MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2014. október 7., kedd

A Maxim Kiadó jóvoltából október 10-én hazánkban is megjelenik
Anna Banks: Poszeidón című regénye, a Szirénia öröksége trilógia első része.
Ennek örömére a Blogturné Klub hét bloggere egy blogturné keretein belül
bemutatja Emma és Galén szárazföldön és óceánokon átívelő történetét!

2014. október 1-től minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről,
illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


Kiadói sorozat: Dream válogatás

Sorozat: Szirénia öröksége #1

Besorolás: YA, fantasy, sellő

Oldalak száma: 332

ISBN: 9789632615233

Fordító: Komáromy Rudolf

Várható megjelenés: 
2014. október 10.

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★★ (kedvenc)

Moly Goodreads  Maxim Kiadó  Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

Emma barátnőjével, Cloe-val nyaral a tengerparton, amikor egy aprócska baleset során megismerkedik a jóképű Galénnal. Ez a találkozás valóban a véletlen műve? Emmának nincs lehetősége ezt kideríteni, mert egy tragédia beárnyékolja ottlétüket. A lány, miután hazatér, nem képes egykönnyen túltenni magát a traumán. Ekkor váratlanul ismét fölbukkan az ibolyakék szemű idegen. Galén, a szirén herceg a szárazföldön kutat egy lány után, akiről azt hallotta, hogy talán ő az utolsó élő szirén, aki egyesítheti a tenger mélyén élő két uralkodóházat. Bár erőteljes kötődésük azonnal érezhető, Galén még sincs teljesen meggyőződve róla, hogy Emma az, akit keres. Végül a sok bizonyíték meggyőzi, hogy csakis Emma és különleges képessége mentheti meg a herceg országát. Galénnak szüksége van a lány segítségére – bármilyen kockázattal jár is. Vajon képes lesz Emma beváltani a hozzá fűzött reményeket? És vajon összefonódhat két ennyire különböző világ?

Mostanában a fantasy könyvek hemzsegnek a mitíkus lényektől, de a vámpírokon és vérfarkasokon kívül elég ritkán találkozunk más különleges teremtménnyel. Ezért is örültem annyira a most megjelenő sellős könyvnek, mert már gyerekkorom óta rajongója vagyok a hableányoknak ;-) 

Ami nagyon tetszett...

Világfelépítés

Raina
Először féltem egy régebbi sellős olvasmány után, hogy nem fogok kellő magyarázatot kapni arra, hogy a szirének hogyan élnek, milyen rendszerben, milyen szokásaik vannak. De ezekre szép sorjában megérkezik a válasz, a királyságokat, ami viszont az egyik fő bonyodalom okozója is a könyvben, hisz ha Galén hamarosan nem találja meg az elveszettnek hitt szirént, akkor a két királyság hadba áll egymással.

Galén, Tóraf, Raina… nos a nevek nem mindennapiak és meg kellett szokni őket, de egyikünk sem élt még a víz alatt, hogy ismerjük az ottani divatos keresztneveket.

A szófordulatok, mint „Triton szigonyára” vagy „angyalhajam” is nagyon találó volt, de nem hemzsegett a könyv a mindenféle ikrával megrakott töltelékszavakkal. 

Szívem csücske lett Raina és Tóraf kapcsolata, mert így a szirének szerelmi életéből, udvarlásából és párosítási kötéséből is kaptunk ízelítőt. Tény, hogy elég furcsán indul a kapcsolatuk és Raina is elég szeszélyes, de jó volt róluk olvasni. 

Anatómia

Azt hiszem ez a sellős történetek gyenge pontja, de nem a könyvnek. Imádtam, ahogyan az írónő megoldotta ezt a problémát. Mégpedig azzal, hogy bevont egy tengerbiológust a történetbe, aki méltóan az emberi kíváncsisághoz, folyamatosan tesztelgeti Galént, hogy minél jobban megismerje őt. Bár nem megyünk bele a teljes sejtgenetikába, de mégsem maradt bennem semmi kétség.

Ugyanide sorolnám még azt, hogy miért van mindegyiküknek ibolyakék szeme és sötét haja. Persze olvasás során rögtön felmerült bennem, hogy akkor Emmának miért szőke a haja, de a mindent kielégítő választ megtaláljátok a könyvben.


Alapkonfliktus és szerelem

Nagyon ötletesnek találtam, hogy végre nem a megszokott „lábakat szeretnék” problémát társítottuk a sellőkhöz, illetve azt, hogy jelen esetben a halfarkú a férfi. Galén az, akinek be kell illeszkednie a szárazföldi életbe, de ettől függetlenül Emmának is meg kell ismernie a víz alatti szokásokat. Tanulságos és rengeteg súrlódás alapja ;-)

A szerelmi civódások nagy kedvelője vagyok, így én csak örültem annak a kis játéknak, huzavonának, ami Emma és Galén között zajlik. Különösen tetszett, ahogyan a szirének érzékelik egymást a vízben, főleg ha a másik az ő igaz szerelme.

Titanic

Anyukám Titanic őrülete már gyerekként rám ragadt (még a DiCaprio film előtt) és rengeteget olvastunk anno róla, filmeket néztünk meg, kiállításon voltun és számunkra egy védjegy lett. Ami ben Titanic van, rossz nem lehet. Így Emma Titanic iránti rajongása ismerős volt számomra és teljes mértékben megértettem. A többi Titanic-os apróság a történetben, csak hab a tortán.

Ami böki a csőröm...

A párosítási kötés. 

Attól függetlenül, hogy a könyvben minden úgy alakul, ahogyan lennie kell, azért megmondom, hogy ez a szokás elég maradi és ellenzem az ilyesfajta kötelező házasságokat.

A tragédia

Értem én, hogy kell egy trauma vagy bármi, ami egy kicsit félénkké teszi Emmát a vízben, de kérdezem én, hogy tényleg szükséges volt így rögtön a a könyv elején egy ilyet betenni? Felért egy arculcsapással, kellett egy kis idő, amíg magamhoz tértem a sokktól.

Konkluzió

Imádtam. Felülmúlta az elvárásaim, végre egy olyan sellős történet, ami humoros, könnyen olvasható, mégis van benne annyi izgalom és titok, hogy az első sorban álljak a folytatásért!!!




Titanic

 Miután tavaly tanultunk róla, jó hat hónapig mániákusan a Titanickal foglalkoztam. 
Azután a Titanic statisztikai adatait idézem föl, ahogy rendes megszállotthoz illik.

Emma nagy Titanic rajongó, többször említésre is kerül a könyvben. 
Egy pár perces videót mutatnék a Titanic történetéről.

 

Játsszunk!!!

Mostani játékunk során egy kis sellővadászatra invitálunk benneteket. Az egyes állomásokon található rövid ismertetők alapján találjátok ki, mely hableányokra, hablegényekre, vagy szirénekre gondoltunk. Írjátok be a rafflecopter megfelelő mezőjébe a nevüket, és máris esélyetek nyílik megnyerni, a Maxim Kiadó által felajánlott 3 könyvnyeremény egyikét.

A kiadó kizárólag Magyarország területére postáz! A nyerteseket emailben értesítjük, kérünk titeket, arra az emailre válaszoljatok. Amennyiben 72 órán belül nem kapunk választ az emailre, újabb nyertest sorsolunk. Ha kérdésetek van, esetleg úgy érzed rossz mail címet adtál meg a játékban, a klub hivatalos mail címén tájékoztatást kérhettek.
Testét deréktól lefelé hosszú halfarok borítja. Ám hiába csodás uszonya, a hableány mégis emberi lábakra vágyik, hogy ő maga is az emberek között élhessen, szerelme oldalán. Ezért bármire képes, még a gonosz tengeri-boszorkánnyal szövetséget köt.


A blogturné állomásai

10/01 CBooks
10/03 Kelly & Lupi olvas - Hamgulatteremtő
10/05 Roni olvas - Atlantisz
10/07 MFKata gondolatai - Trailer + Titanic
10/09 Deszy könyvajánlója - Kiegészítő novellák

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum