MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. november 17., kedd

A Reménytelen és a Reményvesztett szereplői még egyszer, utoljára visszatérnek! Sky és Holder történetét már megismerhettük - mindkét szemszögből. Most azonban eljött az ideje, hogy megtudjuk, mi történt a legjobb barátaikkal, Sixszel és Daniellel. Vajon vannak sorsszerű találkozások? Várhat rájuk is happy end, vagy a múlt mindent összekuszál? 

November 12-e és 19-e tartsatok a Blogturné Klubbal, hogy megtudjátok, hogy tetszett nekünk ez a különleges kötet! És ha ügyesen keresgélitek a Hamupipőkéket, még a három nyereménykönyv egyike is a Tiétek lehet!



Szerző: Colleen Hoover

Kiadói sorozat: Rubin Pöttyös

SorozatReménytelen #2,5

Besoroláshumor, NArealista, romantikus

Oldalak száma: 160

ISBN: 9789633993705

Fordító: Sándor Alexandra Valéria

Megjelenés: 
2015. november 10.

Eredeti ár: 1 999,- Ft

MFKata: ★★★★★ (kedvenc)

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

Egy véletlen találkozás a sötétben pont elég ahhoz, hogy a tizennyolc éves Daniel és a véletlenül belé botló lány szerelmet valljon egymásnak. A románc azonban feltételekhez kötött: megállapodnak, hogy csupán egy órán át tart, és csak úgy tesznek, mintha.
A hatvan perc elteltével a lány éppúgy válik köddé, mint Hamupipőke. Daniel pedig igyekszik meggyőzni magát arról, hogy a történtek csak azért látszottak tökéletesnek, mert eljátszották az egészet. Ilyen csak a tündérmesékben szokott történni, ugye.
Egy évvel és egy boldogtalan kapcsolattal később viszont már kénytelen hinni benne, hogy létezik szerelem első látásra – hiszen találkozik Six-szel, a furcsa nevű lánnyal, akinek még furcsább a személyisége. Daniel számára sajnos az igaz szerelem megtalálása nem jelent egyet a happy enddel. Sőt, talán távolabb is visz tőle.
A múlt elképesztően sötét titka vajon képes-e árnyékot vetni Daniel és Six egyetlen esélyére, hogy megmentői legyenek?

Véleményem

Colleen Hoovert a Top5 szerzők közt szerepel és szerintem nincs és nem is lesz olyan magyar könyve, amit nem olvasok el. A Reményvesztett után alig vártam ez a kis spinoff történetet.

Amikor a kedvenc szerződtől olvasol könyvet, akkor szerintem a léc mindig magasabb és persze a félelmeid is, hisz az ember nem szeretne csalódni. Hoovernél nem kell félni. Az első 15 oldal után tudtam, hogy ez is kedvenc lesz…

Az írónő stílusa változatlan. Ha a sorozat kezdő részén (legalábbis az első felén) megnevettetett, akkor készülj fel a hangos kacagásra. Daniel nagyon szókimondó, a társaság bohóca, mindenkire neveket aggat, de mégis szeretik. És én is! 

Szeretek nevetni és a srác ebben partner volt. Biztos a szüleitől örökölte a humorát, mert ők aztán nagy meglepetést okoztak nekem. Szerintem mindenki ilyen laza és vicces szülőket kíván magánák. Még akkor is, ha néha cikis dolgokat is mondanak, de a közvetlenségük páratlan. Illetve minden egyes szurkálódás mögött a szeretet bújik meg. Imádom őket.
A gyerekek természetéből adódik, hogy olyan döntést hozzanak, amivel bosszantják a szüleiket. Ha elmondtuk volna neked, igazából mit gondolunk Valról, valószínűleg elveszed feleségül, csak hogy ellenszegülj. 
És hogy kapcsolódik a könyv a Hopeless-hez? Emlékeztek még Sixre? Sky szabadszájú barátnőjére… Daniel pedig Holderé. Daniel és Six pedig tökéletesen összeillenek (mint két kicsi lego- bocsi nem bírtam kihagyni :D ) Ketten együtt pedig valami zseniális párost alkotnak. Az egy dolog, hogy a kémia nagyon működik kettejük közt, de stílusuk is hasonló. Ahelyett, hogy kioltanák egymást, csak még tüzesebbek lesznek. Fenomenális!

Ahogyan azt megszokhattuk Hoovertől és állítom, hogy én ezért szeretem ennyire, mert rettentő sok érzelem van a könyvben, de mégis a humor az, amit leginkább megmaradt bennem. Persze a csöpp dráma nem marad ki. Gondolkoztam azon, hogy nem kellett volna ennek a sztorinak is egy nagyobb terjedelem (cca 300 oldal),  de rájöttem, hogy nem Danielre és Sixre vallott volna a sok huzavona és a türelem sem. Egyszerűen nem az ő stílusuk.
Mindannyiunkkal van akkora gáz, ami elronthatja a bulit, Daniel. Csak néhányan azt reméljük, hogy örökre eltitkolhatjuk.
A hosszától függetlenül is egy nagyszerű kis történet, kellemes hangulattal és szívderítő anekdotákkal. Szinte bármikor ajánlom a könyvet 16 éves kortól. Bánatűzésre még inkább. Természetesen csak az előzménykötetek elolvasása után.

Ha a nevetés gyógyír a bánatra, akkor ez a könyv  a legjobb sebtapasz. Olvassátok!

Megteszett? 
Olvass bele az ikonra kattintva>>  Olvass bele!
Rendeld meg az ikonra kattintva>> Megveszem!

Játsszunk!

Hamupipőke története az évek során annyi feldolgozást megélt, hogy ember legyen a talpán, aki számon tudja tartani őket. 
Mindenesetre ha már ez a becenév jutott a rejtélyes lánynak a könyvünkből, ássuk bele magunkat egy kicsit mi is! 
A blogturné minden állomásán találtok egy képet valamilyen Hamupipőke-feldolgozásból - lehet modern verzió, zenés vagy animációs, film vagy tévésorozat, a lényeg, hogy mind a Hamupipőke mesének köszönheti a létezését! 
Rafflecopter doboz soraiban a film címét várjuk tőletek. Természetesen elfogadjuk a magyar és az angol címeket is.
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


A blogturné állomásai


November 12 – Kristina blogja
November 13 – Dreamworld
November 14 – CBooks
November 15 – Deszy könyvajánlója
November 16 – Angelika blogja
November 17 – MFKata gondolatai
November 18 – Kelly Lupi olvas
November 19 – Media Addict

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum