MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2014. október 22., szerda



Kiadói sorozat: Vörös Pöttyös

Sorozat: Hex Hall #2

Besorolás: YAfantasy, boszorkány, démon

Oldalak száma: 304

ISBN: 9789633738740

Fordító: Acsai Roland

Várható megjelenés: 
2014. október 15.

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

Sophie Mercer azt hiszi magáról, hogy boszorkány, és ezért került be a Hex Hallba, a kiskorú prodigiumok (vagyis boszorkányok, alakváltók és tündérek) javítóintézetébe, de rájön a családi titokra, és arra, hogy Archer Cross, aki iránt gyöngéd érzelmeket táplál, A Szem ügynöke. Azé a csoportosulásé, aminek egyetlen célja, hogy a prodigiumokat eltöröljék a föld színéről.
Kiderül az is, hogy Sophie a világon élő két démon egyike – a másik démon az apja. De ami még ennél is rosszabb, hogy olyan varázserő birtokába került, ami életveszéllyel fenyegeti a szeretteit. Ezért úgy dönt, hogy Londonba megy, és aláveti magát a Megfosztásnak, annak a veszélyes rituálénak, ami során vagy a varázserejét veszti el örökre, vagy az életét.
De amikor Angliába érkezik, megdöbbentő felfedezést tesz. Kiderül, hogy az új lakótársai is démonok. Valaki démonokat ébreszt, méghozzá azzal a hátsószándékkal, hogy felhasználja az erejüket – és nem biztos, hogy jó célokra. Eközben A Szem Archer Cross segítségével tovább vadászik Sophie-ra, de Sophie már nem érez a fiú iránt semmit. Vagy mégis?

Véleményem

Sokszor tartunk a sorozatok második részétől, mert az első résszel már felállítottunk egy mércét. Adottak a szereplők, a stílus és az elvárás is. Ezért van az, hogy én is sokszor félve kezdem a második részeket. Attól függetlenül, hogy a Hex Hallt is „kellemes” kis csattanóval zártuk, hisz kiderült, hogy Archer (akiért az én szívem is megdobban) az ellenfél csapatát erősíti, valamint Sophie a megfosztás mellett dönt.

Az aggódóknak megnyugtatásul közlöm, hogy a második rész egyáltalán nem rosszabb az elődjénél. Míg az első részben inkább megismertük a Hekatét, a boszorkányokat és a mindenféle lényeket, ebben a részben az izgalmas cselekményé és a meglepő fordulatoké a főszerep. Persze Sophie-n és Archeren, no és Cal-on kívül.

A történet ott folytatódik, ahol abbahagytuk. Azonnal belecsapunk a közepébe és Sophie,  apjával, Jennaval és Callal elutazik Thorne Abbeybe, a Tanács székházába, hogy a nyarat együtt töltsék (illetve a megfosztásról lebeszéljék Sophiet). Ezen a helyen még rengeteg meglepetés fogadja őket. Nagyon tetszett, hogy folyamatosan kapjuk az infókat arra vonatkozóan, hogy valami készül, valami van a levegőben, ami nagyon is elősegítette az emelt adrenalin szintemet.

… határozottan balsejtelem kerített hatalmában, mintha a nap eltűnt volna a felhők mögött. Hármunk közül valaki nem tér vissza ide.

Sophie szarkasztikus humora változatlan. Még mindig tartom magam ahhoz, hogy ettől olyan jó ez a sorozat. Ha valaki szereti ezt a stílust, akkor a Hex Hallt is olvasnia kell!!! 
forrás

Bár Sophie szerelmi életébe fontos személyként toppan be Cal, én még sem voltam képes úgy tekinteni rá, mint aki esélyes lehet Archer ellen. Cal nagyon kedves, humoros, de ő inkább egy jóbarát, testvér szerepét tölti be. Archer pedig hiába a Szem fontos tagja és főellenség, mégis ő az, aki Sophie szívét megdobogtatja. És még mindig olyan kis arrogáns és imádnivaló, mint az első részben. 
Az a szerelem az egyetlen valódi dolog hosszú idő óta. Te vagy az egyetlen valódi dolog.
Kellemes meglepetés volt Sophie apja. Az előző részben nem a legjobb színben tűnt fel és nem is viselkedett igazi apaként. De most jobban megismerik egymást és alkalma nyílik a Tanács vezetőjének jobban megismeni a lányát. Elég jól sikerül neki, még én is megkedveltem a kezdeti ellenszenvem ellenére. Sőt úgy érzem, hogy még a következő részre is marad pár kártya, amit nem teregetett még ki elénk!

l'occhio di dio
És az alapkonflikutuson (Tanács vs Szem) kívül akad még számos fordulat és cselekmény, ami jól megkeveri az emlegetett kártyákat.
Már az első oldalakon érezhető egy láncolat, amitől rögtön az az érzés kerít hatalmába, hogy „csak még egy fejezet és utána lerakom”. Az igazság az, hogy nálam a lerakás a könyv végén jött el, de akkor üres tekintettel néztem előre. Az, hogy van egy függővége a könyvnek, vagy van egy hatalmas nagy kérdőjel a végén, megszokhattuk. De itt nem egy kérdőjel van. Sok kérdés maradt nyitva és szinte mindegyik olyan, amitől a falat lenne kedvem kaparni. Sőt szinte nem is maradt semmi, ami ne lenne kérdőjeles ;-)
Remélem a Kiadó megtartja jó szokását és mondjuk tavasszal már olvashatjuk is a Spell Boundot. 



Hex Hall Fashion

forrás

Nyereményjáték

Miután Sophie megtudta, hogy démon, és olyan erő van a birtokában,
ami a szeretteire is veszélyes, elhatározta, hogy aláveti magát egy rituálénak,
mely során vagy a varázserejét veszti el örökre vagy az életét.
Ám mielőtt ez bekövetkezne, meg kell ismernie a démonság mibenlétét.
Mostani játékunk során tarts velünk, és tudj meg többet ezekről a lényekről!
Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül postáz! 

Valamint, ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol, új nyertest sorsolunk!


Nyári szünetben melyik országba utazik Sophie, apjával és Jennával,
hogy jobban megismerhesse a démonságot?



Blogturné


10/12 Kelly Lupi olvas - Idézetek
10/18 Függővég - Részlet
10/20 Deszy könyvajánlója - A Megfosztás
10/22 MFKata gondolatai - Divattippek
10/24 Dreamworld- Itineris

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum