MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2016. január 13., szerda

Ilona Andrews neve nem ismeretlen már a magyar Urban fantasy olvasóknak. A The Edge, vagyis a Világok peremén sorozata után a Könyvmolyképző Kiadónak hála elérkezett hozzánk végre Kate Daniels is. A Blogturné Klub hét bloggere pedig 2015. december 25-től 2016. január 17-ig igyekszik meggyőzni a műfaj rajongóit arról, hogy miért érdemes eme nagyszájú, tökös mágiahasználó zsoldos kalandjait nyomon követni. A turné végén pedig három ügyes és szerencsés nyertes egy-egy ‘Magic Bites - Pusztító mágia’ példánnyal lesz gazdagabb.

Oldalak száma: ???

Fordító: Mergl-Kovács Bernadett

ISBN: 9789632455006

Várható megjelenés: 
2015. december 3.

Eredeti ár: 2 999,-Ft

MFKata: ★★★★

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

Kate Daniels az Atlanta városában előforduló paranormális problémák felgöngyölítésével megbízott zsoldosként tengeti napjait. A szókimondó lány ereiben is mágia csordogál, de ő jobban bízik a kardja erejében. Ő maga is bármikor célponttá válhat, de nem futamodik meg a kihívás elől. Amikor azonban Kate gyámját meggyilkolják, válaszút elé kerül: vagy megvárja biztonságban, amíg elcsitulnak a kedélyek, vagy a természetfeletti gyilkos nyomába ered.
Kate az utóbbit választja, így akarata ellenére belekeveredik Atlanta két legerősebb természetfeletti körének hatalmi harcába. Az egyik oldal a vámpírokat irányító Halottidézők. A másik a Falka, az alakváltók félkatonai klánja. És mindkét fél azt akarja, hogy Kate találja meg a gyilkost.
A New York Times sikerszerzője, Ilona Andrews Kate Daniels világának megismerésére hívja az olvasót a sorozat első kötetében.

Véleményem

Ilona Andrewst az Egmont kiadós félbemaradt sorozatáról lehet ismerős sokak számára. Én a sorozatot nem olvastam, bár szándékomban állt. De bevallom hősiesen, hogy amíg a folytatások nincsenek kilátásban, nem valószínű, hogy elkezdem. Feleslegesen nem fájdítom a szívem.
Akár Curran is lehetne ;-)

Szóval nekem ez az írónő első könyve és akarva akaratlanul is a könyv olvasása során egy másik régen elfeledett Egmontos sorozat rémlett fel bennem. Egy hatalmas kedvenc, mégpedig Nalini Singh tollából, az Angyali vadász sorozat. Ami azért érdekes, mert Kate Daniels előbb „született meg”, de a hasonlóság a két főhősnő harciassága között kézzel fogható, a gúnyolódás a nagy hatalommal bíró, lekezelő, de mégis szexi nagy úrral már csak ráadás.

Már az első pillanatban éreztem, hogy Curran mellett nem lehet csak úgy elmenni. Arrogáns, tipikusan olyan férfi, akinek senki sem mond ellent. Tudja, hogy mit akar és azt bármilyen áron el is éri. De nem is lehet más az Alakváltók ura. Az ellenséges viselkedésére többször is magyarázatot kapunk, de én sejtem, hogy ez a vad oroszlán külső, sok érdekességet takar számunkra. 
A mágiát nem lehet a tudomány eszközeivel megmagyarázni és mérni.
A világfelépítéssel kapcsolatban van egy jó és rossz hírem. 
A jó az, hogy nagyon hamar el lehet benne merülni, magába szippant és sodor magával. Újabb és újabb információk merülnek fel, nagyon sokrétű: találkozhatunk alakváltókkal, vámpírokkal és egyéb mítikus lényekkel, de mindent átitat a mágia, melynek történelmi és mitológiai hátterében is rengeteg érdekességre bukkanunk. Rendkívül izgalmas és kalandos világba csöppenünk Atlanta közepén, alig várom a folytatást. Viszont a rossz hírem pontosan ebből adódik. Ha nem olvasom hamarosan, akkor bizony kiesek a világ sodrásából. Apró és fontos részletek bújnak meg a sorok között, amit hosszú hónapok neadjisten évek múlva elfelejt az ember. Bármennyire is idézzük fel a következő részben az előzményeket, az már nem ugyanaz és én nem is szeretem. Szóval a jó tanácsom, drága Könyvmolyképző, hogy ne húzzátok sokáig a megjelenést!
Kellemes vadászatot mindenkinek!
Kate Daniels
Főleg azért, mert annyi kérdés van még, amire nem kaptam választ. Például a történet elején nem értettem Kate-t, hogy miért ilyen fennhéjázó és semmilyen félelem és tisztelet nincs a felette állók felé. Hogyan engedheti meg magának ezt egy átlagos zsoldos? Nos, a választ csak megsejthetjük a könyv végére, illetve kezd derengeni, hogy a háttérben érdekes dolgok rejtőznek. Vagy csak egyszerűen sikerült annyira megkedvelnem a szarkasztikus humorát, hogy elnézzem neki? Egy biztos, hogy egy igazi badass harcost ismerhetünk meg a személyében, szarkasztikus humorral, ésszel, bátorsággal és rengeteg mágiával. A kilétét övező titok ez az egyik ok, amiért mindenképpen szeretném a folytatást olvasni.

A folytatásokról annyit, hogy a 9 rész megjelenése várható külföldön, szóval tessék belehúzni ;-)

Miért a csillaglevonás? Nos a romantika miatt. Valami elkezdődik, de ez az én kis romantikus lelkemnek kevés. Persze a kémia a legelejétől kezdve dolgozik a két szereplő közt, de egy picit többre vágytam. Igen, azt is tudom, hogy ez nem VP, és ebből kiindulva az izgalmas nyomozáson, a váratlan fordulatokon, valamint a kalandon van a hangsúly, de azért bízom benne, hogy a folytatásban, azért a romantikára is több hangsúly kerül.

Kinek ajánlanám? Azoknak, akik régen szerették az Egmont Darkot és Nalini Singht, szerintem régóta várnak már hasonló könyvre. Illetve az új megjelenések közül a Bitten rajongók is bátran olvassanak bele Kate Daniels történetébe.
Rendeld meg a puhaborítós könyvet az ikonra kattintva>> 

Ilona Andrews


A képen Ilona Andrews. Bizony, ketten vannak :)
A frappáns írói álnév egy házaspárt rejt! Ilona és Andrew a neveikből hozták létre. Közösen alkotnak horror és fantasy műfajban, mindezt modern környezetbe helyezve. Ilona Oroszországban született, tinédzserként költözött az Államokba. A Western Carolina egyetemen találkozott férjével.
Most Texasban élnek, két gyönyörű lányuk van, és az írás a fő hivatásuk. Az egyik legnagyobb sikerük a Kate Daniels sorozat, aminek az első kötete 2015 decemberében jelenik meg Magyarországon.



Játsszunk!


  1. Ebben a játékban egy ‘Pusztító mágia’ idézetet kell megtalálnotok, amit egy titkos honlapon rejtettünk el. A honlapot egy ősi erő szó és egy szám kombinációjának kitalálásával és annak megadásával érhetitek el. A meglelt idézetet (nem a kódot, nem a honlapot) kell a rafflecopterbe majd beírnotok.
  2. A honlap: www.[kód].kinja.com (például, ha azt a kódot adtuk meg nektek, hogy Daniels66, akkor a honlapot a www.daniels66.kinja.com-on éritek el.)
  3. A kódot úgy fogjátok megkapni, hogy minden állomáson ki kell találnotok néhány fogalmat/nevet/helyszínt. Segítségként kisebb leírásokat adunk majd meg, illetve azt, hogy hány betűből áll (pl Daniels: _ _ _ _ _ _ _), és annak a betűnek a helyét, amit fel kell használnotok a kód összerakásához pirossal jelöljük. A helyes válaszok megtalálásához a kiadó honlapján található részletre és némi netes kutakodásra lesz szükségetek. 
  4. Ezeket össze vissza osztjuk fel az állomások közt, DE megadjuk majd, hogy melyik fogalom (illetve annak kiemelt betűje) hányadik betű a kódban.
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

#5
Kate gyámjának neve, néhai lovagjós
_ _ _ _ _ _ _

Blogturné

December 25 - Függővég
December 28 - Insane Life
Január 3 - Bibliotheca Fummie
Január 6 - Kelly Lupi olvas
Január 9 - Deszy Könyvajánlója
Január 13 - MFKata gondolatai
Január 17 - Könyvszeretet

2 megjegyzés:

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum