MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2014. október 4., szombat

Carina Bartsch első regényét, ami a Cseresznyepiros nyár címet viseli 
a Maxim Kiadó jóvoltából már ez év októberétől kapható a boltokban. 

De még előtte egy kis ízelítő és kedvcsináló blogturné indul
a Blogturné Klub 7 bloggere által,
ahol megismerhetitek a bloggerek véleményeit,
a könyvhöz kapcsolódó érdekességeket
és egy nyereményjátékot is találtok,
melynek nyereménye 3 pld a Cseresznyepiros nyár c könyvből.


Kiadói sorozat: Dream válogatás

Sorozat: Cseresznyepiros nyár #1

Besorolás: NAromantikus

Oldalak száma: 460

ISBN: 9789632615233

Fordító: Béresi Csilla

Várható megjelenés: 
2014. október 10.

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★★

Moly Goodreads  Maxim Kiadó  Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

Nem létezik olyan lány, aki elfelejtené, milyen is volt az első szerelem ezt senki sem tudja jobban, mint Emely. Hét év után találkozik ismét Elyas-szal, a jó megjelenésű, kedves, és világítóan türkizzöld szemű sráccal. Legjobb barátnőjének bátyja, aki már egyszer teljesen összezavarta az életét, és ezeket a sebeket még mindig mélyen magában hordozza. Emely teljes szívéből utálja őt. Sokkal inkább a rejtélyes, e-maileket író Lucára irányítja a figyelmét, aki az érzékeny és romantikus üzeneteivel megérinti a szívét. A két férfi különböző irányba tereli Emelyt, akinek el kell döntenie, melyik közülük, aki megmutatja neki az igazi énjét. 
De vajon tényleg beleszerethet valaki egy ismeretlenbe, vagy jár egy második esély az első szerelmednek?

Először is lenne egy tanácsom a könyv olvasásához, mégpedig az, hogy ne éjszaka olvassátok a párotok mellett, mert ha csak fele annyit fogtok hangosan nevetni a könyvön, mint én, már akkor is csúnyán fog rátok nézni. 

Ugyanis a könyv a jól ismer német humorral van ellátva. Legalábbis abból kiindulva, hogy ennyire jókat és hangosakat, utoljára Kerstin Gier Időtlen szerelem trilógiáján nevettem. 

Még most is mosolygok ha felidézem Emely és Elyas szócsatáit. Ha ketten együtt vannak bárhol,
szem nem marad szárazon, mert egyikük sem fél kimondani, amit éppen gondol és nem is igazán hátrálnak.

Kettejük kapcsolata hosszú időre nyúlik vissza és sejthető, hogy Emelyt valamivel nagyon megsértette anno Elyas. Bár sokáig nem tudjuk, hogy pontosan mi ez, mégsem akadályoz meg abban, hogy érezzük, kettejük közt ellenállhatatlan vágy van. Csak idő kérdése, hogy ez a kettejük közt kialakult szexuális feszültség mikor robban. 

Emely büszke és akaratos nő, ezenkívül nagyszerű, fanyar humora van. Nem képes, illetve, amikor már képes lenne, akkor nem akarja elfelejteni a múltbéli sérelmeit és ennek többször is hangot ad. Ami a szívén, az a száján! 

– A biztonság kedvéért adhatnál egy bors spray-t – feleltem, és már el is képzeltem, ahogyan ezt a cuccot a hülye türkiz zöld szemébe spriccelem. 
De Elyast sem kell félteni, mert a pimaszsága határtalan! Először ártatlan kis piszkálódásnak tűnik az udvarlása és sokszor tényleg apró szurkálásokkal jelzi vonzódását, de aztán szép lassan átfordul komoly udvarlássá. 
Ez a smaragdzöld szemű szépfiú az apró beszólásaival és pimaszságával hamar elérte, hogy helyet szorítsak neki a Hárememben. Amikor pedig feltűnik a Mustang mellett egy Enduro is, végképp elnyerte a szívemet, mely lassan vér helyett motorolajat pumpál a szervezetembe :D 

A Mustang Emely álomautója és nem mellesleg Elyas tulajdonában is van egy ilyen csodaautó, ami okoz még egy-két kellemes percet nekünk ;-) Illetve Elyas javára legyen írva, hogy nem sok férfi lenne képes elviselni a szerelméért, amit Emely tesz az autójával ;-) 

A motorra visszatérve egy apró spoilert engedjetek meg: mondjátok, hogy nem egy félisten ez a fickó, ha elkezdi a szerelmét motorozni tanítani!!! 

Nekem nagyon nagy kedvenc lett a könyv. Tetszett benne a rengeteg zene; a könyvek, amiket
említenek (Harry Potter 27 része :D ); a titkos e-mailes hódoló is, bár vannak tippjeim a kiléte felől. Nagyon megkedveltem a kis "mindenlébenkanál" Alexet (egy spinoff erejéig róla is szívesen olvasnék).
Az egyik kedvenc jelenetem a kempingezés volt. Nagyszerűen visszaadta annak az önfeledt szórakozásnak az élményét, amit egyetemista korban él meg az ember, illetve azt az izgalmat, amit az ember lánya a szerelme mellett érez, mielőtt egy pár lennének (a pillangókat a gyomrodban)
Biztosan újra fogom olvasni, ha jókedvre és kikapcsolódásra vágyom, romantikával fűszerezve. 

A könyv vége… már megint azt hittem, hogy kimaradt pár oldal a példányomból. Komolyan mondom, így félbehagyni egy könyvet kegyetlenség. Nagyon várom már most a következő részt, amely a Türkisgrüner Winter (Smaragdzöld Tél) címet viseli.

Először arra gondoltam, hogy a könyvet azoknak ajánlanám, akik anno nagyon szerették az Időtlen szerelem trilógiát, de rá kellett jönnöm, hogy attól függetlenül, hogy nincsenek nagy drámák és a múltban rettegett titkok, mégis inkább az érettebb korosztály lesz a célközönség. 

Illetve még azoknak okozhat kellemes meglepetést a könyv, akikben Tamara Webber Easy című könyve is mély nyomot hagyott.




Ford Shelby Mustang GT (1967)

De nem akármilyen Mustang, nem, hanem egy régi Shelby GT. Fekete, mint az éjszaka, rajta két fehér csík, amely a hosszú motorháztetőről a tetőn át egészen a hátsó részig húzódott. Csodával határos a német utakon egy ilyen járművet látni. Fel sem bírtam fogni. Ez az én autóm.
Üzemanyag: benzin
Sebességváltó: manuális
Hengerűrtartalom: 7000 cm³
Lóerő: 355 LE
Nyomaték: 572 NM
Ár: hozzávetőlegesen $175.000

A Ford 1965-ben éppen csak piacra dobta vadonatúj sportkocsiját, és az érdeklődés minden elképzelést felülmúló. A Mustangot viszik, mint a cukrot. Egyedül 1965-ben közel 560.000 póni talál gazdára. A Ford vezetése azonban úgy érzi, a Mustang talán nem elég sportos mindenkinek, elhatározzák tehát, hogy a sportautó image-t tovább erősítik egy nagyobb teljesítményű modell hivatalos versenyeken való indításával.

Az amerikai versenyszabályok szerint az autónak legalább 100 darab utcai verzióját kell legyártani, a versenyre benevezni kívánt modellével megegyező motorral vagy felfüggesztéssel. A management Carroll Shelbyt,és cégét a Shelby Americant keresi meg a tervvel, és Shelby, aki hírnevét az AC Cobra-val alapozta meg, kap az ajánlaton. És megszületik egy legenda.

Shelby a széria 289-es (4736 cm3) motor megtartása mellett dönt, és versenyfelfüggesztést rak az autó alá, amely ekkor még nagyon kis szériában keszül, és Shelby Gt 350-esnek kereszteli, ahol a 350-nek semmi konkrét jelentése nincs azon kívül, hogy jól hangzik. A kocsik azonban beírják a Mustang és a Shelby nevet a történelemkönyvekbe.

Forrás és további információk
 

Játsszunk!!!





A történet szinte teljes egészében Berlinben játszódik. Arra gondoltunk, hogy ismerjük meg a várost jobban egy játék keretein belül, ahol a feladat felismerni a képen látható berlini nevezetességet. Természetesen nyeremény is vár rátok, mégpedig 3 pld Cseresznyepiros nyár kerül sorsolásra!!!






A kiadó kizárólag Magyarország területére postáz! 
A nyerteseket emailben értesítjük, kérünk titeket, 
arra az emailre válaszoljatok. 
Amennyiben 72 órán belül nem kapunk választ az emailre, 
újabb nyertest sorsolunk. 
Ha kérdésetek van, esetleg úgy érzed rossz mail címet adtál meg a játékban, a klub hivatalos mail címén tájékoztatást kérhettek.



A blogturné állomásai



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum