MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2013. június 7., péntek
Sorozat: Wool #1
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalak száma:59
Borító: puhatáblás/ keménytáblás
ISBN: 9789633731321/ 9789633731321
Kiadás éve: 2013 
Szállítás: rendelhető
Fordító: -
Ár: 1 499,- Ft/ 1 999,-Ft
Goodreads: 4,18
Moly: még nincs adat
MFKata: ⋆⋆⋆⋆⋆

Fülszöveg

A Siló félig-meddig földbe süllyedt betontorony, ahová a lakosság egy része szorult be az egykori nagy csapás elől, ami a külvilágot lakhatatlanná, mérgezővé tette. Az összezártságban csak a szigorú rendszabályok könyörtelen kikényszerítésével képesek rendet tartani a száznegyvennégy szintes, túlnépesedett monstrum hatóságai - ideig-óráig legalábbis, hiszen nyílt titok, hogy legalább minden generáció idején zavargások robbannak ki, amelyek következményeit rendszeresen eltitkolják a később születendők elől. Így senki sem tudja, mi tette lakhatatlanná a világot, egyesek pedig arra kezdenek gyanakodni: talán senki, talán átverik őket, a külvilág nem is olyan szörnyű, amilyennek hazudják. Ez az eretnek gondolat a Siló seriffjének történelem után érdeklődő felesége fejében is megfogan, és a seriffnek nincs más választása, mint hogy saját asszonyát is takarítani küldje a külvilágba, ahonnan nincs visszaút.

A könyv és Én

A molyon elkezdődött egy könyvheti kívánságlista gyártás és több ízlésőröm tette fel a polcára, ami arra ösztönzött, hogy nézzek utána. Első körben nem igazán gondoltam volna, hogy az én ízlésvilágom lenne a Hard Selection, de fülszöveg olvasása után azonnal olvasni tudtam volna! Mert az elmúlt időszakban rájöttam, hogy én nagyon szeretem az ilyen posztapokaliptikus és/vagy disztópia könyvek. Így amikor lehetőség adatott, hogy előolvashassam akkor azonnal el is kezdtem.

Véleményem

Siló Idaho-ban
Az első reakcióm az volt, hogy ledöbbentem a könyv mérete miatt. Nem értettem, hogy vajon miért jó kb 60 oldalas kis könyvecskékben kiadni. Kicsit utánajárva rájöttem, hogy az író 2011 júniusában ezt a kötet önállóként publikálta, de a sikerre való tekintettel a következő hat hónapban további kötetek láttak napvilágot.

Remélem itthon is hasonló tendencia lesz, mert meg kell valljam, hogy nagyon jó a történet!

Takarítás a sílóból nézve
Wikipédia: A siló ömlesztett liszt, cukor, illetve szemes termények (pl. búza) tárolására alkalmas épített vagy szerelt berendezések. 

Adott egy épület- a siló, melybe az emberek a Föld mérgező környezete miatt kényszerültek. Egy elszeparált világ, amiben szabályok szerint kell élni és ahogyan az lenni szokott, néha-néha felmerül valakiben a kétség és a rendszer elleni lázadás szikrája. Illetve a szabadság utáni vágy. De csak egy út van, a silón kívül. Nem nehéz kijutni, mert akit lázadáson érnek, azt kiküldik "takarítani" de vissza többé nem térhetnek. Főhősünk Houston elvesztette a feleségét, aki "fellázadt" és most ő is utána megy, mert mi van ha a kinti világ még sem az, ami. Mi van, ha valami teljesen más, különleges okból kell a Silóban élniük? És mi van, ha a Föld mégsem mérgező és kint is lehet élni... mi történt valójában azokkal, akiket kiküldtek a Silón kívülre?

Nehéz úgy írnom, hogy semmilyen spoileres rész ne legyen benne, mégis hitelesen tudjam elmondani, hogy mennyire izgalmas és mennyi titokkal van tele a kiskönyv. Szinte csak kérdések merülnek fel újra és újra és választ pedig csak tippelni lehet. Azt gondolhatnád, hogy a könyv végére megtudod hogy ugyan már mégis miért van Siló miért élnek úgy az emberek, ahogy és vajon miért a nagy rendszabályozás.
Viszont csak egy nagy sokkoló függővéget kaptam... amitől csak azt kívánom, hogy minél hamarabb jöjjön a következő rész!!!

Külföldi kiadások 1-5

Köszönöm szépen a Könyvmolyképzőnek az előolvasás lehetőségét!!!



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum