MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. április 7., kedd

A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik
Susan Ee: World After - Túlélők világa című regénye,
az Angelfall sorozat várva várt második része.
Ennek örömére a Blogturné Klub nyolc bloggere bemutatja Penryn és Rafi legújabb,
izgalmakkal és fordulatokkal teli kalandját.

2015. április 6-tól egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről,
illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd,
ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét,
ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről,
de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!



Kiadói sorozat: Vörös Pöttyös

Sorozat: Angelfall #2

Besorolás: angyal, disztópiafantasy, YA

Oldalak száma: ???

ISBN: 9789632454771

Fordító: AncsaT

Megjelenés: 
2015. könyvfesztivál

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!
A nagysikerű akció-fantasy, az Angelfall folytatásában az angyalok dúlásának túlélői igyekeznek összefogni mindazt, ami megmaradt a régi világból. Mikor egy csapatnyi ember foglyul ejti Penryn húgát, Paige-et, azt gondolván, hogy egy szörnyeteg, a dolog elfajul és vérfürdőbe torkollik.
Paige eltűnik. Az emberek halálra rémülnek. Anya szíve majd megszakad.
Penryn fel-alá autózik San Franciscóban, a húgát keresve. De miért olyan üresek az utcák? Hová tűntek az emberek? Kutatás közben belebotlik az angyalok titkos tervébe, kezdi megérteni, hogy mi mozgatja őket, és teljes szörnyűségükben felsejlenek előtte rettenetes szándékaik.
Rafi eközben a szárnyait igyekszik visszaszerezni. Azok nélkül nem térhet vissza az angyalok közé, nem foglalhatja el az őt megillető helyét az élükön. Ha aközött kell választania, hogy visszaszerzi a szárnyait vagy megmenti Penryn életét, vajon hogy fog dönteni?

Véleményem


Du és Dám sztem
Szerintem nem túlzok, ha azt mondom, hogy ez 2015 legjobban várt könyve. Már amikor az Angelfall- Az Angyalok bukását olvastam, már akkor tudtam, hogy amint megjelenik a második rész, akkor biztosan mindent félre fogok dobni, csakhogy újra Penryn világába utazhassak. 

A történet pontosan ott folytatódik, ahol anno befejeztük. Penryn még csak ébredezik a skorpióméreg hatása alól és családjával együtt úton vagyunk az ellenállók táborába, valamint kedvenc ikerpárosommal DuDámmal. Az ő humoruk még mindig a régi és feledhetetlen. 
Üdv a szörnyszülöttek cirkuszában! 
Penryn
Ellenben Paige hatalmas és igen ijesztő változáson esett át az előző részben és jól sejthető, hogy ő csak a kezdet valami teljesen szörnyűhöz. Mert igen, kicsit kiszélesedik a történet, most már nem csak az emberek és angyalok harcáról beszélünk, hanem belép a történetbe az angyalok közötti harc is. Sokkal többet tudunk meg az apokalipszis okairól és sokkal többet ismerünk meg az arkangyalok világából, valamint teremtményeikről. Ebből a részből sem hiányzik az izgalom, a brutális kegyetlenség és akad szívbemarkoló pillanat is.
Az egyetlen hiányzó láncszem az Rafi. És biztosan a másfél évnyi várakozás keltette bennem ezt az érzést, de a hiányát még az sem tudta csillapítani, hogy a múltjából és persze jelenéből is megtudunk pár hírmorzsát pár látomás által, amit a a Kard mutat Penrynnek. Istenem, ez a kard okozott nekem pár vicces pillanatot és javaslom, hogy figyeljétek meg őt rendesen! Abszolút kedvenc! 

Aki semmit nem változott, az Penryn anyja. Még mindig elmebeteg, de egyre inkább élek a gyanúval, hogy az ő szerepe is a harmadik és sajnos a befejező részben fog kiteljesedni. Hiszem Susan tartogat még érdekes meglepetéseket vele kapcsolatban. 

Szóval lehet, hogy elfogult vagyok és elvetemült Rafi-fan, de ahogy visszatért ez a szépfiú, onnantól kezdett el az én szívem is hevesebben verni és újra felvette a ritmust történet is. Szinte nosztalgikus érzések kerítettek hatalmába, ahogy újra együtt voltak, harcoltak, nevettek és piszkálták egymást. Bár még mindig nem elég és tudnék még olvasni…

Szóval Rafi felbukkanása után vagy pont azért, szépen begyorsulnak az események és csak azt vettem észre, hogy vége a történetnek. Bár tény, hogy nincs olyan függővége, amitől az ember falramászik én mégis azt mondom, hogy még-még-még. Angelfallból nekem nem elég és könyörgöm ne kelljen nekem még másfél évet várnom a harmadik befejező részre. Természetesen nem felejtem el, hogy az End of Days csak május 12-én jelenik meg külföldön, de nem hiszem, hogy irreális lenne a Jézuskától kérnem a magyar megjelenést, ugye?

A halál nem túl nagy fenyegetés egy igazi harcosnak. De foszd meg az emberi asszonyától, gyerekétől, a barátaitól, a kardjától… ez az igazi büntetés.


Öltözz a könyvhöz!






Játsszunk!

A történetben fontos szerep jut Rafi kardjának, ezért mostani játékunk során híres filmes, könyves és videojátékos kardokkal találkozhattok. 

Nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni az egyes állomásokon látható képek alapján az adott fegyver magyar nevét (amennyiben nincs, úgy természetesen az eredetit - ezt minden mezőnél jelezzük), és beírni azt a rafflecopter megfelelő sorába. A sorsoláson az vesz részt, aki mind a nyolc karddal megpróbálkozott!


Figyelem!
A kiadó csak Magyarország területére postáz,
a győztesnek pedig 72 órája van válasz e-mailt küldeni, ellenkező esetben új nyertest kell sorsolnunk.

Blogturné Klub

04/07 MFKata gondolata
04/09 Dreamworld

2 megjegyzés:

  1. NAGYON bosszant, hogy a kiadó csak kartonáltan adja ki. Nem lehetne valahogy elérni, hogy kemény kötésben is kiadják? Szerintem eléggé sikeres ahhoz a sorozat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezzel egyet kell értsek. Nekem is keménykötésben van meg és nagyon csalódott vagyok. semmi kedvem nincs átköttetni és vallom én is, hogy ennél rosszabb sorozatok is kijöttek végig keménykötéssel :/
      Sajnos jó hírrel nem szolgálhatok, kb 1 hete olvastam a VP FB oldalán, hogy nem szándékoznak keményben megjelentetni. Nem tudom mi kellene, hogy meggondolják magukat.

      Törlés

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum