MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2013. október 24., csütörtök

Sorozat: Csontszüret #1
Kiadó: Athenaeum
Oldalak száma: 528
Borító: ?
ISBN: 9789632932873
Fordító: Juhász Viktor
Várható megjelenés: 2013. október 28.
Eredeti ár: 3 990,-Ft
MFKata: ⋆⋆⋆
2059. Scion London. Paige Mahoney látszólag egy átlagos tizenéves lány, aki titokban egy alvilági szervezetnek dolgozik. Kisstílű lopások helyett ő nagyobb tétben játszik. Paige egy álomhacker, aki feltöri mások elméjét, és a gondolataikban kutat fontos információk, összeesküvési tervek után. Mindezt pénzért. Egy nap azonban sötét és gonosz erő keríti hatalmába... beláthatatlan következményekkel.
Oxford több évszázada lekerült a térképről, azóta titkos börtönváros, ahol a paranormális bűnözőket tartják fogva egy idegen faj felügyelete alatt. A Rephaimok belőlük toboroznak hadsereget, hogy véghezvigyék titkos tervüket. Paige mentora és kiképzőtisztje Arcturus, a vérhitves, aki mestere és halálos ellensége is egyben. Ahhoz, hogy szabaduljon, be kell törnie mestere elméjébe, és felfedni a titkát...
A hét kötetesre tervezett sorozat, akár a Trónok harca vagy Az éhezők viadala, korunk nagy sagája. A regényfolyamot 24 országban a legjobb ifjúsági és fantasy kiadók adják ki, az első rész a megjelenést követően azonnal a sikerlisták élén landolt, a történetből készülő filmet pedig az Imagination Studios forgatja.

Véleményem

Samantha Shannon
Megmondom őszintén, hogy igencsak mellékvágányra tud vinni egy-két bevezető szöveg és sokszor nem is értem, hogy miért hasonlítgatunk könyveket másik könyvekhez pl.: Twilight-hoz, Harry Potter-hez vagy Szürkéhez. Biztos megvan a maga marketing fogása a dolognak, de bevallom férfiasan, hogy most én is ezek alapján kezdtem bele a Csontszüretbe.

Bár sejtéseim a trailer után voltak, viszont mégis teljesen mást kaptam. 
Először is abban különbözik, hogy a jövőben játszódik és inkább érzem disztópikusnak, mint fantasynak. 
Megismerjük Paige-t, akinek van egy különleges képessége, amit a hatalmon levő kormány bűnnek tart, így kivégzés jár érte. Persze sok ilyen "abnormális" ember van a városban, így őket keresik, bebörtönzik- de mégis kialakul egy réteg, ahol burjánzik a szellemlátás vagy más néven "tisztánlátás". Erről bővebben lejjebb olvashatsz!

Megismerjük Paige mindennapjait, hogy miként éli titkos életét ezzel a tudással, amikor bekövetkezik az elkerülhetetlen- elkapják. 

És itt jön a "big bada bumm". Még, hogy csak disztópia. Nagyszerűen kidolgozott világ bújik meg az én disztópikusnak hitt "világom" mögött, amiről mind újabb és bonyolultabb dolgokat tudtam meg.
Mégpedig azt, hogy léteznek a földön vagyis az éterben olyan lények, akik az embereket és a tisztánlátókat szinte rabszolgasorsba juttatják és majdhogynem állatokként tartják őket. Ők a "reph"ek. De ha ez még mindig kevés lenne, bizony van egy nagy közös ellenségük az "emit"ek, akik mostanában rákaptam az emberhúsra...
Ezek után tényleg csak kapkodtam a fejem, mert minden egyes új információmorzsával izgalmasabb lett a történet. A karaktereket is folyamatában ismerjük meg, régi barátokat és jelenlegi szövetségeseket... Arcturust is. Igen, meghívást kapott a Háremembe, mert bár nem kellene de mégis az első perctől kezdve vonzódunk hozzá.

Nagyon izgalmas és letehetetlen könyv. Nem mondom, hogy egyszerű és könnyű olvasni, mert bizony szükségem volt mankóra néha, hogy melyik tisztánlátó és merre hogyan, de úgy gondolom, hogy ez inkább erőssége a könyvnek, mint hátránya.

Íme egy kis ízelítő magyar felirattal...





Tisztánlátók fajtái



Beleolvasnál? Kattints ide...

Rendeld elő most 20% kedvezménnyel!!!


Nyereményjáték


Nyereménykönyvek

Az ősz a betakarítás, az aratás, a szüret ideje. Van, aki szőlőt, van aki almát szüretel, mi azonban most egészen másra vadászunk. Tartsunk Csontszüretet!

Samantha Shannon hamarosan megjelenő könyve kapcsán a blogturné részvevő állomásainak oldalain kell egy-egy csontot „leszüretelnetek”, a segítségetekre álló meghatározások alapján.
A nyereményjáték során 2 példányt sorsolunk ki a könyvből: egyet azok között, akik like-olták a kiadó és a Blogturné Klub Facebook oldalát, egy másikat pedig azok között az ügyes játékosok között, akik emellett megtalálták valamennyi "csontunkat"!
Rajta hát, szüretre fel!
a Rafflecopter giveaway



 Csontszüret blogturné 


10/20. Roni Olvas - Paige és Arcturus bemutatása
10/21 . Deszy könyvesblog - A Hét Pecsét bemutatása
10/22.. Dreamworld - Álomcast
10/23. Nem harap a … - Sheol városáról
10/24. MFKata blogja - A Tisztánlátók fajtái

Látogass el mindegyik állomásra!!!

 
MFKata a Blogturné Klub csoport tagja

1 megjegyzés:

  1. holy shit :OO Mikor is jön az a film? :D Francba, be kellett volna vállalnom.... :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum