MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2013. november 28., csütörtök

Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából előreláthatólag december 15-én megjelenik
Susan Ee: Angelfall- A bukás című könyve. Ennek örömére a Blogturné Klub tíz bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Penryn kalandjait!
2013. november 26-tól minden nap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. 

Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, hanem ahogy az lenni szokott, nyerhettek is!

Sorozat: Penryn & the End of Days #1
Oldalak száma: ?
Borító: kartonált/ keménykötéses, védőborítóval
ISBN: 9789633733738/ 9789633733738
Fordító: AncsaT
Várható megjelenés: 2013. december 15.
Eredeti ár: 2 999,- Ft/ 3 999,-Ft 
MFKata: 5

Hat hete már, hogy az apokalipszis angyalai alászálltak, és elpusztították a modern világot. Nappal az utcai bandáké a hatalom, de az éjszakákat a rettegés és a babona uralja. Mikor az angyalsereg harcosai tovaszállva magukkal ragadnak egy gyámoltalan kislányt, annak tizenhét éves nővére, Penryn bármit megtenne, hogy visszaszerezze a húgát.

Bármit. Ha kell, akár arra is hajlandó, hogy alkut kössön egy ellenséges angyallal.

Raffe félelmetes harcos, de most legyőzötten, szárnyaitól megfosztva, haldokolva hever a földön. Korszakokon átívelő háborúkban vívott győztes csatákat, most pedig egy éhezéstől legyengült tinilány kell, hogy megmentse az életét.

Miközben átvágnak a sötétségbe és káoszba merült Észak-Kalifornián, csak egymásra támaszkodhatnak a túlélés érdekében. Kénytelenek együtt megtenni az utat, hogy eljussanak San Franciscóba, az angyalok erődítményébe, ahol a lány mindent kockára tesz, hogy megmentse a húgát, az angyal pedig kénytelen legnagyobb ellenségeinek könyörületességére bízni magát, hogy újra ép és egész lehessen.

Véleményem


A könyvvel vagyis a borítóval, akkor találkoztam először, amikor a GR-n keresgéltem angyalszárnyas/angyalos borítókat. Rögtön radarra került és amikor kiderült, hogy jön itthon is, akkor már csak a kellő időpontra vártam ;-)

Sokan tudjátok már közületek, hogy enyhe angyalmániában szenvedek, tehát kis elfogultsággal indultam neki a könyvnek. Ami azt jelenti, hogy felkészültem lélekben egy kellemes-habosbabos-rózsaszín fantasyre.
Viszont a harmadik oldalon rá kellett döbbennem, hogy ez nem az. Sőt! Féltem, rettegtem... lerombolt városok, halottak, elhagyott utcák, éhezés, betegség és veszély. Itt valami szörnyűség történt, de mik ezek az angyalok? Ezek angyalok? Mi történt itt ebben a világban, hogy az angyalok ilyenek???

Penryn szerintem
A könyvet Penryn szemszögéből ismerjük meg amint tizenévesként próbál elmenekülni, édesanyjával és mozgássérült húgával, Paige-dzsel. Amikor egy angyalcsonkítás közepébe csöppennek. Brutális módon lekaszabolják az egyik angyal szárnyát, majd elviszik Paige-t.
Penryn valami hátsó gondolattól vezérelve, megmenti az angyalt majd együtt vágnak neki az útnak, hogy megmentsék Paige-t. És talán az angyal, azaz Raffe szárnyait...
Abban a pillanatban feldereng, hogy ha pillanatnyilag az angyal és én ugyanazon az oldalon állunk, akkor valaki más jelent fenyegetést mindkettőnk számára. 
Az angyalok ebben a könyvben is csodálatos erővel és szépséggel rendelkeznek, mégis van bennük valami gonoszság is. Ami végigkísért a könyvön és képtelen voltam szabadulni attól, hogy miért váltak ilyenné. Miért kellett leigázniuk a földet... Az, hogy az egyik társukat megcsonkítják nekem különösen brutálisnak tűnik. Mintha az egyik végtagunkat vesztenénk el. Vagy még ennél is többet. Az írónő nagyszerűen érzékelteti a szányak elvesztésének fájdalmát, viszont Raffe olyan személyiség, akit nem lehet szánni vagy sajnálni. Igazi karakán férfi, szoborszépségű testtel, fekete hajjal gyönyörű kék szemekkel... Meséljek még?
... amit most éltem át Raffeval, az egy másik univerzum. Ez egy térdremegtető, gyomorbizsergető, vérforraló, testet felhevítő, sarki jégsapkát megolvasztó csók.

Raffe szerintem :)
Nagyszerűen gyurmázott történet, amiben mindenből van egy kicsi, az írónő biztosan jó szakács, mert a történetet is jól összegyúrta. Vett egy csipet posztapokalitikust és hozzáadott kellő mennyiségű disztópiát és fantasyt keverve, egybegyúrta egy nagy adag angyallal és fűszerezte egy kis sci-fivel, kis démon-zombi mellékízzel. A végeredmény pedig az új kedvencem lett, aminek a folytatásáról annyit, hogy a második rész külföldön megjelent idén World After címmel. A harmadik részről még nincs bővebb információ. 

Nagyon várom a következő részt, mert számomra rengeteg nyitott kérdés maradt, ami bőven ad arra támpontot, hogy a folytatás sem lesz unalmas vagy fordulatoktól mentes.

Kedvenc jelenet: Raffe és a fürdőszoba





Fanmade trailerek


Az arkangyalokról röviden

A Bibliában az angyalok Isten küldöttei. A jó angyalok Isten akaratát adják hírül az embereknek és segítenek rajtuk. A Biblia szerint az angyalok Isten teremtményei, semmiféle megkülönböztetett tiszteletet nem igényelnek. Az angyalok erejükre és hatalmukra nézve magasabbrendűek az embernél.Maga a Sátán is angyal volt, a fény angyala, de fellázadt Isten ellen, emiatt egy mennyei háború veszteseként letaszíttatott Mihály arkangyal által a mennyből.
A főangyalok (más néven arkangyalok, görögül: Αρχάγγελοι) Isten hírvivői, magasabb rangú angyalok. A zsidó és a keresztény vallás 7, az iszlám 4 arkangyalt ismer.
  • Mihály arkangyal
  • Gábriel arkangyal
  • Rafael arkangyal
  • Uriél arkangyal
  • Sariél arkangyal
  • Raguél arkangyal
  • Ramiél arkangyal
A római katolikus és ortodox kereszténység által használt Bibliában az első három, a protestánsok és a héberek által használt Bibliában csak az első kettő szerepel, mivel Rafael Tóbiás könyvében van említve, amit az utóbbiak nem ismernek el sugalmazottnak. A többi arkangyal név rabbinikus és apokrif művekből való.
Többnyire ide sorolják Lucifert (Szamael néven) is, mint aki eredetileg szintén arkangyal volt, de elbukott és a gonosz angyalok vezetőjeként Sátánná lett.

A képre kattintva rendeld elő most 20% kedvezménnyel, hogy Te is az elsők között olvasd!!!

http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/sophie-jordan-firelight-langvilag-686?ap_id=MFKata

Nyereményjáték

Ha szeretnétek megnyerni az Angelfall - A bukás könyvek egyikét, akkor nincs más dolgotok, mint kitalálni, hogy az egyes blogokon található idézeteket, melyik ismert angyalfiú mondhatta.
A lelked dalol a lelkemnek. A lelkem a tied, mindig is az lesz, bármelyik világban. Mindegy, mi történik… – A hangja megtört, levegőt kellett vennie. – Szükségem van rá, hogy emlékezz: szeretlek.
a Rafflecopter giveaway

A blogturné állomásai

11/28. MFKata gondolatai
11/30. Dreamworld
12/03. Insane life
12/05. Függővég
MFKata a Blogturné Klub csoport tagja

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum