MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2013. október 30., szerda
Sorozat: Párválasztó #2
Kiadó: Gabo
Oldalak száma: 356
Borító: füles, kartonált
ISBN: 9789636897277
Fordító: Gázsity Mila
Várható megjelenés: 2013. november eleje
Eredeti ár: 3 499,- Ft 
MFKata: 4,5

A PALOTÁBA 35 LÁNY ÉRKEZETT. CSAK HATAN MARADTAK. 
A Párválasztót 35 lány kezdte meg. Mostanra azonban már csak az Elitnek nevezett csoport maradt versenyben Maxon herceg szerelméért, s a harc ádázabb, mint valaha. Minél közelebb kerül America a koronához, annál jobban meg kell szenvednie azért, hogy végre megtudja, kihez húz valójában a szíve. Minden Maxonnal töltött pillanat olyan, akár egy tündérmese, csupa lélegzetelállító, csillogó romantikus kaland. De ha a palotában meglátja őrt állni első szerelmét, Aspent, újra hatalmába keríti a vágyakozás az élet után, amit még közösen terveztek el. Americának rettentően szüksége lenne egy kis időre. Míg azonban ő a kétféle jövő lehetősége között vergődik, az Elit tagjai pontosan tudják, hogy mit is akarnak – s egyre valószínűtlenebbnek tűnik, hogy Americának lehetősége nyílik választani… „Mintha az Éhezők viadala (leszámítva a véres jeleneteket) és a Nagy Ő (leszámítva a véres jeleneteket) elegye lenne. Cass ügyesen szítja America és Maxon vágyát, de közben nem hagyja kialudni a lány első, tiltott szerelmének parazsát sem." – Publishers Weekly

Véleményem

Az első könyvről a véleményemet itt olvashatjátok>> A párválasztó

Történetünk pontosan ott folytatódik ahol abbahagytuk.
A 35 lányból már csak 6 maradt, az Elit. Most már közöttük zajlik a harc Maxon kegyeiért. És bár az előző könyvben tudtuk, hogy Maxon nagyon kedveli Americát, ebben a könyvben rendesen megdolgoztat minket az írónő. Minden oldalról. Hullámvölgyeken haladunk keresztül és sokszor én sem tudtam, hogy most pontosan ki mit miért csinált. Igazi érzelmi kavalkád és ha éppen nem az érzéseken törtem a buksim, akkor bizony a lázadások miatt aggódhattam. De nézzük meg a szerelmi háromszögünket.

Aspen: nos őt még mindig nem kedvelem. Sőt. Számomra ő már nem ellenfél, ő inkább csak a szükséges rossz. Szerintem ő tipikusan az az eset, amikor az ex mindent megtenne hogy visszaszerezze kedvesét. Lényegtelen, hogy ez milyen bonyodalmakkal jár és az is, hogy milyen végkimenetele lehet a dolognak. Ez szerintem több, mint butaság és az ellenszenvemen kívül még haragszom is rá. Remélem a következő részben el kell küldeniük valahova messze nyugatra vagy keletre határt védeni vagy akármi...

Maxon: kétségtelen, hogy még mindig ő a herceg számomra, de azért most már kibújik a férfi kisördög belőle. Elkezd gondolkozni, hogy vajon mi történik akkor, ha America mégsem marad mellette. Megértettem a döntését, hogy keresni kezd utánpótlást, de örülni nem örülök neki. Sok bonyodalmat ez szül és még fog is, ahogy látom. Viszont még mindig az a romantikus és kedves herceg, akibe "beleszerettem". Mert bárhogyan is tesz, mindig 

America: nekem most szeleburdibbnak tűnt, mint az előző részben. Ez biztos a feszültségnek tudható be, de voltak részek, ahol fogtam a fejem, hogy "jaj te lány mit csinálsz!!! Bármennyire is jó ötlet és jót akarsz, ezzel bizony nem előre haladunk, hanem hátra!!!" Sokszor cselekedett meggondolatlanul szerintem, de betudjuk a korának. Bár sok kétsége van a koronával kapcsolatban, de örülök, hogy kikérte apukája tanácsát,  a levelezésüket meg is könnyeztem. Igazi apa-lánya kapcsolat, ami irigylésre méltó.

Marlee: Az első könyv után azt hittem, hogy ő lesz a nagy ellenfél, és  nem lesz hosszú életű az Americaval való barátsága, de hála az égnek nem így lett. Spoiler nélkül lehetetlen leírni, hogy mi is történik velük, de Marlee egy igazi bátor nő, teljesen más, mint amilyennek az előző könyvben mutatta magát. Jó példa lesz Americanak ;-)

Ebben a részben sokkal több mindent tudunk meg a lázadókról és az okozatokról is, hogy miért ilyen ez a kasztrendszer. Jobban megismerjük a királyi párt és a palotában való életet is. A bálok még mindig fergetes élményt nyújtanak és még több izgalommal találkozhatunk, a rejtélyekről, titkos ajtókról és titkos szobákról nem is beszélve. Az egyik kedvenc jelenetem az olasz hercegnőkkel való találkozás és remélem róluk még fogunk olvasni a jövőben.

Ami várhatóan 2014. májusában jelenik meg külföldön, valami gyönyörű szép borítóval, melyet remélem itthon is minél hamarabb a kezünkbe vehetünk!

Az előző könyvnél azt írtam, hogy az egy igazi csajos könyv Hamupipőke feelinggel és egy kis disztópiával keverve. Nos ez a hangulat még mindig adott. Az érzés, hogy America a megvalósult lányálomba csöppen, ahol Maxon a herceg fehér lovon, nálam bizony változatlan. Még mindig szeressem a párválasztó világát!

Nézzétek meg a könyv magyar trailerét!!!

TRAILER


Rendeld elő most 20% kedvezménnyel, hogy az elsők között olvashasd!!!


Nyereményjáték


A Selection könyvsorozat második kötetének megjelenése kapcsán ezúttal mi is egyfajta “szelektálós” játékra invitálunk Titeket!

A blogturné valamennyi résztvevőjének blogján a Nyereményjáték címszó alatt találtok egy-egy képet. A képek közül 6 összefüggésbe hozható valamiként a könyvvel, van köztük kapcsolódási pont, valamiféle egyezés. Egyet kivéve. Ez egyfajta kakukktojás, vagy mondjuk úgy: Az Egyetlen - ami kilóg a sorból.

Gyűjtsd össze mind a hét képet, és a rafflecopter doboz megfelelő mezőjébe írd be ennek az Egyetlen képnek a megnevezését, ami a könyvvel nem hozható összefüggésbe.. 

Láss neki! Szelektálj!


a Rafflecopter giveaway

A blogturné állomásai


10/28 Roni olvas
10/29 Dreamworld
10/30 MFKata gondolatai
10/31 Deszy Könyvajánlója
11/01 Szilvamag olvas
11/02 Nem harap a...
11/03 Kelly Lupi olvas



MFKata a Blogturné Klub csoport tagja

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum