MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2013. november 21., csütörtök

A Maxim Kiadó jóvoltából november 29-én megjelenik Wendy Higgins: Angyali gonosz című könyve, a Sweet sorozat nyitókötete. Ennek örömére a Blogturné Klub tizenegy bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Anna Whitt démoni kalandját!
2013. november 16-tól minden nap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. 

Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, hanem ahogy az lenni szokott, nyerhettek is!

Sorozat: Sweet #1
Kiadó: Maxim
Oldalak száma: 464
Borító: füles, kartonált/ keménytáblás, védőborítóval
ISBN: 9789632613475/ 9789632613468
Fordító: ?
Várható megjelenés: 2013. november 29
Eredeti ár: 2 999/ 3 799,- Ft 
MFKata: 4,5

A tiltott gyümölcs a legédesebb. Mi lenne, ha élnének olyan kamaszok, akik születésüktől fogva elátkozottak? A bukott angyalok leányai és fiai ezzel a sorssal szembesülnek. A jólelkű Anna Whitt hatodik érzékkel született, színek kavalkádjaként látja mások érzéseit. Jól ismeri lényének ellentmondásait, hiszen megmagyarázhatatlanul vonzza a veszély. Akaratereje nehéz próba elé kerül, amikor tizenhatodik életévét betöltve megismeri a szexi Kaidan Rowe-t. A fiú bevezeti félelmetes közös örökségük titkaiba. 

Az efféle démonikus srácok azok, akiktől téged is távol tartanak a szüleid. Bárcsak Annát is idejében figyelmeztetné valaki! Vajon mit választ, amikor szembe kell néznie végzetével: a szentek glóriáját vagy ördögszarvakat? 

A regény a Sweet sorozat nyitókötete.

Véleményem

Meg kell valljam, hogy az elmúlt időszakban engem is utolért a válság. Mármint olvasás terén. Szükségem volt egy kis olvasásmentes időszakra, hogy utána újult erővel ugrjak bele a könyvek világába.
Miután éreztem újra a késztetést, máris könnyebben éltem bele Anna és Kaiden életébe... jobb könyvvel nem is kezdhettem volna!

A könyv Annáról szól, aki az elején csak annyit tud magáról, hogy más. Más mert átérzi és látja mások érzelmeit, színek formájában. Megmondom őszintén, hogy ez a tulajdonsága végig nagyon tetszett nekem, mert az érzések-színek párosítását én is pontosan így képzeltem. A vágy piros, az irigység zöld, a rossz érzések pedig sötétek és feketék stb. Illetve az tetszett, hogy sosem egyszínű minden, hanem árnyalatos és átmenetes. Nagyszerűen bánt az írónő a színekkel, szinte látni mindenki auráját. Persze ha engedik láttatni.

Mert nem mindenki engedi az érzelmeit kimutatni, mint Kaidan. Kaidan az, akiért Anna és az én szívem is első pillanatban megdobban. Rocksztár, gyönyörű testtel, fekete hajjal és csodálatos kék szemekkel és hatalmas tiltótáblával. Ő az, akitől mindenki félti a lányát, barátnőjét; de mégis mindenki őrülten vágyik rá. Anna is így van vele és ehhez még hozzáadódik, hogy Kaidan ugyanolyan, mint ő. 
Kaidan is egy bukott angyal gyermeke. Mint Anna. Viszont ő a Bujaság hercegének a fia... hmmm jól hangzik, nemde?

Anna semmit nem tud a származásáról, ezért útnak indul, hogy felkeresse a zárdában azt az apácát, aki az örökbefogadásánál segédkezett. Az úton elkíséri Kaidan és kezdetét veszi a tanulás és egy szerelem, amely mindkettejük részéről tiltott. Lassan megismeri az "óriások" világát, látja őrangyalokat, egyre jobban kezdi érteni/érezni/látni azt a veszélyes életet, amit mostantól rá vár.

Kaidan ajándéka
Mindig is vonzottak az angyalokról szóló könyvek. Hazudnék, ha azt állítanám, hogy a cím alapján egyáltalán nem gondoltam angyalokra, de ilyen formában nem olvastam róluk. Vagyis nem is angyalokról olvasunk, hanem az ő félvér gyermekeikről. Akik küzdenek a jó és a rossz oldal között, holott feladatuk a rossz oldal szolgálása. Nagyszerű, ahogy az írónő végigvezet ezen a kettősségen pengeélen táncolva, hogy ne kerüljünk át a sötét oldalra. Többször vártam, hogy Anna mikor esik bűnbe, mert mennyivel könnyebb is lenne a sorsa. Melyik lesz az a pillanat, amikor úgy dönt, hogy egy kis rossz belefér, mert másképp nem lehet túlélni. 

Egyet tudok biztosan. Szeretnem azt a következő részt a színekkel és vad érzésekkel és szenvedéllyel, ami a két szerelmes között zajlik, arról nem is beszélve, hogy a sorozat borítói egytől egyig gyönyörűek és nagyszerűen illenek egymáshoz. (Ld lentebb a képet.)

Nézzük meg együtt a könyv magyar feliratos trailerét.





Wendy Higgins

Wendy Higgins
Alaszkában született, katonai családban és öt különböző katonai bázison élt szerte az Egyesült Államokban, végül Washington államban telepedtek le A George Mason Egyetemre járt, diplomáját Kreatív írásból szerezte, valamint a Radford egyetem mesterképzőjére is járt. Gyermeke születése előtt középiskolai angoltanárként dolgozott és aktív tagja volt a VATE-nek (Virginia Association of Teachers of English- Angoltanárok Virginiai Egyesülete). Jelenleg Észak-Virginiában él férjével és két gyermekével. 
A YA (YoungAdult) könyvek írásával lehetősége nyílik jobban tanulmányozni ezt az izgalmas, ijesztő és kulcsfontosságú éveket, melyek megelőzik a felnőttkort. Debütáló könyve a Sweet Evil (Angyali gonosz).

Pinterest

Sweet Evil sorozat

Rendeld elő most 30% kedvezménnyel, hogy az elsők között olvashasd!!!

https://docs.google.com/forms/d/1hlwGnkD95CozyQejdxani7d0a8VgyefWZiIsXhIVz1o/viewform

Olvass bele!!!


Nyereményjáték


Hallottatok már a hét főbűnről? 

Nos, az Angyali gonoszban mindegyiknek egy démoni felelőse munkálkodik az emberek világában (egyet kivéve, aminek közös felügyelője van). Emellett pedig hat kisebb bűn is létezik. A földi gonoszság eme letéteményeseit a Pokol hercegeinek nevezik. Mi azonban nem a hercegek nevére vagyunk kíváncsiak, hanem a munkakörükre. 
Minden blogon találtok majd egy kérdést, melynek a segítségével kitalálhatjátok, melyik bűn tartozik az adott herceghez.
1. Balról jobbra (függőlegesen) haladva töltsétek ki a keresztrejtvényt. 
2. Minden nap elküldhetitek az aznapi megfejtést/munkakört, így plusz esélyekkel gyarapodtok. 
3. A vastaggal kiemelt rész a tizenkettedik bűnt tartalmazza, ennek a megfejtése éri a legtöbbet. 

A nyeremény pedig nem más, mint a Maxim Kiadó által felajánlott 3 (!) Angyali gonosz könyv egyike. (Csak Magyarország területén érvényes a postázás)



Shax kedvenc háziállata lehetne a tolvajszarka.

A blogturné állomásai




11/21 MFKata gondolatai


MFKata a Blogturné Klub csoport tagja

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum