MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2016. január 7., csütörtök


Becca Fitzpatrick visszatért!
A nagy sikerű Csitt, Csitt sorozat szerzője ezúttal komolyabb regénybe vágta a fejszéjét.
A Black Ice – Tükörjég hátborzongatóan lebilincselő regény,
amit a Blogturné Klub hat bloggere ajánl a figyelmetekbe.

Tartsatok velünk a blogturnén, ismerjétek meg a könyvet
és nyerjétek meg a három nyereménypéldány egyikét!


Kiadói sorozat: Vörös Pöttyös

Sorozat: -

Kulscsszavak: krimiromantikus, thrillerYoung Adult

Oldalak száma: 380

ISBN: 9789633994412

Fordító: Miks-Rédai Viktória

Megjelenés: 2015. december 15.

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★ 

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

Britt Pheiffer felkészült, hogy hátizsákkal hódítsa meg a Teton-hegységet – arra azonban nem készült fel, hogy a gondolataiban még mindig kísértő exbarátja is csatlakozzon hozzá. Mielőtt Britt tisztázhatná magában, mit érez Calvin iránt, egy váratlan hóvihar miatt menedéket kényszerül kérni egy hegyi kunyhóban. A jóképű, segítőkész lakók azonban szökésben vannak. Túszul ejtik és arra kényszerítik Brittet, hogy vezesse le őket a hegyről. Britt tudja, életben kell maradnia, hogy Calvin megtalálja. A helyzetet tovább bonyolítja, amikor Britt rábukkan egy korábban itt elkövetett gyilkosságsorozat vérfagyasztó bizonyítékára – ami őt magát is célponttá változtatja. 
Azonban semmi sem az, aminek látszik, és mindenki titkolózik – még Mason, az egyik emberrabló is. A kedvessége zavarba ejti Brittet. Mason vajon ellenség? Vagy szövetséges?

Véleményem



Dunakanyar (Visegrád) télen
Becca Fitzpatricktól még soha nem olvastam semmit, az angyalos sorozata is várólistás nálam, de képtelen vagyok utolérni magam a könyvekkel. Szóval úgy döntöttem, hogy ettől függetlenül elolvasom a könyvét, ráadásul a borítója valami sötét történetet ígért havas erdővel és egy szépfiúval...igazi téli könyvnek ígérkezett.

És nem is tévedtem ;-). Először is a prológus döbbentett meg. Rögtön egy gyilkosság? Az áldozat szeméből? Ha rettegést kell kelteni az ember lányában késő este, akkor azt így kell csinálni. Rögtön megadta a hangulatát a könyvnek. 

Visegrád- Pilisszentlászló
A másik a havazás. Ritkán hozzák összhangba az égiek a valós időjárást a könyvbélivel, de most sikerült. Amíg kis hazánk közlekedését is lebénította a havazás, addig a könyvben is hóakadályba ütközött a főszereplőnk Britt a barátnőjével. Ráadásul már említettem Stephen King: Ragyogás c. könyvénél (ahol szintén a hatalmas hó miatt a hegyen ragadnak a szereplők), hogy egyszer volt hasonló élményben részem Visegrádon is. Ami gyönyörű télen, csak ajánlani tudom. És ha már egyszer volt valaki a hegyekben télen az el tudja képzelni, hogy milyen érzés lehet ott ragadni. 
Olyan sok minden volt, ami elől menekülnöm kellett. A szél. A hideg. Az éhezés. A halál.
Bizony, amikor már azt hiszik a lányok, hogy rosszabb nem történhet, akkor találkozik két ismeretlen férfival, Shaunnal és Masonnal, akik már az első pillanatban is gyanúsak. Bennem végig az volt, hogy az ember senkiben sem bízhat és lám igazam lett. Ezek a férfiak bármire képesek.
Mint egy felhúzott rugó. Ami bármelyik pillanatban szétpattanhat.
Nekem nagyon tetszett az a feszültség, az izgalom, ami uralja a könyvet. Az első pár oldal élménye végigkísért és egyszerűen nem hagy nyugodni a gondolat, hogy vajon ki lesz a gyilkos? Shaun vagy Mason? Az írónő nagyszerűen csavarja a szálakat és én is sokáig bevettem a csalit. 
Sose tudhatod, mivel kell szembenézned, szóval légy résen.
Persze a morzsákra ráharaptam ;-)  Az írónő nemcsak a cselekeménnyel vezet rá dolgokra, hanem azzal is, ahogyan a személyiségek megváltoznak. Britt sokszor menekül a múltba, hogy legyen ereje elviselni a stresszt és ezeken keresztül lehet igazán megfigyelni, hogy egyes karakterek milyen utat tesznek meg a személyiségfejlődésben. Ki pozitiv és ki negatív irányba.Például Britt a nyavalygós , tinédzserből négy nap alatt szép lassan felnőtté válik. A túra sok mindenre fényt derít számára. 
Tudod, mindenkinek szüksége van néha egy hóviharra... egy élet-halál tapasztalatra.
Korbie-t, Britt barátnőjét egyáltalán nem kedveltem. Az ilyen elkényeztetett libáktól mentsen meg az ég. Barátnak, testvérnek is csapnivaló. A szüleiről nem beszélve.Számomra szülőként megbukta, hogy az egyik gyermeküktől semmit nem követeltek, mgím a másiktől mindent és még annál is többet. Abszolút nem normális. 
Életemben nem tévedtem még ekkorát senkivel kapcsolatban.
A szerelmi szál szorosan összekapcsolódik a krimivel, ami nagyon érdekessé tette azt. De elárulom hogy végig Jude pártján álltam. Az összes többi pasival volt valami problémám, valami gyanús ;-)
A sötétre mindig fény jön.
Nagyon izgalmas könyv, rengeteg csavarral és megdöbbentő jelenetekkel. Igazi thriller-krimi kombó: kis nyomozás, kis rettegés és egy kis szerelem. Így kell ezt csinálni. De egy biztos, hogy egy darabig nem megyek a hegyekbe, főleg ha az időjárás hóviharokat említ. Kellemes hószállingózás igen, de hóvihar kizárt. Nektek pedig bátran ajánlom, főleg télvíz idején. És ha nem csigáztalak volna fel titeket eléggé, akkor íme a könyv-előzetes>>>




Megteszett? 
Rendeld meg az ikonra kattintva>>  Vedd meg!

Játsszunk!

A könyvben fontos szerepet kap a hegymászás, ezért a játékunkat is erre hegyezzük ki, és az alpinizmus főbb kellékeit kell kitalálnotok a leírás alapján. A megfejtést a rafflecopter doboz megfelelő sorába írjátok. Sok szerencsét!
Figyelem!
A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta.
A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



hosszú fémcsavar, melyet hóba vagy jégbe fúrnak,
hogy ide kerüljön rögzítésre a karabiner

01.05. - Deszy könyvajánlója
01.07. - MFKata gondolatai
01.09. - Media-Addict.hu
01.11. - CBooks
01.13. - Könyvszeretet
01.15. - Dreamworld

1 megjegyzés:

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum