MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. július 9., csütörtök

2015. július 3-án, pénteken veszi kezdetét az idei Budapest Pride Fesztivál, melynek mottója: „Budapest Pride: 20 esztendőnk hatalom!”. 
A fesztivál leglátványosabb eseményére a Budapest Pride Felvonulásra 2015. július 11-én, szombaton délután kerül sor.

A Blogturné Klub egy nyílt LMBTQ blogturnéval szeretné kifejezni támogatását az idén 20 éves Budapest Pride tiszteletére. Ezen a turnén olyan könyvek vesznek részt, amelyek fő- illetve mellékszereplője leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű vagy queer.

A turnéban résztvevő blogok részvételükkel támogatják, hogy olyan társadalomban éljünk, amely véget vet a kirekesztésnek és egyenlően elfogadó minden polgárával szemben.
A turné időpontja: 2015. július 3-12.



Szerző: Tiffany Reisz

Kiadói sorozat: Sens


Besorolás: BDSM, erotikus, felnőtt

Oldalak száma: 488

ISBN: 9789633433850

Fordító: Márton Andrea

Megjelenés: 2013

Eredeti ár: 3 999,- Ft (nem kapható)

MFKata: ★★★★★

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

Ez a világ a férfiaké, de egy nő van legfelül.
Nora Sutherlin erotikus regényeiről híres és hírhedt – és van egy titka, amelyet túl sokan tudnak ahhoz, hogy ne kerüljön napvilágra. Nora legújabb kézirata más, mint az eddigiek: komolyabb, mélyebb, személyesebb – és Nora biztos benne, hogy meghozza számára az áttörést… De vajon lehet-e együtt dolgozni a kimért, karót nyelt angol szerkesztővel, Zachary Eastonnal? Hiszen ő mondja ki az utolsó szót, de maximalizmusa felháborítja Norát. Zach-et Nora szabados életmódja kergeti az őrületbe – és a tény, hogy egyre inkább vonzódik ehhez a nyílt, mégis titokzatos nőhöz.
Nora azt hitte, mindent tud arról, milyen, amikor az ember a saját határait feszegeti. De abban a világban, ahol a szenvedély maga a fájdalom, soha semmi sem ilyen egyszerű.
Ki lehet az a férfi, aki öt év távlatából is irányítani képes a nő minden gondolatát? És egyáltalán: ki is Nora Sutherlin valójában? Képes lesz-e valaha önmagának megválaszolni ezt a kérdést?

Véleményem

Tiffany Reisz
Tiffany Reisz sorozatát már a megjelenése óta figyelemmel kísérem és fel-le került a várólistámról. Aztán az Egmont Kiadó kivonulásával lekerült róla, mert utálom, ha egy sorozat nem jelenik meg végig. Aztán áprilisban jött a nagy meglepetés és megjelent a folytatás az Athenaeum gondozásában. Akkor mondtam, hogy ez égi jel- olvasni kell!

Bevallom, hogy A szürke ötven árnyalata óta kerülöm az ilyen BDSM-s könyveket. Most már tudom, hogy az ok az volt, hogy abban a könyvben csalódtam, de a hitelességhez hozzátartozik, hogy bizony A Szirént is fenntartásokkal kezdtem.

A különbség mégis hatalmas. Valahogy Reisz képes volt ezt az életmódot (hogy lehet ezt másképp kifejezni? ) teljesen másképp láttatni velem. Képes volt úgy írni a dologról, hogy az nem csap át pornográfiába, megmarad az erotikus kereteken belül. A jó erotika keretein belül ;-) Ahogy a könyvben Zack noszogatta Norát a jó erotikus könyvre, úgy érzem, hogy Reisz is ennyire igyekezett jó erotikát írni. Sikerrel.

A kapcsolatok és érzelmek rettentő sokrétűek. A szerelem és az erotika erősen jelen van a regényben, de nem járnak mindig kézen fogva. Romantikus lelkem ízig-vérig azért szurkolt, hogy mindenki megtalálja a szerelmet, de sokáig nem tudtam dönteni, hogy kinek szurkoljak. Sok kapcsolat fonódik össze és minden kapcsolat más érzelmi szinten, valami a romantika, valami az erotika, illetve a szerelem terén. Sosem gondoltam volna, hogy például én azért fogok drukkolni, hogy egy pár a kettejük közti erotikus szikrát igenis használja ki, de mégis találják meg a szerelmet. Külön utakon. Reisz kisasszony ezt is zseniálisan megoldotta.

A sztori végén nincs durva függővég. Mégis eléggé csigázó annyira, hogy akkor folytassam, ha további részek is nálam vannak ;-) Akadtak elvarratlan szálak, amire nagyon kíváncsi lennék (például Wesre, vagy Soren miért és hogy lett ilyen. De rögtön fel is merül bennem, ismerve most már Nora történetét, hogy lesz-e a múltnak egyáltalán jelentősége? 

Számomra  könyv első tanulsága az, hogy ez egy életmód/életvitel, melyet nem feltétlen előz meg bántalmazás. A szabályok, a menekülőszavak mind teljesen más értelmet nyertek. Attól függetlenül, hogy a szívemmel még mindig nem értem, hogyan lehet "hurkákkal" és "pofonokkal" szeretni a másikat, mégis az eszemmel felfogom, hogy mekkora bizalom kell ahhoz, hogy bekötött szemmel átadd magad a másiknak.

Bár én még nem érzem azt a lángoló szerelmet a könyv, illetve a sorozat iránt, de azt el kell ismernem, hogy zseniális.  Mély érzelmeket váltott ki és elgondolkodtatott és bizony a  történet is fogva tartott. Nem gondolom, hogy egy szórakoztató könyvnek kellene mást is kiváltana, ezért tényleg bátran ajánlom azoknak, akik nyitottak a témában és a felnőtt korosztályt képviselik.




Játsszunk!


Természetesen a megszokott játék sem maradhat el! :) 
Három nyeremény könyv vár a szerencsés nyertesre: 
1 példány Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el
 1 példány Ryan Loveless: Ethan és Carter
1 példány Becca Prior: A tanítvány

Alább elolvashatod minden blogger kedvenc LMBT hírességét, közéleti személyiségét, a Te feladatod pedig, hogy beírd a Rafflecopter doboz megfelelő sorába, hogy mely blogon kiről olvashattál.

Figyelem!
A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta.
A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.




Az én választottam egyik kedvenc latin könnyűzenei énekesem, akiről sokáig csak suttogták, hogy a saját neméhez vonzódik, végül pár éve a saját blogján vallotta be másságát. Zenei munkásságát elismerendő, hogy Latin Grammy díjjal jutalmazták, valamint olyan hírességekkel énekelt együtt, mint Christina Aguilera, Eros Ramazotti, labdarúgó világbajnokságra írt dalt, de hallhattuk már a zenéjét filmekben is.
Miért választottam őt? Mert attól függetlenül, hogy ő kit szeret vagy nem szeret a zenéjétől a mai napig beindul a boogie a lábamban. Egy nagyszerű művész és "livin la vida loca"!!! ;-)




Blogturné állomásai

Július 3.

Július 4.

Július 5.

Július 6.

Július 7.

Július 8.

Ryan könyvespolca - Cris Beam: I am J

Július 9.

MFKata gondolatai - Tiffany Reisz: A szirén
Reelka's View - David Levithan: Nap nap után

Július 10.

Pastel Blue and Chocolate Cake - Becca Prior: A tanítvány
Annie könyves blogja - Jodi Picoult: Gyere haza
 CBooks - Tiffany Reisz: Az angyal
 A könyv mechanikája - Michael Cunningham: Otthon a világ végén

Július 11.

Thinking About You - Marie-Aude Murail: Oh, boy!
Kristina blogja - Becca Prior - A tanítvány
randomfinny - Madeline Miller: Akhilleusz dala
The book world - Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el!

Július 12.

Könyvspirációk - Becca Prior: A tanítvány
Thinking About You - David Levithan - John Green: Will & Will
Bibliotheca Fummie - Oscar Wilde: Dorian Grey arcképe
 Gabó olvas - Nádasdy Ádám: Vastagbőrű mimóza és David Leavitt: Arkansas



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum