MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2013. október 9., szerda

Sorozat: A Vincent fiúk #1
Kiadó: Maxim
Oldalak száma: 300
Borító: füles, kartonált
ISBN: 9789632613192
Fordító: Béresi Csilla
Várható megjelenés: 2013. október 15.
Eredeti ár: 2 999,- Ft 
MFKata: ⋆⋆⋆⋆
Csábuljon el a vonzás és árulás e forrón sistergő történetétől! 
„Volt benne valami rosszaság, ami vonzott. Mi ütött belém? Miért akartam annyira vétkezni?” Ashton kezd belefáradni, hogy folyton a jó kislányt kell adnia; alkalmazkodni szülei és barátja, Sawyer Vincent elvárásaihoz. A fiú maga is a tökéletesség élő szobra, a gimnázium bálványozott élsportolója, minden lány álma. Ám amikor elmegy nyaralni a családjával, Ashton szeme megakad udvarlója unokafivérén, Beau-n. Nála szexisebb srácot életében nem látott, és bár a fiú a kisváros rossz hírű fekete báránya, végzetesen vonzódik hozzá. Beau a testvéreként szereti Sawyert, ezért százszor is meggondolja, mielőtt nyitni merne a tabunak számító Ashton felé. Igyekszik távol tartani magát tőle, noha kölyökkora óta szereti. Amikor Ashton fel akarja eleveníteni a gyerekkori barátságot Sawyer távollétében, Beau tudja, hogy nemet kellene mondania. 
Egyikük sem szeretne fájdalmat okozni Sawyernek, ám minél inkább igyekeznek kerülni egymást, annál hevesebb lesz a vonzalmuk. Aminek egyre nehezebb ellenállni…


Véleményem

Sawyer
Asthon-Sawyer-Beau. Gyerekkoruk nagy részét hármasban töltötték sok huncutságot művelve. Viszont az évek múlásával a fiúból férfi és a lányból nő lesz. Amint Ashton és Sawyer egy pár lesznek, Beau felesleges harmadikká válik. Az érdekes csak az, hogy a kémia viszont Ashton és Beau között működik rendesen, ami ki is derül azon nyomban, amikor Sawyer elhagyja a várost egy családi túra alkalmával...
Ashton hamar rájön, hogy az eddig vélt érzései Sawyer iránt közelében sem járnak a szerelemhez, de erős lelki tusát vív: nem akarja a két fiút egymásnak ugrasztani, hogy ők unokatestvérek; nem akar csalódást okozni apjának és ha már itt tartunk senki másnak (?) mert ezt várják el tőle?

Sokszor eszembe jutott a Footloose- Gumiláb című film főhősnője. Ennek a lánynak és Ashtonnak is lelkész az apja és ezért elvárnak tőlük egy bizonyos viselkedést. De ők a lelkül mélyén nem ilyenek. Másmilyenek, de nem rosszak és ezt nem veszik észre az apukák.
Ez egy kicsit idegesítő volt számomra. Nem értem, hogy a 21. század elején ez miért okoz ekkora problémát, hogy valaki kicsit másmilyen legyen. Vagyis nem is másmilyen, hanem lazább. Nem azt mondom, 
Beau
hogy úgy kell viselkedni, mint Beau Ashton-pótléka, Nicole és folyton lerészegedni és mindenkivel ágybabújni, de attól még lehet valaki boldog úgy 17 évesen a barátjával, hogy nem érzi magát bűnösnek. Sőt azt sem értettem, hogy miért akkora probléma, hogy Beau a város feketebáránya. Őszinte leszek, hogy én bizony nem törődtem volna senkivel, ha ilyen nagyszerű fickó csapta volna nekem a szelet, mint Beau... 

Mert a könyv jó oldalát és könnyen olvashatóságáért bizony Beau a felelős.
Rászolgálva a hírnevére tényleg egy dögös pasi, aki nem rejti véka alá a véleményét és a szájának is szabad utat enged, főleg a gondolatainak ;-) És máris belecsöppenünk a forró jelenetekbe, amitől aztán perzselnek a lapok az ember kezei közt... és nem csak ezért, de az írónő javára legyen írva ez bizony kellemes és gyorsan olvasható volt. Nem csapott át a mostanában divattá vált könyvek unalmassá avanzsált erotikájává. Megmaradt kellemesnek és alig vártam, hogy olvassak még és tudjam, hogy mikor gyúlnak újra lángra a szereplők.


Így végiggondolva a történetet a könyv olvasása közben egyszer sem hiányoltam, hogy olvassak Sawyer szemszögéből. Pedig aztán kíváncsi lennék, hogy mit érzett akkor és azután, amikor végre Ashton úgy dönt, hogy felmeri vállalni a tetteit és érzéseit... De amint utánajártam ezt hamarosan a sorozat következő kötetéből megtudhatom. :-) Illetve kiderült, hogy készül egy harmadik kötet is, de erről még semmilyen információ sincs.

Azon gondolkodtam, hogy vajon van-e bármilyen mondanivalója a könyvnek? Hisz attól függetlenül, hogy a lapok izzanak az erotikától némelyik oldalon és nem éppen a jó útra való térítésről szól, talán inkább arról, hogy vállaljuk fel önmagunkat. Mert boldogok csak akkor lehetünk. Még akkor is, ha a város, ahol lakunk nem nézi jó szemmel, amit mi teszünk, de a végén kiderül, hogy azok életében is vannak fekete foltok és takargatnivalók, akik a legjobban mutogatnak ránk...

Kellemes, forró percekkel tűzdelt ifjúsági könyv, amivel biztosan feldobod az unalmas vasárnap délutánodat!!!


Pekándiós pite

A Vincent Fiúk hivatalos UK rajongói oldalán találunk egy receptet, ami nem más, mint Abbi Glines nagymamájának pekándiós pite receptje, amit hagyományosan karácsonykor készítettek el. Illetve az írónő felhívja a figyelmet arra, hogy bizony ezt egy vasserpenyőben szokták elkészíteni, a mamája soha nem tette pitetorta-formába. 

Sajnos nekem nem volt vasserpenyőm és még a pitetortaformáért is megküzdöttem, de akkor is elkészítettem ezt a pie-t!!!
Első körben viszont megjegyezném, hogy tényleg célszerű egy serpenyőben megsütni, már csak méretei miatt. Nekem kicsinek bizonyult a piteforma. Másodízben pedig ez tényleg igazi karácsonyi recept. Nagyon gyorsan elkészíthető, viszont órákon keresztül belengi a lakás az a tipikus "karácsonyi" illat...

De nézzük csak a receptet...
Hozzávalók
  • 400g omlós tészta
  • 1 kávéskanál porcukor
  • 4 db tojás
  • 1,5 csésze barna cukor 
  • 0,5 csésze olvasztott, majd szoba hőmérsékletűre hűtött vaj
  • 0,5 csésze kristálycukor
  • 0,5 csésze apróra vágott pekándió
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál tej
  • 1,5 teáskanál vanilia aroma
  • 1,5 csésze fél pekándió a díszítéshez
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Helyezzük az omlós tésztát az öntött vas serpenyőbe és szórjuk meg porcukorral. (Megjegyzés: mivel én itthon nem kaptam mélyhűtött vagy hűtött omlós tésztát, ezt magam készítettem el. A receptet és az elkészítését megnézheted hamarosan  itt >>)

A tojást keverjük habosra egy nagy tálban és tegyük bele a barna cukrot és a másik 6 hozzávalót. Öntsük ezt a tortaformába és tegyük rá a felezett pekándiókat.

Fél órán keresztül süssük 160 fokon, majd mérsékeljük a hőfokot 150 fokra és további fél órán keresztül sütjük. Ha kész van, a sütőt elzárjuk, de még 3 órán keresztül hagyjuk a sütőben pihenni.

Vajon mit jelent a BTK? 

Jó étvágyat kívánok!!!



Szeretnéd megrendelni? 
Kattints a képre és 30% kedvezménnyel meg is rendelheted október 15-ig!!!



Olvass bele!!!




Nyereményjáték!!!

1) Töltsd ki a Rafflecopter dobozt és lájkold a kért oldalakat

2) Keressétek minden nap a blogturnéban részt vevő blogok posztjaiban az elrejtett ABBI GLINES logókat. Az utolsó Rafflecopter mezőbe pedig azt írjátok bele, hogy összesen mennyi logót rejtettünk el. (a bannerben szereplő logó BELESZÁMÍT a játékba).

a Rafflecopter giveaway




A blogturné állomásai

10/09 MFKata gondolatai
10/10 Kristina blogja
10/11 Kelly Lupi olvas


MFKata a Blogturné Klub csoport tagja

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum