MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2016. március 8., kedd

A nő mosolya és az Álmaim asszonya könyvek kedvelői nagy örömére, a Park Könyvkiadó jóvoltából megérkezett hazánkba Nicolas Barreau harmadik könyve is, A világ végén megtalálsz! A Blogturné Klub hat bloggere mutatja be Nektek a könyvet, érdekességekkel, idézetekkel. Ha a turnéval tartotok, és részt vesztek a nyereményjátékon, megnyerhetitek a Kiadó által felajánlott három nyereménykönyv egyikét!


Szerző: Nicolas Barreau

Kiadói sorozat: -

Sorozat: -

Besorolás: felnőtt, Párizsromantikus

Oldalak száma: 224

Fordító: Fodor Zsuzsa

ISBN: 9789633551868

Várható megjelenés: 
2016. február 29.

Eredeti ár: 2 900,-Ft

MFKata: ★★★★★

Moly Goodreads  Athenaeum  Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!
A nő mosolya és az Álmaim asszonya után A világ végén megtalálsz a szerző harmadik, magyarul megjelenő könyve. 
Egy fiatal galériatulajdonos egy nap szerelmes levelet kap egy titokzatos hölgytől, aki Principessa néven írja alá a leveleit. Ki lehet ő? 
Habkönnyű szerelmi történet a szerző kedvenc színhelyén, Párizsban.

Véleményem



Nicolas Barreau-t nem kell azoknak bemutatnom, akik rajonganak Párizsért és az ott játszódó történetekért, hisz az írónő szinte mindig ezt választja történetei helyszínéül. Bár A nő mosolya még mindig a várólistámon csücsül, de az Álmaim asszonya után nem akartam várni a mostani regényével.

A történet főhőse meglepő módon egy párizsi galéria tulajdonos. Jean-Luc Champollion, aki egy igazi gavallér és nem veti meg a női nemet. Aztán egy váratlan levél, egy szerelmes email kizökkenti az agglegény mindennapjaiból. Bár a levél írójának kilétét homály fedi, csak annyit tudunk meg, hogy Principessa-nak hívják és bizony ismerik egymást Jean-Luc-kal.

Több sem kell főhősünk hiúságának, levelezésbe kezd a titkos levél írójával, mely levleekbe mi is betekintést kapunk és ezeken keresztül ismerhetjük meg Principessat is. Bevallom, hogy sokáig nem jöttem rá (egészen a végéig), hogy kit rejt a név, de az már az első levelekből kiderül, hogy nem egy elkényeztetett fruskával van dolgunk, hanem egy rendkívül intelligens és okos nővel állunk szemben. 

És ahogyan a történet halad, a levelek hangneme, stílusa is megváltozik: a kedves ismerkedés átvált egy finom, erotikus hangvételű flörtöléssé. Még én magam is meglepődtem azon, hogy teljesen természetesnek veszem, hogy Jean-Luc számára ez több már egyszerű kalandnál. 

Ettől függetlenül, bármennyit is nyomoz és okoskodik főhősünk, nem sikerül rájönnie a levelek írójának kilétére. Szinte már az őrület határára kerül, észreveszi magán az üldözési mánia jeleit, mégis a viselkedése inkább bájos volt, mint idegesítő. Inkább vele izgultam végig a napokat és heteket, hogy mikor jön el végre a nagy találkozás ideje.

De addig is bebarangoljuk Párizst és engem ezzel kenyérre lehet kenni. Lassan hagyománnyá válik, hogy minden Barreau könyv után bújom a város térképét és szeretném bejárni az életben is azokat a nevezetességeket, éttermeket, ahol főhőseink járnak. Egyszerűen imádom ezt a várost! 
Azt hiszem nem is olvashattam jobb időben ezt a könyvet, mert  ez igazi tavaszváró!

Az írónő stílusa könnyed és romantikus, finom humorral ötvözve, míg a történet pedig elbüvőlő. Bátran ajánlom a romantika kedvelőknek, Párizsi-imádóknak vagy csak egyszerű vasárnapi kikapcsolódásnak, mert ezzel a könyvvel nem lehet mellényúlni.

Rendeld meg a könyvet az ikonra kattintva>>  Rendeld meg!

Játsszunk!



Nicolas Barreau A világ végén megtalálsz c. regényében is a csodálatos Párizsba kalauzol bennünket, ráadásul a modern francia művészetbe is betekintést nyerhetünk. A turné nyereményjátékán egy kis művészettörténeti barangolásra hívunk Titeket. Minden állomáson találtok egy rövid információt egy-egy francia alkotóról (természetesen, az irodalom sem maradhat ki). A feladatotok, hogy az információk alapján kitaláljátok, kiről van szó, és nevét beírjátok a rafflecopter megfelelő sorába!
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


19-20. századi francia festő és szobrász, 1834-ben született. Legkedveltebb témája, az impresszionizmus más követőitől eltérően nem a természet, hanem az ember. A múló pillanat megragadása, az apró mozdulatok megörökítője. Emellett a lóversenyek és a kávéházak is kedvelt témái közé tartoznak. Alkotásai például: a Balettóra, a Rossz hangulat, A start előtt, a Zenekar az operaházban, vagy A kávéházi énekesnő.

Blogturné

02/29 Deszy könyvajánlója
03/02 Zakkant olvas
03/04 Szembetűnő
03/06 Dreamworld
03/08 MFKata gondolatai
03/10 Insane Life

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum