MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. november 23., hétfő
Napokon belül megjelenik a Könyvmolyképző Kiadónál egy sokak által várt történet,
Mia Sheridan: Leo című regénye.
A Blogturné Klub nyolc bloggere veszt részt ennek a gyönyörű,
romantikus regénynek a turnéján, aminek érdemes követni az állomásait,
mert játékunk helyes megfejtői között három példányt sorsolunk ki a kiadó felajánlásában


Szerző: Mia Sheridan

Kiadói sorozat: Rubin Pöttyös



Oldalak száma: 256

ISBN: 9789639708433

Fordító: Margittay

Megjelenés: 
2015. november 24.

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

Evie és Leo állami gondozott gyerekként találkoztak, és barátság szövődött közöttük. Az évek alatt kapcsolatuk szerelemmé mélyült, és megfogadták, ha Evie 18 éves lesz, együtt kezdik el felnőtt életüket.
Amikor Leót váratlanul örökbe fogadják, és el kell költöznie, megígéri Evie-nek, hogy keresni fogja, és néhány éven belül visszajön érte. A lány azonban nem hall felőle.
Nyolc évvel később, történetünk idején Evie már nehéz körülményei ellenére is kialakította az életét. Van munkája. Vannak barátai. Elégedett. Ekkor egyszer csak feltűnik az életében egy férfi, aki azt állítja, hogy a lány rég eltűnt szerelme, Leo küldte, hogy kutassa fel őt. Tagadhatatlanul vibrál közöttük a levegő. De vajon megbízhat-e Evie a vonzó idegenben? Vagy lehet, hogy az titkol valamit a Leóhoz fűződő kapcsolatáról és a srác sok évvel azelőtti eltűnéséről?

Véleményem


Sheridan könyvére anno a molyok hívták fel a figyelmem azzal, hogy mennyire türelmetlenül várták a magyar megjelenést. Még azok is, akik már olvasták angolul. Számomra mérvadó a türelmetlenség, listára is került azonnal.

Olvasva a történetet pedig azt mondom, hogy most már megértem őket. Nagyon romantikus kezdet után szép fokozatosan forrósodik fel a hangulat, hogy később egy hatalmas csattanóval záruljon. Attól függetlenül is, hogy picit sablonos, mégis nagyon jól esett a lelkemnek, mosolyogva tettem le a a könyvet a végén.

Először is van két nevelőotthonbeli tini (Evie és Leo), akik szerelmesek egymásba, de külön kell válniuk. Mégis örök szerelmet esküdnek egymásnak és én már itt éreztem, hogy ez nem egy tini fellángolás, ez már szerelem. Azonnal a szívembe zártam őket. Annyira szerettem volna, ha összejön nekik! 

De 8 évvel később találkozik Evie és Jake, akit Leo küldött. Csalódott voltam, átéreztem teljesen Evie szomorúságát. Ezért is tudtam olyan nehezen elfogadni Jake-t. Evie-nek könnyebben ment, dolgozott a kémia köztük rendesen ;-) Aztán én is beadtam a derekam ennek a szexi férfiembernek ;-) Igazi 18as képsorok következnek, de a háttérben sejthető, hogy valami nem stimmel. Túl szép, hogy igaz legyen. Bármennyire is sisteregnek a lapok, hamar kiderül, hogy Jake-nek titkai vannak... 

A könyv nagy előnye, hogy nem túl hosszú és nincsenek a problémák hosszú oldalakon elhúzva és felesleges hisztik sincsenek benne. Kellemes, könnyed olvasmány volt, attól függetlenül is, hogy a csattanó sejthető és megrázó. Bár nem szeretnék semmi konkrétumot elárulni, mert igenis izguljátok végig ti is, hogy mit tartogat Sheridan a végére. Annyit persze elárulhatok, hogy köze van hozzá a new adult kötetekből ismert lelki trauma. De senki ne kapjon frászt, ilyen formában még nem találkoztunk vele és én nem is hiszem, hogy ez lett volna a sztori fő mozgatóeleme. Ok-okozati összefüggés van, de hangsúlyosabb a romantika és az erotika. Sőt az érzelmek teljes skáláját átélheted az olvasás során.
Mindenkinek él egy saját magáról alkotott történet a fejében. Ez tesz azzá, aki vagy. Meghatározza a tetteidet, és felelős a hibáidért. Ha bűntudatról, félelemről és önutálatról szól, úgy az élet elég iszonyú tud lenni. Ám ha szerencsés vagy, akad körülötted valaki, aki mond neked egy jobbat. Egy olyat, ami beköltözik a lelkedbe, és túlharsogja a te siralmas mesédet, amit bebeszéltél magadnak. Ha hagyod, hogy az ő története visszhangot verjen a szívedben, a szenvedélyeddé és a céloddá lesz. És ez jó, a legjobb, ami történhet. Mert pontosan ez a szerelem.
Visszagondolva még most is mosolyt csal az arcomra a két szerelmes sztorija. Semmi tökölés, igazi felnőtt történettel állunk szembe, mely bár egy sorozat kezdő kötete, mégis lezárt a vége. A következő rész már egy Leo- szemszög, illetve a további folyatások más szereplőkhöz kapcsolódnak, a horoszkóp minden jegyéhez elméletileg. Én szeretném elolvasni, remélem azok is hamarosan megjelennek, addig is bátran ajánlom nektek Evie könyvét. 

Ajánlatom: vasárnap délután, fincsi teával felszerelkezve, begubózva kedvenc foteledbe, nagyszerű kikapcsolódást fog nyújtani!

Megteszett? 
Olvass bele az ikonra kattintva>>  Olvass bele!
Rendeld meg az ikonra kattintva>> Megveszem!

BookFashion

Játsszunk!

Evie szereti változatosan sminkelni magát, ez adta az ötletet a játékunkhoz.
Minden állomáson láthattok egy-egy képet, amely bizonyos típusú sminket mutat.
A kiemelt betűk összeolvasásával megfejthetitek a smink típusát.
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



A blogturné állomásai

11.15. - Dreamworld
11.17. - Deszy könyvajánlója
11.19. - Kristina blogja
11.21. - Angelika blogja
11.23. - MFKata gondolatai
11.25. - Kelly & Lupi olvas
11.27. - Media Addict
11.29. - CBooks

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum