MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2014. június 10., kedd

Június 8-tól 17-ig a Blogturné Klub elsötétíti az eget, hogy bemutathassa Leigh Bardugo különleges könyvét, az Árnyék és Csontot. A tíz állomásos turné keretében megismerhetitek ezt az egyedülálló cár-punk könyvet ahol a gonosz és a jó személye egy cseppet sem egyértelmű.

A blogturné keretében megismerhetitek a Grisák világát és 
az egyedülálló világot, amelyet az orosz folklór ihletett.

Tartsatok velünk ezen a sötétbe burkolózó eseményen és kövessétek a turné állomásait, ahol egy kis munkával akár a tiétek lehet a három nyereménykönyv egyike is!
Sorozat: A Grisa #1
Oldalak száma: 376
Borító: puhaborítás/ keményborítás
ISBN: 9789633734506/ 9789633734513
Fordító: Varga Csaba Béla
Várható megjelenés: 2014. könyvhét
Eredeti ár: 2 999,- Ft / 3 999,-Ft
MFKata: ★★★★★

Alina Starkova sosem várt túl sokat az élettől. A határháborúk során elveszítette a szüleit. Árvaként csupán egyvalakire számíthatott. Egy másik kis földönfutóra, Malra, a legjobb barátjára. Ám mostanra már rá sem számíthatott. Mindkettőjüket besorozták hazájuk, Ravka anyácska hadseregébe. A két fiatalnak életveszélyes küldetésre kell indulnia az Árnyzónába. Ezen az iszonyatos helyen a földöntúli sötétség az úr, ahol valósággal hemzsegnek az emberevő szörnyetegek. Amikor támadás éri a katonai konvojukat, mindannyiuk élete veszélybe kerül. Ám Alina ekkor olyan titokzatos erőnek adja tanújelét, amiről mindaddig még ő sem tudott. A csodálatos megmenekülés kiszakítja a hétköznapok világából.. . Meg sem áll a fővárosig, az uralkodó udvaráig, ahol az árva lány is a Grisa testvériség tagja lesz. Vezetőjük, a titokzatos Kom úr úgy véli, Alina az, akire oly régóta vár Ravka sokat szenvedett népe. A legfőbb varázsló szerint az Alinában rejtőző erő képes lesz elpusztítani az Árnyzónát. A cári udvar fényűző forgatagában sokan Kom úr új kegyeltjének tartják a lányt, aki csak nehezen tud beilleszkedni Mal nélkül. Miközben hazája egyre nagyobb veszélybe kerül, feltárul előtte egy hajmeresztő összeesküvés. Dönteni kell. Szembeszáll a birodalom leghatalmasabb nagyuraival? Egyedül a múltja mentheti meg… hogy Alina megmenthesse a jövőt.

Véleményem

A könyvről bővebben a trilógai magyar FB oldalán láttam és amit ott láttam, hogy a történetben nagy az orosz hatás és azt is láttam, hogy milyen ruhákat hordanak a "grisák". Ez volt az a pont, amikor már erős késztetést éreztem arra, hogy olvassam.

A történet már rögtön az első fejezettel beledob a mélyvízbe vagy mondjam inkább, hogy az Árnyzónába? Aki látta a Pitch Blacket, annak nem kell elmesélnem, hogy milyen érzés az Árnyzónában járni. El sem tudtam képzelni, hogy miképpen menekülhetnek meg onnan és ha ilyen a kezdet milyen lesz a folytatás...

Nem állítom, hogy végig rettegtem volna, de izgalomból és kalandból nincs hiány a könyvben. Folyamatosan új infókat tudunk meg a grisákról és arról a mágiáról, amit ők képviselnek. Viszont a legnagyobb rejtély számomra Éjúr volt. Az elején gonosz volt- vagyis annak tűnt, aztán a a könyv közepére ő lett az, akinek drukkoltam, hogy elnyerje Alina szívét. Mert mennyire jó is lenne, ha Éjúr, aki a sötétséget képviseli és Alina aki a fényt, azok egy párt alkotnának... Kár tagadnom, de engem is bevonzott Éjúr a hűvösségével, távolságtartásával és titokzatosságával.

Közben nem felejtettem el Malt sem. Ő az, akivel Alina felnőtt, aki mindig ott volt a lány mellett és támaszt nyújtott neki. Nem lehet csak úgy figyelmen kívül hagyni, hisz ő volt az első szerelme és igaz barátja Alinának. Valamint sokkal inkább éreztem Alinához valónak, élőbbnek, természetesebbnek.

Alináról tudni kell, hogy a könyv elején még egy gyenge és gyámoltalan lány, akiről kiderül, hogy hatalmas tehetség és erő lakozik benne. A történet folyamán hatalmas változáson megy keresztül, mind lelkileg és testileg. Tetszett, hogy a fejlődésének a fázisait végigkísérhetjük és nem éreztem azt a könyv végén, hogy nem ismerem ezt az ízig-vérig harcos lányt. Ismertem és megkedveltem, a kitartásáért!
Minden egyes nap szörnyűbbnek bizonyult, mint az előző. Elkeseredtem, de nem adtam fel.
Elképzelni nem tudtam, hogy egy orosz hatású könyv ilyen jó lehet. Eddig nem igazán volt oroszországról olvasmányom (az Anasztázián kívül) és örülök, hogy az írónő bevezetett a Grisák világába.

Mindenre kiterjedt a bemutatás, legyen szó ételről, épületről, történelemről vagy ruhákról, azaz keftákról Mint egy filmet úgy láttam magam előtt (ha jól tudom film is lesz hamarosan) a teljes történetet. Nagyszerű, kalandos utazás vár azokra, akik a kezükbe veszik a könyvet! 

Kedvcsinálónk feliratoztam a könyv külföldi könyvelőzetesét!





Megtetszett?

Beleolvasok>> 

Rendeld elő 20% kedvezménnyel a képre kattintva!


Magyar feliratos trailer




Nyereményjáték


Az eget és a posztjainkat is beárnyékolta az Éjúr! Keressétek a bejegyzésekben a holdat és tegyétek sorba a blogokat a Hold fázisai szerint. Kezdjétek az újholddal!
A sorba állításhoz segítségképpen használhatjátok a lenti táblázatot. A nyerési esélyetek növeléséhez nincsen más dolgotok, mint kitölteni a lenti rafflecopter dobozt a megfelelő sorrenddel. A helyes sorrendet jelző számsort vesszővel elválasztva gépeljétek be.
A nyeremény pedig nem más, mint három példány Leigh Bardugo - Árnyék és Csont könyvéből a Könyvmolyképző Kiadó felajánlásából!
A kiadó csak Magyarország területére postáz.
A nyerteseket kérjük, hogy 72 órán belül vegyék fel a kapcsolatot velünk, utána új nyertest sorsolunk



A blogturné állomásai


06/08 Roni olvas - Ravka nyelve
06/09 Dreamworld - Cassandra Jean rajzok & Ravka térképe 
06/10 MFKata gondolatai - Trailer
06/11 Always Love a Wild Book - Orosz folklór
06/12 Kelly Lupi olvas - Rendek
Június 13 - Deszy könyvajánlója - Kiegészítő történetek
Június 14 - Szilvamag olvas - Filmes hírek
06/15 Bibliotheca Fummie - Ravkai receptek
06/16 Nem harap a... - Winter Prayer & borítók


MFKata a Blogturné Klub csoport tagja


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum