MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. április 26., vasárnap

A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Jessica Sorensen Callie, Kayden és a megváltás című regénye, a Véletlen sorozat második része. Ennek örömére a Blogturné Klub tíz bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Callie és Kayden szívszorító történek folytatását!

2015. április 21-től mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


Kiadói sorozat: Rubin Pöttyös

Sorozat: The Concidence #2


Oldalak száma: 368

ISBN: 9789633992852

Fordító: Komáromy Zsófia

Megjelenés: 
2015. könyvfesztivál

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★★

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

A sötét titok, amit Kayden hosszú évek óta rejtegetett, végül napvilágra került. Ám ami még ennél is rosszabb, hogy a fiút súlyos testi sértéssel vádolják. Egyedül az óvhatná meg a becsületét, ha Callie elárulná az igazat – Kayden viszont soha nem kérné ezt tőle. Inkább hajlandó megtenni bármit, hogy megvédje őt… még akkor is, ha emiatt le kell mondania az egyetlen lányról, akit valaha szeretett. Callie tudja, hogy Kaydenen ismét eluralkodnak a démonai, és kétségbeesetten szeretné megmenteni. Ám ez azt jelenti, hogy szembe kell néznie legsúlyosabb félelmével, és el kell árulnia legfájdalmasabb titkait. A csönd megtörésének puszta gondolata is rémisztő – de nem annyira, mint annak gondolata, hogy örökre elveszítheti Kaydent. 
A szíve mélyén Callie tudja, hogy eljött az idő: neki és Kaydennek el kell felejteniük a múlt fájdalmát. Barátai, Seth és Luke segítségével Callie tervet sző, hogy megmutassa Kaydennek, milyen életük lehetne együtt. De vajon meg tudja győzni, hogy új életet kezdjenek… vagy már késő?

Véleményem

Callie és Kayden története megmutatta nekem anno, hogy nem tudom megunni a sérült lelkű fiatalokról szóló romantikus történeteket. Persze, ha az jól van megírva. 
Bár nem tudtam megmondani, hogy miért vonok le fél csillagot az értékelésnél, de most, a második rész olvasása közben rájöttem.

Ha a két részt egészben nézem, akkor az első rész az olyan sötét, borongós. Itt ismerjük meg a fiatalok életét, fájdalmait és bánatukat. Sőt még egy durva függő véggel zárt az írónő, mintegy erős kételyben hagyva az olvasót a jövővel kapcsolatban. 

Ellenben a második rész világosabbnak jelölném. Úgy jellemezném, mintha Callie és Kayden meglátja a fényt az alagút végén, a kiutat a szenvedéseikből.
De ez az út nagyon hosszú, sok fájdalommal és keserűséggel jár, de a barátaik és egymás segítsével sikerül a gyógyulás útjára lépniük. 
A múltat nem lehet elfelejteni. Csak túl lehet lépni rajta. Hátra lehet hagyni. Hogy az lehess, akinek eleve lenned kéne, nem pedig az, akinek a történtek miatt érzed magad.

Pontosan ilyen lépés/döntés volt, hogy mertek tenni valamit spontán, valami meggondolatlant (ami nem egyenlő a felelőtlennel) és megpattantak Floridába. Hiszem, hogy minden fiatalnak kell bolondságokat csinálni. Nagyon bíztam abban, hogy ezzel a kiruccannással Callie és Kayden is a koravén felnőttekből vissza tudnak térni 18 éves fiatalokká. Nos… maradjunk annyiban, hogy félig-meddig sikerült nekik ;-) :-P
Néha azok a legjobb dolgok, amiket nem tervez meg előre az ember, amiket a pillanat hevében határoz el.
Az előző részben megismert Seth és Luke most is megmutatják, hogy mennyire barátok. Seth már az előző részben is kedvencem volt a nyíltságával és szókimondásával, de most már tényleg emelem a kalapom előtte!

Nagy örömömre a sorozat további részei közt találtam egy Seth-kötet is és persze Luke-ról is lesz szó a folytatásban, aminek azért örültem igazán, mert a könyv vége felé már éreztem, hogy kezdi furdalni az oldalam a kíváncsiság, hogy mi történt valójában Luke húgával és szerintem a válaszokat az írónő a következő részre tartogatja.
Az emberek általában azt látják, amit látni akarnak, de ettől még nem rosszak.
Az előző részhez hasonlóan most is jellemző a könnyed írásmód és az elmosódott határvonalas váltott szemszög. Akik eddig is kedvelték Callie és Kayden történetét, nem fognak csalódni, váltva van a könyvben a forró, szenvedélyes és a fájdalmasan keserű pillanat.  Biztosan akad majd, akinek sok lesz egyszerre a két szereplő szenvedése, de nekem pont az tetszett, ahogyan egymást biztatva tanulnak meg továbblépni. Imádtam és szerintem a Rubin pöttyös kedvelők is így lesznek vele!

Egy kis kedvcsináló trailer!



Játsszunk!

Mostani játékunk során a helyes pasiké és a motoroké lesz a főszerep. Nektek pedig nincs más
dolgotok, mint az egyes állomásokon található képek alapján kitalálni, melyik filmes vagy sorozatos fiúra gondoltunk, és beírni a karakter (nem a színész nevét kérjük, hanem az általa megformált figuráét) nevét a rafflecopter megfelelő sorába. Ha mind a tíz állomást teljesítettétek, esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott három Callie, Kayden és a megváltás c.könyv egy példányát.

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni az értesítő e-mailre. Sok szerencsét!!


A blogturné állomásai


04.22 - Media Addict
04.25 - CBooks
04.26 - MFKata gondolatai
04/28 - Tekla könyvei
04/29 - Zakkant olvas
04.30 - Dreamworld

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum