MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2016. január 6., szerda
A szerelemben pont ez a legrosszabb, akármennyire is igyekszel, sohasem felejtheted el az, aki befészkelte magát a szívedbe.
Decemberben megérkezett a Szeress, ha hazudok is trilógia második kötete,
mely Leah szemszögét tartalmazza.
Négy napon keresztül a Blogturné Klub bloggereinek véleményét,
érdekességet a könyvről, illetve a nyereményjáték sem maradhat el!

SzerzőTarryn Fisher

Kiadói sorozat: Rubin pöttyös


Besorolás: New Adult

Oldalak száma: 294

ISBN: 9789633994672

Fordító: Sándor Alexandra Valéria

Várható megjelenés: 
2015. november 30.

Eredeti ár: 2999,-Ft

MFKata: ★★★★

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

Drága Olivia! 
Azt hitted, elveheted őt tőlem. Vesztettél. Most, hogy már az enyém, mindent meg fogok tenni, hogy velem maradjon. Kételkedsz bennem? Minden, amire te fented a fogadat, az enyém lett. Ja, és ha esetleg érdekel: már egyáltalán nem is gondol rád. Nem fogom elengedni őt… Soha. 
Leah 
Leah Smith végre mindent megszerzett, amit valaha is akart. Vagy mégsem? Házassága leginkább kölcsönbérletnek tűnik, mintsem élethosszig tartó elköteleződésnek, az általa felépített kép pedig a szeme láttára omlik össze. Új szerepében és a titkokkal teli múltjának terhével el kell döntenie, meddig hajlandó elmenni az ellopott kincsek megtartásáért.

Véleményem


Emlékszem, amikor a Szeress, ha hazudok is c. sorozat első részét olvastam nagyon ledöbbentem azon, hogy az írónő egy picit sem próbálja meg szépíteni, gömbölyíteni a főhősnő rossz tulajdonságait. Lenyűgözött azzal, hogy mennyire reális a könyv, illetve kegyetlen. Amilyen a valóság is és tudtam, ha jön a folytatás, mindenképpen szeretném olvasni.
... a hegeknek ott kell lenniük, ahová a sors szánta őket.
Leah
Az előző rész óta eltelt pár hónap, ellenben most Leah szemén keresztül ismerjük meg a folytatást és akarva akaratlanul is az ember a helyébe képzeli magát. Ami azért megdöbbentő, mert Leah anyai érzéseivel, illetve azok hiányával egyáltalán nem tudtam azonosulni. Sőt felháborított és nagyon nehezen kezeltem.

Leah ugyanis gyermeket szült Calebnek, csak és kizárólag azért, hogy megtartsa a férfit. Ez mondjuk eleve ellenszenves, de az még inkább, ahogyan a gyermekkel bánik. Nincs fizikai bántalmazás, csak egyszerűen hiányoznak az anyai érzések a nőből.
Három gyerek után ciki vagy sem, számomra sem ismeretlen a szülés utáni depresszió. De soha az életben nem tudtam volna elfelejteni egy pillanatra sem, hogy anya vagyok és felelősséggel tartozom a gyermekeim felé. A sztori ezen oldala nagyon megviselt. Végig azon imádkoztam, hogy valami induljon be annál a nőnél, mert ezt képtelen voltam felfogni.
A nők a szemükben hordják a titkaikat, úgyhogy ha odafigyelsz, elcsípheted a hétköznapi beszélgetések alatt felvillanó heves érzelmeket.
Persze magyarázatképpen felbukkannak Leah múltjában a sötét foltok, megismerjük az érzéseit, sőt ha analizálni akarjuk, akkor az ok is megvan, hogy mitől lesz valaki ennyire számító és önző, illetve szeretetre éhes. Nem mondom, hogy elfogadom a viselkedését, de megértem. Megkedvelni egyáltalán nem tudtam. Még akkor sem, ha ő az első olyan szereplő, akin ténylegesen látszik, hogy a gyerekkorában okozott fájdalom, hogyan alakította a személyiségét, tényleg megtört. Nincs a világon az a szeretet vagy gyönyörű szempár, amitől megváltozna vagy megjavulna. Hiába van Caleb, hiába annyira erősek az iránta táplált érzések, mégis az üveg törött marad.
A szerelemben nincs logika. Belezuhan az ember, mint egy gödörbe. Aztán csak benne ragad. Jobban belehal, mint amennyire életre kel tőle.
Leah könyve nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy előkészítse a záró kötetet Leah-nak meg kell változnia ahhoz, hogy megtarthassa a szerelmét, fel kell állnia a saját magának okozott nyomorából, hogy megküzdjön az első szerelem emlékével.az átalakulás volt.

Caleb
Nagyon drukkoltam neki, hogy sikerüljön megtalálni önmagát és a szerelemhez és Calebhez vezető utat. Még akkor is, ha Oliviát jobban kedveltem... Most már tényleg kíváncsi vagyok Caleb könyvére. Vajon az ő része, milyen sötét titkokra, hazugságokra, ármányra lebbenti fel a fényt? Sikerül megtalálnia a szerelemet mindenkinek?

Tudom, hogy Leaht kevesen fogják kedvelni, még többen lesznek, akik jogosan akadnak ki a viselkedésén, de ez így reális . Sajnos a világ ilyen, Leah nem egy teljes egészében kreált karakter, hanem a világon többen is játsszanak hasonló játékot, amit ő űz. Manipulál, csal és hazudik. A szerelemért bármit.

Tarryn Fisher nagyon ért hozzá, hogy felborzolja a kedélyeket a történetével és a karaktereivel, akiket nagyon nehéz megkedvelni. Miközben a könyv könnyen olvasható és szenvedélyes, mégis megrázza az olvasót. Az elődjéhez hasonlóan ez a könyv is nagyon megosztó lett, érdemes elolvasni.



Rendeld meg a puhakötéses könyvet az ikonra kattintva>>  Vedd meg!


Játsszunk!

Az írók nagyon szeretik a főszereplőiket vörös hajjal ábrázolni és ez alól Leah Smith sem kivétel. Arra gondoltunk, hogy keressünk még pár hasonló híres vörös hajú szereplőt a könyvekben!
Minden állomáson találtok egy idézetet, ami alapján ki kell találnotok, hogy kinek van vörös haja. 
A Rafflecopter megfelelő soraiba egy-egy nevet várunk, és ha helyesen válaszoltatok, akkor részt vesztek a sorsoláson, ahol melynek díja a Könyvmolyképző által felajánlott Tarryn Fisher: Zűrös vörös c. könyv.
Játékra fel!
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk

Olyan volt, mint egy szeráf abban a tündéri halvány rózsaszín organdiruhában. Majd elröpült a sok fodortól; a ruhaujja egyébként csak könyékig ért. Marilla, ha felnövök, csakis lelkészhez megyek feleségül; neki biztosan mindegy volna, hogy vörös a hajam, hiszen felette áll az ilyen világi dolgoknak.
01.07. Dreamworld
01.08. Zakkant olvas

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum