MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2013. szeptember 19., csütörtök




Sorozat: A halál szépséges szolgálólányai 1#
Kiadó: Maxim
Oldalak száma: 492
Borító: füles, kartonált
ISBN: 9789632612713/ 9789632612706
Fordító: Bozai Ágota
Várható megjelenés: 2013. október 1.
Eredeti ár: 3 299,- Ft/ 3 999,- Ft
Goodreads: 3,97
Moly: - 
MFKata: ⋆⋆⋆⋆⋆

FIATAL, GYÖNYÖRŰ ÉS HALÁLOS.
A fiatal Ismae-t, akit a halál istenének szolgálói képeztek orgyilkosnak, a bretagne-i udvarba viszik, hogy teljesítse küldetését. Ismae azonban azt tapasztalja, hogy nincs felkészülve; nemcsak az intrikák és árulások játszmáira, hanem a lehetetlen választásra sem, amelyben pedig döntenie kell. Mert hogyan tölthetné ki a Halál bosszúját egy olyan emberen, aki – bármennyire küzdött ellene – meghódította a szívét? 
Veszélyekkel teli történet: intrikák, mérgek, szeszélyek; de végül megmutatkozik a helyes út?


Véleményem


A könyvet nemrég fejeztem be és teljesen hatása alatt vagyok. A történet és a szereplők úgy ivódtak bele az elmémbe, mint a méreg: szép lassan és kitörölhetetlenül!

Ismae (Marion Cottilard)
A történet a XV. században játszódik, amikor még 3 pénzért lehetett asszonyt venni. Amikor még a nőket semmi másra nem használták, csak ágyasnak vagy dísznek a férfiak oldalán. 
Amikor elkezdtem ezen keseregni, hogy vajon Ismae is erre a sorsra jut és milyen gondolatok és tettek kellenek ahhoz, hogy belőle vérbeli orgyilkos legyen, elkerül a  Szent Mortain kolostorba, ahol az apácák (finom feminista módon) segítik ki a keserű sorsból és Mortain (a Halál) szolgálatára nevelik. Ugyanis ő Mortain lánya és különleges képessége, hogy a mérgek nem hatnak rá. Megtanulja a mérgek használatát, valamint a tőrök és egyéb fegyverek forgatását. Végül 3 év kiképzés után Bretagne várába küldik, ahol a hercegnőt kell védelmeznie és megölnie azokat, akiken a halál jelét meglátja.
Gavriel Duval

Viszont itt nincs felkészülve arra, hogy a középkori politikai játszmák
nem ismernek határokat és kegyelmet. Áruló van az udvarban és segítségére Gavriel Duval főnemes szolgál, bár a kolostor őt is árulónak titulálja.

Hamarosan kiderül, hogy senkiben sem bízhatunk és a bonyodalmak sűrűsödnek mind az érzelmek terén, mind politika terén. A fő gondot nálam is ez okozta, mert én Duvalban sem mertem megbízni. Pedig aztán szép lassan az én szívem is megdobogtatta ez a morcos milord. 
Nem tudom, miért vonzódom hozzá. Nem olyan szép, mint de Lornay és nem olyan könnyed érzés vele lenni, mit Rémlovaggal. Öccse modora elbűvölőbb és mégis... Duval dobogtatja meg a szívemet, ő zavarja össze elmémet, miatta akad el lélegzetem. Mert akkor is kedves, ha éppen dühös; nem a jó modor felszínes kedvessége ez, hanem igazi törődés.
Meg kell említenem de Lornayt és Rémlovagot, akik igaz hű barátoknak bizonyulnak és olyan hármast alkotnak, amiket sokan megirigyelhetnék. De Lornay a jómodorú szépfiú, akiért minden nő rajong és ezt ő maga is tudja. Rémlovag pedig az a nagy macitípus, amilyennek az emberek a bátyjukat képzeli. Bárhol és bármikor képes viccet csinálni és mindenféle bolondságban benne van. De amint komolyra fordul a kocka kiderül, hogy mindketten hű és bátor barátai Duvalnak.

Érdekes, mert ha ezt a hármast említem, akkor említenem kell még Annith-ot és Sybella-t. Mindketten a halál szolgálólányai és Ismea-val nőnek fel, mégis hű barátoknak bizonyulnak. Bár kétségeim voltak, de a történések szintén az igaz barátságot igazolják. 

Mint már említettem a könyv szép lassan hatott. Talán úgy, ahogyan változik Ismae, úgy szerettem bele én is Duvalba a könyvbe. Azt gondoltam, hogy unalmas a politika és a játszadozások, de tévedtem. Az a pici természetfeletti szál olyan érdekesen és meglepően élethűen van beleszőve a történetbe, hogy én magam is elhiszem, hogy minden mögött valamelyik Szentség vagy Istenség áll. 

... Duval szerelméért. És megtalálnám a  módját, hogy istenemet és szívemet is szolgáljam. Ő nyilván nem azért nekünk szívet, hogy soha életünkben ne hallgassunk rá.

Miután a könyv nagyjából lecsengett bennem, arra gondoltam, hogy milyen jó lenne Annith vagy Sybella történetét is olvasni. Legnagyobb örömömre a könyv végén kis bejegyzés utal arra, hogy 2014 tavaszán jön a következő rész, mely Sybella történetét meséli el. Nagyon várom!!!


A kolostor

Az írónő eme rövid bejegyzésében elárul egy két kulisszatitkot arról, hogy találta meg a tökéletes helyszínt a történet számára illetve azt is megtudhatjuk mikre bukkant még a neten, amik később a regény világának alappillérjeiként szolgáltak.
Ahogy átkutattam a történelmet, hogy megtaláljam a tökéletes helyszínt a történethez, három dolog ragadta meg a figyelmemet, amik végül a Gyilkos Kegyelem világába is sziklaszilárdan beépültek. Az első egy tizenkét éves hercegnő volt, aki egy királyságot örökölt, eme örökséget rendkívül bonyolította az a tény, hogy fél tucat hercegnek és nemesnek ígérték oda a kezét.
A következő a Gallizenaekilenc női druida, akik a legenda szerint az Île de Sein szigeten éltek Bretagne partjainál és titokzatos erőkkel rendelkeztek - említése volt.
Míg a Google-n keresgéltem képeket az Île de Sein-ről, rábukkantam egy kis középkori kápolna képére, a kápolna az egyik olyan öreg, pogány állókő mellett állt, melyből bőségesen találhatunk még Bretagne-ban. Rendkívül eleven illusztrációja volt az egyik olyan dolognak, amely mindig is lenyűgözött – hogyan tudta a Katolikus Egyház olyan sikeresen magába foglalni az idősebb, ősi vallások apró részeit. 
Aztán végül, olvastam a ’Passage d'Enfer’ -ről (a Pokol kapuja)—egy bretoni népmeséről, mely egy halászról szól, akinek éjfélkor egyszer csak kopognak az ajtaján és az éjszaka közepén kellett halottak lelkét sorban átszállítania az óceánon. Ez a három dolog hamar összefonódott a fejemben és a történet alapötlete így kezdett alakot ölteni. 
forrás 

Rendeld elő a könyvet 30% kedvezménnyel!!!

Olvass bele!!!

Játsszunk!!!

  1. A 'Like-ra fel!' játékunk szeptember 15 és 24 között zajlik. Semmi mást nem kell tennetek, ha részt akartok venni, csupán lájkolni a Blogturné Klub és a Maxim kiadó (Dream Válogatás) Facebook oldalát, aztán pedig a turné bármelyik állomásán található rafflecopter dobozt kitölteni. Plusz pontokért a turnéban résztvevő blogok Facebook oldalát is lájkolhatjátok.
  2. A második játékunk egy keresztrejtvény lesz, melyet Kelly & Lupi állomásán találtok meg. A játék szeptember 21-től 23-ig tart. A Részletekért látogassátok meg őket!

A blogturné állomásai

09/15 Angelika Blogja
09/16 Nem harap a...
09/17 Deszy könyvajánlója
09/18 Dreamworld
09/19 MFKata gondolatai
09/20 Always Love a Wild Book
09/21 Kelly & Lupi olvas
09/22 Függővég
MFKata a Blogturné Klub csoport tagja

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum