MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2016. január 18., hétfő

Rick Yancey lehengerlőt alkotott a Földet öt hullámban elözönleni készülő földönkívüli invázióval. Január 14-től a mozikba is betör Az ötödik hullám, ám addig is a Blogturné Klub 9 bloggere indul turnéra a történettel. Kilenc állomáson keresztül ismerhetitek meg a történetet, érdekességeket tudhattok meg a könyvről és a filmről, hogy lélekben együtt készülhessünk a filmpremierre! 

És ez még nem minden! Ha ügyesek vagytok, a könyv két példányának egyikét is megnyerhetitek!

Oldalak száma: 472

Fordító: Havadi Krisztina

ISBN: 9789632664576

Várható megjelenés: 
2015. december 3.

Eredeti ár: 3 490,-Ft

MFKata: ★★★★★ (kedvenc)

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

Az első hullám nyomán sötétség támadt. 
A második hullámot csak a szerencsések élték túl. 
A harmadikat pedig a szerencsétlenek. 
A negyedik után egyetlen szabály maradt: ne bízz senkiben! 
Cassie egy lépést sem tesz a következők nélkül: Luger, M-16-os gépfegyver, lőszer és Bowie-kés. Ennivaló, víz, hálózsák és körömcsipesz csak ezek után következik a listán. 
Cassie tizenhat éves, a néptelen országúton menekül. Rajta kívül már nem sokan vannak életben a Földön. Menekül a lények elől, akik embernek látszanak, és akik megölnek minden útjukba kerülőt. Akik több hullámban pusztították az emberiséget. Nem tudjuk, kik az idegenek. Nem tudjuk, miért akarják megsemmisíteni világunkat. Csupán egyvalami világos: mindenkit ki akarnak irtani. 
Cassie családja túlélte az első és a második hullámot. A harmadik és negyedik viszont már nem kímélte őket. Cassie most az ötödik hullámmal néz farkasszemet: vagy öl, vagy megölik. „Csak akkor maradsz életben, ha egyedül maradsz” – ez a meggyőződése. De aztán találkozik Evannel, aki elbűvölő és titokzatos, és egyedül ő segíthet Cassie-nek, hogy valóra váltsa az öccsének tett ígéretét. A lány választásra kényszerül bizalom és csüggedés, harc és megadás, élet és halál között. Föladja vagy fölveszi a harcot?

Véleményem

Az idei sok apró fogadalmam egyike, hogy legalább havonta elolvasok egy megfilmesített könyvet.
Az első könyv idén Rick Yancey könyve, amit múlt héten mutattak be a mozikban. A könyvvel már a megjelenés óta szemezek, sokan ajánlották molyon és blogger körökben is, így nem mondhattam ellent az ajánlásnak ;-)

Nagyon szeretem a földönkívüliekről szóló filmeket. Könyvet nem igazán olvastam a témában most kicsit tekintsünk el a gyönyörű és szexi zöldszemű Daemontól ;-) A filmek terén viszont hatalmas kedvenceim vannak: X akták, Alien, A függetlenség napja vagy mondjuk a Világok harca. Ez utóbbit még a könyvben is említik. Sőt, a könyv már a második oldaltól kezdve ugyanazt a rettegést keltette bennem, végig éreztem a nyomást a gyomromban, hogy valami olyannal küzdünk, amit nem ismerünk, amire nem készültünk fel. 

Ugyanis az emberiség nincs felkészülve sem az idegenekre, arra pedig végképp nem, hogyha egy hasonló méretű leigázással/kiirtással találnánk szembe magunkat. Hihetetlen módszerességről és intelligenciára utal, ahogy nem egy csapással terítik le a Földet, hanem szép folyamatosan- egymás után mérik ránk a megsemmisítő csapásokat.

A negyedik hullám után ismerjük meg Cassie-t, miután mindenkit elveszített, akit szeretett, a világ is elpusztult körülötte, az ellenség pedig bárki lehet. Bárkinek az arcát viselheti, sosem tudhatjuk. Arról nem beszélve, hogy a világ annyira elhagyatott és csendes, hogy folyton a TWD jutott eszembe. A plakát... minden kihalt. A világnak vége. 
Hűha. Ez aztán tényleg… őrülten hangzik.
Őrült: ez most az új normális.
Rengeteg a kérdés merül fel, amire mindannyian szeretnénk válaszokat kapni, honnan jöttek, miért, mennyien és mi a céljuk és leginkább, hogyan lehet őket elpusztítani. Hogyan lehet túlélni. Szép folyamatosan megismerjük a múltat, rájövünk egy-két összefüggésre. És amikor már azt hisszük, hogy nem érhet meglepetés, akkor csavar egyet az író a történeten és minden szerep megváltozik. És ezt megismétlődik. Zseniális csavarokkal lepett meg az író és bevallom, hangosan morogtam, hogy engem így palira lehet venni. Amikor azt hittem, hogy végre tudom, hogy mi fog történni és ki az ellenség, akkor fordul a kocka. De valljuk be, hogy nincs annál félelmetesebb, amikor azt sem tudod, mi az ellenség vagy mitől kell félned.
Az utolsó háború legfontosabb szabálya ez: ne bízz meg senkiben.
Az egyik fontos eleme a könyvnek a bizalom. Hogy vajon képes lesz-e Cassi bízni. Egy ilyen világban te tudnál bízni bárkiben is? Az ellenség a barátod lehet vagy nem? Vajon akinek a szíved adtad, az lesz, aki segít a bajban? Tényleg végig kétségek közt tart a könyv.
Lebénít a sokk. Azután hányinger tör rám. Majd a pánik. Végül rögtön utána a zavarodottság.
Természetesen a romantikus szál is megjelenik a könyvben és próbáltam én is valaki mellé letenni a voksom, esetleg összehozni az egyik szereplőt a másikkal, de higgyétek el a cselekmény annyira pörgős, hogy még az én romantikus lelkem is úgy érezte, hogy ez másodlagos szempont. Az első Sammy. Az ő szemszögét volt a legnehezebb olvasnom. Mellettem ült az én ötéves fiam és nem tudom elképzelni, hogy ezen keresztül menjen. Valami rettenetes. Remélem nem élem meg, hogy ilyen anyahajó lebegjen be a látómezőnkbe. 

Úgy érzem, hogy többet kéne hallgatnom az én ízlésőrségemre. Komolyan nem értem, hogy egy ilyen brutál jó könyvet, miért halasztgatok, tologatom. Nagyszerűen megírt könyv, sok izgalommal és adrenalinnal, rettegéssel és zseniális világfelépítéssel. Aki szereti a dísztópiát és/vagy posztapokaliptikus könyveket, azoknak kötelező. El kell olvasnotok!!! Ahogyan nekem is a folytatást sürgősen, főleg, hogy már kapható. Bár lehet előtte még elmegyek moziba is ;-)


Rendeld meg a filmes borítós könyvet az ikonra kattintva>> 

Játsszunk!

Te mit vinnél magaddal, ha az életedért folytatott küzdelemben magadra maradnál? Mi kerüljön a túlélőcsomagba? Mi segítünk!Minden állomáson újabb kellék kerül a pakkodba, és ha ügyesen csomagolsz, Tiéd lehet a könyv két példányának egyike.
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Ha meleg kell vagy főznél, esetleg az állatokat akarod elijeszteni, tűzre van szükséged, e kis doboz lesz segítséged.



Blogturné

Január 10 - Media Addict
Január 13 - Letehetetlen
Január 15 - Kelly Lupi olvas
Január 16 - CBooks
Január 17 - Deszy könyvajánlója
Január 18 - MFKata gondolatai
Január 20 - Tekla Könyvei
Január 22 - Dreamworld
Január 24 - Könyvszeretet

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum