MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2014. március 17., hétfő


Sorozat: Démon-ciklus #1
Oldalak száma: 602
Borító: puhaborítás/ keménykötés
ISBN: 9789633733721/ 9789633736821
Megjelenés: 2013. december 5.
Fordító: Zelei Róbert
Ár: 2 999,-Ft/ 3 999,-Ft
Lanore: 5
Egy pörgős, rendkívül élvezetes sötét fantasy regény.” – The Miami Herald
„Képzeletgazdag és izgalmas könyv. Brett lebilincselő első regényében jól keveri a fantasy és a horror műfaját.” – Library Journal
„Meggyőző bemutatkozó regény a régimódi hősiességről.” – The Charlotte Observer
Ahogy napnyugta után beköszönt a sötétség, megjelennek a magványok: természetfeletti erővel bíró démonok, akik izzó gyűlöletet táplálnak az emberiség iránt. Évszázadokon át uralták az éjszakát és az emberekre vadásztak, akik mágikus rovások mögött kerestek menedéket. E hatalommal bíró jelek eredete elveszett a legendákban, védőerejük pedig rémisztően törékeny. Mindez nem volt mindig így. Egykor a nők és férfiak egyenrangú ellenfelei voltak a magványoknak, de azok az idők már elmúltak. A démonok éjről éjre erősödnek, míg az emberek csoportjai egyre csak fogyatkoznak a kíméletlen öldöklésben. Most, hogy a jövőbe vetett remény múlóban van, három fiatal, akik túlélték a démonok vérengzését, megpróbálják véghezvinni a lehetetlent. Elhagyják a rovások hanyatló védelmét, hogy egy elkeseredett küldetésben tegyenek kockára mindent a múlt rejtélyeinek felkutatásáért. Együtt szállnak szembe az éjszakával.
„Nagyszerű, akcióval és feszültséggel teli történet.” – Terry Brooks

Véleményem

A könyvnek köszönhetően egy olyan komor világba csöppentem, ahol az emberek mindennapjaiba démonok, azaz magúrok épültek be, és alapvetően meghatározzák az életüket. Ezek a különös képességekkel rendelkező, gonosz lények a nappalokat szabadon hagyják, de amint beköszönt az éj, megjelennek, és megpróbálnak mindenkit megölni, akit csak tudnak. Az emberek csak a furcsa, misztikus rovásokban bízhatnak, amiket minden létező helyre felfestenek, ahová csak lehetőségük van, ugyanis ez az egyetlen védelmük - a magúrok nem tudnak átjutni a rovás láthatatlan falain. 

Már az első oldalakon kiderült számomra, hogy ez a történet kedvenc lesz, nagyon szeretem az ilyen jellegű izgalmas, feszült, sötét disztópiákat. Nincs tingli-tangli tinisztori, semmi lacafaca, bele a közepébe! Váltott nézőpontból ismerhettem meg a részleteket, és szerencsére sokáig tart egy-egy szereplő fejezete, az író bőven hagy időt arra, hogy megkedveljük őket.
Először Arlen-t ismertem meg, a picit koraérett, tizenéves fiút. Hamar fel kellett nőnie ebben a világban, de erős, küzdő szellem, aki bármit megtenne a szeretteiért, a gyávaságot hírből sem ismeri. Ha kell, a démonokkal is megküzd, hogy megvédje azt, aki fontos neki, akár az őrület határáig is képes elmenni azért a felszabadító érzésért, amit a magúrok elpusztítása jelent. Imádtam minden egyes pillanatát, úgy éreztem, megértem a gondolatait, érzéseit. Azonnal kedvenc lett, de a fantasztikus karakterekből még nem elég :)

Jött Leesha... bátor, öntudatos fiatal lány, aki tudja, mit akar, zsarnokoskodó, önző anyja elől a házasságba menekülne. Okos, elszánt, kitart a véleménye mellett, irigylésre méltó tulajdonságai miatt őt is a szívembe zártam. 

Vele együtt ismertem meg Brunát, ezt a hihetetlen öreglányt, aki a maga bölcsességével, humorával, igazságérzetével, és az ütlegelő sétabotjával nagyon sokszor megnevettetett, miközben Leeshát megtanította a gyógyfüvészség minden titkára. 

És végül Rojer, akit 3 éves korában ismertem meg. Egy démontámadás miatt sok veszteség érte, és később, amikor újra láttam, szerény körülmények közt élő, a mindennapi ételért is küzdő fiatal fiúként, nagyon megkedveltem őt. Őszinte, nyílt szívű, korából adódóan még egy picit naiv, befolyásolható. Különleges képessége miatt igazi kincs a magúrok elleni harcban.

Hosszú oldalakon keresztül vártam, hogy a 3 főszereplő végre találkozzon, és egybefonódjon a történetük, de az író ezt alaposan előkészítette, így sokáig kellett várnom. Megérte! A világ, amit Brett felépített, az alapos részletezettség, amivel filmszerűen láttam magam előtt az egészet, lenyűgözött! 
A különböző városok lakóit, felépítését is megismerhettem, érdekes volt látni, hogy mennyi eltérés van az életükben, anyagiaktól és mentális hozzáállástól függően. A kedvencem, Arlen véleményéhez hasonlóan Krázia volt, az egyetlen hely, ahol szembe mertek szállni a démonokkal, és nem csak elbújtak előlük a rovások védelme mögé. 

Jó lett volna többet olvasni a démonok, magúrok "születéséről", kialakulásáról, de bízom benne, hogy a folytatásokban még kiderül pár dolog, a könyv végén lévő pár oldalas betekintő nem hagy kétséget afelől, hogy izgalmas folytatás várható. Le a kalappal a Kiadó és a Fordító előtt, minden szempontból, kívül-belül igényes könyvvel gazdagodott a polcom, és már nagyon várom a következő részt!

Kedvcsináló trailer:




1 megjegyzés:

  1. Helló! Érdeklődéssel olvastam az ismertetőt, örülök, hogy tetszett a könyv. Tudomásom szerint a sorozat öt részből fog állni, úgyhogy szerintem biztos kiderülnek még részletek a magúrokról. :) A folytatás jönni fog, a következő két részre már a Kiadónál vannak a fordítási jogok (lásd szerző honlapján).

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum