MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2013. december 22., vasárnap
Az Cartaphilus Kiadó jóvoltából december 12-én megjelent
Lauren DeStefano Hervadás című könyve. Ennek örömére a Blogturné Klub nyolc bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja  kalandjait!

2013. december 21-től egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. 

Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, hanem ahogy az lenni szokott, nyerhettek is!


Sorozat: Vegészkert #1
Kiadó: Carthapilus
Oldalak száma: 408
Borító: füles, kartonált
ISBN: 9789632662756
Megjelenés: 2013. december 12.
Fordító:Farkas Nóra
Ár: 3 699,- Ft
MFKata: 4,5

Az utóbbi évek egyik legnépszerűbb amerikai ifjúsági regénye. Akarnád pontosan tudni, mikor fogsz meghalni? Egy balul sikerült tudományos kísérlet miatt a világot élő időzített bombák népesítik be: a férfiak csak huszonöt, a nők pedig csupán húsz évig élnek. Genetikusok keresik az ellenszert, hogy az emberi faj újra erőre kapjon. Mindenközben a világon eluralkodik a szegénység és a bűnözés, gyerekek milliói maradnak árván, serdülő lányokat rabolnak és adnak el, hogy többnejű házasságban utódokat szüljenek. A tizenhat éves Rhine-nak már csak négy éve van hátra, amikor ő is erre a sorsa jut. Noha a kiváltságosok jómódú világába csöppen, és férje, Linden őszintén szereti, egyre csak a szökés jár a fejében. A varázslatos gazdagság közepette Rhine lassan ráébred, hogy a csillogó látszat mögött a valóság ridegebb, mint hitte volna. Miközben a génvírus miatt egye fenyegetőbben közeledik Linden éveinek vége, Rhine bizalmas barátra talál, akinek segítségével talán esélye lehet a menekülésre. De vajon a káoszba süllyedő világban csakugyan lehetséges a szabadság?

Véleményem

Egyike azon könyveknek, amikre már nem is emlékszem, hogy mióta várok és hogyan bukkantam rá. Hónapok óta van a listáimon és infó hijján én bizony le is mondtam a megjelenésről.
Aztán a Kiadó hallatott magáról és kiderült, hogy költözések és tulajdonosváltások után újult erővel ugranak bele a munkába és így végre kezünkben tarthatjuk a könyvet.

De milyen könyvet! Az offset nyomás ezen a könyvön is rajta hagyta a nyomát, a kalitka és a madár, valamint azok a lilás-rószaszínes csíkok azonnal mély benyomást tettek rám. Gyönyörű könyv!

Forrás: http://psylockefan.deviantart.com
A történet egy 16 éves lányról szól, aki elkerül egy gazdag házba. Egy házba, ahova feleségnek megvették, ugyanis valami furcsa génmódosításnak köszönthetően a lányok 20, míg a férfiak 25 éves korukban meghalnak. 
Ez a kiválasztásos rendszer, hogy a szegény lányok egy gazdag házba kerülnek egy másik könyvre emlékeztett erősen. Csak ugye itt nem kell küzdeni a háziúr kegyeiért, hanem itt a létükért küzdenek. Mert nem akarnak meghalni, és az após a doktori hátterével a gyógyulás esélyével kecsegtet.
Megnéztem, hogy melyik volt előbb a tyúk vagy a tojás, de ez a könyv előbb jelent meg külföldön.

Itt nem egymás ellen küzdenek a lányok, hanem feleségnővérek lesznek, úgymond igazi bajtársiasság, majd testvéri szeretet alakul ki köztük. Ami persze bizonyos élet-halál történéseknél igencsak szívbemarkoló tudott lenni.

Ellenben az após már az elejétől kezdve nem szimpatikus. Végig sejtjük, hogy ő valami rosszban sántikál és a konkrét okot nem tudjuk meg még, de meg kell említsem, hogy az én ellenszenvem kemény gyűlöletbe csapott át azzal, amit Bowen-nel tett.
Nőként, de most már Anyaként is mélyen ellene vagyok az olyan dolgoknak, amikor a gyermeket elszakítjuk az anyjától. Legyen az bármilyen kis mértékű vagy bármilyen jó szándékú. A gyermeknek mindig az anyja mellett a helye.
Gabriel
Igyekeztem nem spoileresen írni és ezzel nem is árultam el semmit, de ha olvassátok megértitek. A földhöz csapkodtam volna a könyvet bármit tehetetlen dühömben, mert az Anyatigris kiabált belőlem, hogy tépjem szét ezt az embert...

Az egyetlen és talán legnagyobb problémám a történettel, az a végével volt. Nekem olyan semmilyen volt. Talán összecsapott, de inkább csak nagyon egyszerű és könnyű. Viszont ha másik oldalról nézem, legalább nincs olyan erős függővége, hogy a falat kaparjam.

Maga a történet tetszett. Nem tudnám megmondani, hogy miért, de kíváncsi voltam, hogy miért kell nekik meghalni ilyen korán, mi ez a vírus konkrétan, hisz ha ilyen jó kis hologramjaik és génmanipulációjuk lehet ez nem lehet olyan bonyolult. Apró elejtett információk vannak, de remélhetőleg a következő részben többet megtudhatunk. Remélem Gabrielról is több információt kapunk a következőkben, mert bevallom szimpatikusabb volt végig, mint Linden, csak keveset szerepelt. Lindent inkább sajnáltam és gondoltam rá bátyóként, mint férfiként.

Még mindig nem untam meg a disztópiákat, sőt! Szerintem azok, akik kíváncsiak egy újabb megközelítésre, bátran olvassák el, mert kellemes kikapcsolódásban lesz részük, ami néha elgondolkodtat azon, hogy vajon mihez kezdenénk ha tudnánk, hogy csak pár évünk, esetleg hónapjaink vannak hátra!

Trailer, melyhez felirat készült




Nyereményjáték

Kérlek lájkold a kért oldalakat, hogy a nyereményjátékon részt vehess.
<a Rafflecopter giveaway




A blogturné állomásai


12/22  MFKata gondolatai 
12/27 Fantazmo
12/28 Dreamworld
12/29 Roni olvas


MFKata a Blogturné Klub csoport tagja

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum