MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2014. április 21., hétfő

Egyszer volt, hol nem volt, a valóság határain túl, volt egyszer egy elvarázsolt rengeteg. Ahol a fák az égig értek, sötétek és titokzatosak voltak, mint az éjszaka, ahol a tündérek uralták az erdő teremtményeit és a szél halk varázsszavakat suttogott…

Isten hozott az Ólomerdőben!

Tarts velünk, engedd, hogy végigkalauzoljunk az erdő titokzatos helyszínein, ismerd meg velünk az erdő lakóit és teremtőjét, Kleinheincz Csillát! Április 19-24. között az Ólomerdő blogturné keretein belül izgalmas kalandok és sok-sok érdekesség vár Rád! S ha megtöröd az átkot, Tiéd lehet a Gabo Kiadó által újra kiadott, átdolgozott könyv egy példánya is!
 Törd meg a varázst!

Sorozat: -
Kiadó: Gabo
Oldalak száma: ?
Borító: ?
ISBN: 9789636899004
Megjelenés: 2014 Könyvfesztivál
Fordító: -
Ár: ?
MFKata: 4,5
A kamasz Emesét még gyerekkorában hagyta el az anyja és tért vissza otthonába, a tündérek áthatolhatatlan erdejébe. A lány azóta is visszavárja, de amikor eljön érte egy szív nélküli lovas, kénytelen szembesülni vele, hogy szülei sok mindent eltitkoltak előle, és a mágikusnak hitt másik világ egyáltalán nem olyan, amilyennek képzelte. Tündérek, lovagok, varázslat: mindez csak mese, az igazság sokkal bonyolultabb és fájdalmasabb. 
Az Ólomerdő egyszerre rendhagyó fantasy és árnyalt családtörténet, amely bátran szembemegy a mesékkel szembeni elvárásainkkal. Egy fiataloknak és időseknek egyaránt ajánlható történet sorsról és döntésekről, ígéretekről és következményekről, valamint arról, hogy néha a mesehősök tetteit is irányíthatja önzés és hatalomvágy. 
Kleinheincz Csilla könyve 2007-ben már megjelent és sikert aratott, a régóta várt folytatásokat ez az átdolgozott kiadás készíti elő.

Véleményem

Az év elején, amikor volt a Magyar Könyvek Viadala, akkor megfogadtam, hogy idén több (a nullánál mindenképpen több) könyvet fogok elolvasni. Mert azért valljuk be, hogy nehéz úgy véleményt alkotni a magyar írókról, irodalomról, hogy nem olvasunk magyar irodalmat.

Nos, amikor megtudtam, hogy az Ólomerdő javított, átszerkesztett változata megjelenik, gondoltam ez az! Most nem menekülhetek, hisz ez az a könyv, ami úton-útfélen felbukkant a radaromon és mindenhol csak jót olvastam róla.
Nos örültem a lehetőségnek, hogy olvashattam, mert most már bátran állíthatom, hogy a magyar íróink is képesek letenni az asztalra valamit. De még milyen valamit.


Olvastam már olyan tündérmesét, ahol mindenféle meséket vagy különböző lényeket szőttek a történetbe, de egyikben sem volt ennyi magyar népmesei vonatkoztatás és ettől válik számomra, annyira hihetővé és
közelivé a történet. Mert tudom, hogy hol van Gödöllő (a történet ebben a térségben játszódik), tudom mi a HÉV és a nevekbe sem "törik bele a nyelvem".

Bár lehet ez a népmesei mivolt egy kicsit nehézkesebbé teszi az olvasást, mert mint a magyar mesék és a magyar nyelv rendkívül színes és gazdag szóhasználattal rendelkezik, mégis a cselekmény halad és a vége mély érzelmeket vált ki az emberből. A történet haladtával egyre több titok és varázslat kerül felszínre, mégsem éreztem kavalkádnak a dolgot, mert minden a a cselekményt viszi előre.

Ráadásul ott a végén a következő rész ígérete, amit reményeim szerint olvashatunk is hamarosan, mert ugye az ígéretnek ereje van!!!
Az ígéreteket be kell tartani, ez az első.
Gödöllői kastély
Nagyon tetszett, ahogy az írónő játszik a főhősünk nevével, akit Emesének hívnak (gyönyörű szép magyar név) és Mesének becézi az apukája. Tipikus magyar szójáték!!!

Kinek ajánlanám? Akik szeretik a fantasyt, a kortárs tündérmeséket és a kételkedőknek, akik úgy gondolják, hogy a magyar nem minőség, mert ez bizony több annál! Felveszi a versenyt a külföldi tündéres fantasykkel, ebben egészen biztos vagyok!

Aki ellátogat 2014. április 26-án, szombaton 15 és 16 óra között a Könyvfesztiválra, keresse fel az írónőt a B14-es standnál, mert ott megvásárolhatjátok és dedikálhatjátok az Ólomerdőt. 





Idézet-gyűjtemény

Félelmetes, ha a felnőttek sírnak – azért vannak, hogy a gyerekeket vigasztalják, de ki vigasztalja őket ?
Nem vagyok csomag, amit cserélgetni lehet. Nem bízom bennetek. Nem bízom senkiben.
Az enyém a legfrankóbb anya. (...) Nem érdekel, hogy elment. Akkor is ő volt a legfrankóbb!
Minden bedobott kavics megváltoztatja a sorsfolyó folyását.
Az ígéreteket be kell tartani, ez az első. Ha nem így teszel, megzavarod a sorsfolyó sima folyását. Lelépsz az útról, ami mellett elkötelezed magad.
Kimondott szót vissza ne vegyél, és ha elkezdesz valamit, fejezd is be!
Nem akarom, hogy emberek között nőjön fel. Semmit sem tudtok a szabályokról. Mi tudjuk, hogy mindennek ára van. Ti bármit megtesztek… és nem fizettek.

Nyereményjáték

Az Ólomerdő sok veszélyt rejt, tele van elvarázsolt lényekkel, átkokkal. Emesének ugyan nem tudunk segíteni megtörni az átkot, Te viszont segíthetsz megtörni másokét!

A turné során minden bejegyzésben elrejtettünk egy szót, melyet ha megtalálsz és rákattintasz, láthatod, hogy egy-egy mesében miként törik meg a szereplőket sújtó átok. A megtalált szót írd be a rafflecopter doboz megfelelő pontjához és máris esélyes lehetsz megnyerni Kleinheincz Csilla könyvének egyikét!
Rajta hát, keresésre fel!


A blogturné állomásai


04/19 - Roni Olvas
04/20 - Media Addict
04/24 - Dreamworld


MFKata a Blogturné Klub csoport tagja

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum