MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2016. január 20., szerda

A Könyvmolyképző Kiadó egy ismerős névvel jelentkezik január 19-én. Kristin Hannah tavaly a Firefly Lane – Szentjánosbogár lányok című romantikus regényével mutatkozott be a kiadó olvasóinak, most pedig a Night Road: Út az éjszakába c. könyvét mutatjuk be nektek egy 3 fős, mini-turné keretében. A január 18-tól január 22-ig tartó turnénk végén egy szerencsés nyertes megnyerheti a könyv egy példányát.

Szerző: Kristin Hannah

Kiadói sorozat: Arany Pöttyös

Sorozat: -

Besorolásfelnőttikrek, realista, romantikus

Oldalak száma: 480

Fordító: Gazdag Tea

ISBN: 9789633738887

Várható megjelenés: 
2016. január 19.

Eredeti ár: 2 999,-Ft

MFKata: ★★★★★(kedvenc)

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

Lexi és Mia a középiskola első napjától fogva elválaszthatatlanok.
Sokban különböznek – Lexi árva, és egy lakókocsiparkban él, Mia pedig szerető családban, szép otthonban nevelkedik. Mégis találnak egymásban valamit, amitől ők ketten kiválnak a tömegből.
Mia imádott, jóképű ikertestvérének élete egyszerűbb kissé. Az anyjuk, Jude azt hiszi, nincs miért aggódnia, hiszen a fia könnyedén navigál az életben, könnyedén elér bármit, amit ő vagy a családja kíván. De aztán szerelmes lesz.
Az érettségi nyarát soha nem felejtik el. A barátság, a bizalom és az ígéretek nyarán egyetlen éjszaka mindannyiuk életét megváltoztatja: a szívek összetörnek, a remények köddé válnak, és eljön az idő, hogy maguk mögött hagyják a gyermekkort, és megtanuljanak szembenézni a jövővel.

Véleményem

Mia és Grace kedvenc karaktere
Annyira sokat kellett várnunk Kristin Hannah könyvére, hogy már nem is emlékszem arra, hogy mi is volt az oka, hogy kiválasztottam magamnak ezt az Arany Pöttyöst. Az biztos viszont, hogy nagyon szeretném olvasni az írónő másik könyvét is, mert ezzel a könyvvel engem teljes mértékben levett a lábamról.

A könyv fülszövege azon ritkaságok közé tartozik, ahol nem kapunk túl sok információt a könyv fő
cselekményéről. Ami jelen esetben azért nehéz, mert semmilyen poént nem szeretnék elárulni nektek. A meglepetés ereje nagyon fontos ebben a történetben.

Szóval nézzük inkább a szereplők szemszögéből, ami azért is érdekes, mert a fő cselekményünk szempontjából minden fontos érintettet megismerünk, megkedvelünk, átlátjuk az érzelmeik minden egyes rezdülését. Azt hiszem ez volt az egyik fő oka annak, hogy a könyvbe beleszerettem.

De nézzük csak a szereplőket. Első körben Lexit ismerjük meg 14 éves korában, amikor az egyetlen élő rokonához kerül. Bár a lelke sérült, az élet nem bánt vele kesztyűs kézzel, de mégis minden erejével azon van, hogy talpra álljon. Okos, reálisan látja a dolgokat és nincsenek drámái. Az egyetlen hibájának megneveznék az az, hogy minden felelősséget magára vállal. Elnyomásban nőtt fel és nem tudja elképzelni, hogy a bajokat nem egyedül ő okozza. Sok apró események együttese okozza a „katasztrófát” és nem lett volna szabad a balhét egyedül elvinnie. Ettől függetlenül megértem, mert azokban a napokban, abban a lelki állapotban más is így cselekedett volna.
Apátok emlékeztetett rá, hogy milyen érzés a szerelem, és amikor először megcsókolt, elbőgtem magam.
Ahogyan Zach is. A kialakult helyzet (nem tudok finomabban célozgatni, elnézést) megviselte, összetörte, amit megértek. Sőt, a szívem szakadt meg érte, mégis úgy gondolom, hogy ki kellett volna állnia a szerelméért. Tudom, hogy a tettét megbánja, de az élet halad tovább és a hibáinkkal együtt kell élni. Zach számára ez volt a nagy lecke és szörnyű árat fizetett érte.
Nem védett madarak. Hagyd őket repülni.
És Jude is. Anyaként elsősorban az ő szemszögét értettem meg. A történet elején, amikor megismerkedünk a szereplőkkel, akkor sokszor mosolyogtam, hogy mennyire hasonlóan gondolkozunk és szeretném én is mindentől megvédeni a gyerekeim, ahogyan az ember anyává válik, már az az elsődleges, hogy Anya legyen. A féltés, ahogy idősödnek a gyerekek, pedig egyenesen őrjítő és nem csodálkozom azon, hogy végül ez a szeretet-fájdalom teljesen kifordította magából az amúgy mintaanyukát.


Szinte minden egyes oldallal azt kívántam, hogy történjen meg velük a csoda. Bárhogyan, és amikor azt hittem, hogy megtörténik, akkor az sem volt elég… a sebek túl mélyek és fájdalmasak…
A könyv nagyszerűen rávilágít arra, hogy mennyire befolyásolják a tetteinket az éppen aktuális érzelmeink. Egy-egy döntés, mennyire tévútra vihet minket, amit persze később megbánunk, de vissza nem fordítható. Mennyire nem vagyunk tudatában annak, hogy a rózsaszín köd, az alkohol mámora, a gyász fájdalma, az egyedüllét keserűsége vagy a teljes önsajnálat mennyire tévútra vihet minket.
A lány, akinek semmije nem volt, épp olyan volt, mint a lány, akinek megvolt mindene.
A szegény-gazdag közti ellentétet rendkívül reálisan láttatja az írónő. Kár bárkinek is tagadni, de ez így van a való világban is. Ha van pénzed a fél világ a tiéd és szinte minden kapu nyitva áll.
Ellenben, ha szegény vagy és minden vágyadért, álmodért keményen meg kell dolgoznod, akkor már a kapuk nem is olyan szélesek.
Az összetört szív fáj. De meg is gyógyul majd.
Nem állítok valótlanságot azzal, hogy a történet összetört és mélyen megviselt a rendkívül összetett érzelmi világával, ahogyan egy cselekményt több szemszögből is kénytelen átélni az ember, ellentétes oldalakról. Nem tudsz szó nélkül elmenni egyik szereplő érzelmei mellett sem, átérzed azokat és teljesen magadévá teszed. Mondanivalója, üzennivalója temérdek és ember legyen a talpán aki nem törik össze legalább kétszer a könyv olvasása közben. Én is többször sírtam el magam és a szívem még most is elszorul, ha átgondolom a történteket. Meleg szívvel ajánlom nektek ezt a romantikus könyvet, Arany Pöttyös rajongóknak természetesen kötelező.

A fájdalom tengerében ott rejlenek a könyörület kis szigetei, pillanatok, amelyekben az ember inkább arra emlékszik, mi maradt meg neki, ahelyett, hogy azon gondolkodjon, mit veszített el.
 
Rendeld meg a puhaborítós könyvet az ikonra kattintva>>  Rendeld meg!

Kristin Hannah



Kristin Hannah 21 regény New York Times bestseller szerzője. Hawaiion él férjével és fiával, ahol gyakran hódol egyik kedvenc foglalatosságának: az olvasásnak. Kislányként balerina szeretett volna lenni, végül jogász lett belőle. Íróvá egy utólag szerencsésnek bizonyuló nehézség miatt vált: amikor kisfiát várta, ágynyugalomra ítélték - így minden keze ügyébe kerülő könyvet elolvasott. Akkor jött az ötlet az íráshoz, amit azóta töretlenül folytat is.



Játsszunk!



Történetünkben szerepet kap egy fiú-lány ikerpár. Arra gondoltunk, hogy keressünk még ilyen
ikerpárokat más könyvekből. Segítségül láthatjátok a könyvek borítójának egy részletét, de a Rafflecopter megfelelő sorába egy fiú és egy lány, azaz az ikerpárok nevét várjuk.
Az egyik állomáson két lehetséges választ is találtok, mindkettőt elfogadjuk.
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Blogturné



01.18. - CBooks
01.20. - MFKata Gondolatai
01.22. - Kelly & Lupi Olvas


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum