MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2014. szeptember 15., hétfő

A Maxim Kiadó jóvoltából szeptemberben megjelenik
Claudia Gabel és Cheryl Klam írónőpáros Káprázat című könyve.

Tarts te is velünk ezen a káprázatos utazáson!
Számos extra és értékelés mellett megnyerheted a három példány egyikét!


Sorozat: Káprázat #1

Besorolás: YA, disztópia, sci-fi

Oldalak száma: 352

Fordító: Béresi Csilla

ISBN: 9789632615080

Várható megjelenés: 
2014. szeptember 23.

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★✮

  



A Káprázat hamarosan megváltoztatja a világot, amelyben eddig éltél. A kötet egy futurista sorozat lenyűgöző első darabja, amely egy tökéletes virtuális világ ellenállhatatlan vonzásáról szól. A nem is olyan távoli jövőben az ipar, a tömegtermelés és a gyárak sivárrá, szennyezetté teszik a lakóövezeteket. Minden szürke és mocskos. Detroit lakói szinte robotként élik mindennapjaikat. Egy technikai újdonságnak köszönhetően azonban felcsillan a remény, hogy bárki maga mögött hagyja a nyomasztó valóságot. Egy program segítségével beléphet a Káprázat világába, ahol a gyönyörű tájak, új élmények, nyugalom és boldogság várja. Csupán virtuális szemüveget és csuklópántot kell öltenie, hogy hátrahagyhasson mindent, és megtapasztalhassa pár órára a tökéletességet. Mikor azonban vádak érik a programot, hogy függővé tesz és veszélyes, Regan a védelmére kel. Mivel a programot édesapja tervezte, a lány úgy érzi, tartozik apja emlékének azzal, hogy nem hagyja bemocskolni fő művét. De miután a Káprázat magába szippantja, olyan igazságokra jön rá, amelyek választásra kényszerítik szerelem és lojalitás között… Ez az izgalmakkal, titokzatossággal, románccal és új technológiával fűszerezett thriller nem csupán a disztopikus sci-fik rajongóit ejti majd rabul.

Legelőször a könyv borítója keltette fel a figyelmem, a színeivel. Ezek azok a színek, amik végül a könyvben is a Káprázatot kísérik. Semmit nem tudtam a könyvről, csak amit pletykaszinten hallottam, miszerint egy alternatív- virtuális világról szól és disztópia. Első hallásra és olvasásra is nagyon finom csemegének tűnik.

Nagyon érdekesnek találtam a világfelépítést. Egy olyan világban járunk, ahol a környezetszennyezés olyan mértékű, hogy oxigénmaszk nélkül nem teheted ki a lábad az utcára, ahol a szmogtól már az ablakba is mindenféle panelek vetítik a panorámát, valamint a savas eső is veszélyes a tiszta bőrfelületre. 

Természetesen a technológia fejlődésével, ahogyan a mellékelt kép is mutatja szinte minden kommunikáció és minden adatforgalom az interneten, tableteken keresztül zajlik. Nem csoda, ha jön az okos elgondolás, miszerint alkossunk egy olyan virtuális világot, ahol minden gyönyörű és happy, nincs környezetszennyezés és oxigénmaszk, illetve stressz. 

Annyira reális az elgondolás, hogy nem találtam benne semmi kivetnivalót és nagyon tetszett, hogy a világ és az egész Káprázat rendszer nagyon jól fel van építve. Nem mondom, hogy nem ijedtem meg többször a különböző szakkifejezések láttán és nem kellett egyszer-kétszer visszalapoznom arra, hogy most melyik "faszerkezet" és "dump fájl" mit csinál, de ez mind hozzátartozott a teljes világképhez. 

Ellenben a karakterekkel nem voltam kibékülve. Itt gondolok arra, hogy bár van egy szerelmi háromszögünk és én személy szerint tudom, hogy melyik fiút választanám (naná, hogy a nagyobb darab és picit agresszívebb Josht) Regant és a cselekedeit nem tudtam megérteni, Patricket az elejétől fogva nem kedveltem, egyszerűen unszimpatikus figura. Nem alakult ki az az érzelmi kötődés a szereplőkkel, amit általában egy könyvben vár az ember.
- Mi a baj? (...)
- Minden.
Hiába is csúcsszuper rendszer a Káprázat, irigyek és rosszakarók mindenhol vannak. Ebben az esetben is sokan akarják a rendszert aláásni, Reganben felmerül, hogy mi van akkor, ha van alapja a támadásoknak és elkezd nyomozni. Ezt a nyomozást kísérhetjük végig a könyv során és rengeteg izgalmas és veszélyes szituációba keveredik főhősnőnk és kiderülnek a rendszer fekete foltjai!
Egek, ha nem derül ki hamarosan, mi az ábra hány cselvetéssel kell még számolnom?
Azoknak ajánlanám a könyvet elsősorban, akik szeretik a sci-fit, mert bár disztópia, de a hangsúly mégis inkább az előbbin van. Pörgős könyv, csattanós véggel, ami kellően felkelti az érdeklődést a továbbiakhoz. 
A következő rész jövőre jelenik meg külföldön Etherworld címmel és szintén egy káprázatos borítóval. A két borító együtt gyönyörűen fog mutatni a polcomon, amikor megjelenik magyarul is erről még nincs infó ;-)
külfőldi borítók

De addig sem maradunk Káprázat nélkül, ugyanis a filmesítési jogokat megvette a Silver Reel & FlynnPictureCo. Bár bővebb információt még nem találtam róla, azért kíváncsian várom majd a szereposztást (bár a blogturné keretein belül is láthattok majd egyet) és a Káprázat megvalósításást a vásznon.


Megtetszett?

Rendeld meg 30% kedvezménnyel
 a könyvre kattintva
és olvasd az elsők közt a történetet!

Divattippek Elusion módra


Játsszunk!

Gyertek és utazzatok velünk!

A könyvben Regan különböző érdekes helyre utazik
a Káprázat nevű program segítségével.
Azonban a Káprázatba valami hiba csúszott és az emberek benne ragadtak. 

Mindennap más csodás helyre invitálunk titeket, ahol azt kell megállapítanotok,
hogy “bugos” a kép vagy sem.
A “bug” szó angolul bogarat jelent, informatikában pedig
valami véletlenszerűen fellépő hibára utal. 

Tehát bizonyos helyen oda nem illő elemeket rejtünk el,
nektek pedig nincs más dolgotok, mint megállapítani
a képen van a normálistól eltérő részlet vagy sem.
Ha találtál valami hibát a képen, akkor elég egy “igen” szó,
ha a képen nincs semmi eltérő részlet és az eredeti képet látjátok,
akkor elég egy “nem” szócska. 


a Rafflecopter giveaway

A kiadó csak Magyarországi címre postázik!

A blogturné állomásai

09.19. - CBooks
09.22. - Insane Life
09.23. - Nem harap a...
09.24. - Roni olvas
09.25. - Könyvszeretet
09.26. - Dreamworld

MFKata a Blogturné Klub tagja

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum