MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2016. május 31., kedd

A Könyvmolyképző Kiadó jelenteti meg hamarosan Marie Rutkoski: The Winner’s Curse - A nyertes átka című könyvét. Ez a történet egy izgalmas fantasy világba viszi az olvasóit, ahol a Valoria birodalom újabb és újabb területeket hódít meg, rabszolgaságba kényszerítve az ott élő embereket. Kestrel és Arin ellenséges oldalon állnak, mégis összefonódik a sorsuk a regényben, melyet a Goodreads-en a legjobbak közé juttattak az olvasók a Best Young Adult Fantasy & Science Fiction of 2014 kategóriában. Kövessétek végig a hat állomásos turnénkat, a bloggereink véleményei mellett sok érdekességet is találtok, valamint nyereményjátékunkon megnyerhetitek a három példány egyikét a kiadó felajánlásában.

SzerzőMarie Rutkoski

Kiadói sorozat: Vörös Pöttyös

Sorozat: A nyertes trilógia #1

Kulcsszavak: disztópiafantasyYoung Adult

Oldalak száma: 368

ISBN: 9789633995242

Fordító: Neset Adrienn

Megjelenés: 2016. könyvhét

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★★

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

Amikor a 17 éves Kestrel egy rabszolgavásáron megvásárolja a herrani Arint, aligha sejti, hogy élete gyökeres fordulatot vesz. A valoriai birodalom ellen lázadást előkészítő Arin sem tervezi, hogy beleszeret a hazája meghódításáért felelős tábornok lányába. A herrani felkelés egy időre szerepcserére kényszeríti őket. Kestrel megmenti ugyan Arin életét, de cselekedete lehetetlenné teszi, hogy valaha is egymáséi lehessenek. Hűség, osztályharc, értékrendek borulása… mi mindenért kell fizetni?

Véleményem



Igazi coverwhore lévén akad pár kedvenc témám ezen a terén, ilyen például a nagyruhás avagy báli ruhás könyvborítók. Nem véletlen, ha Marie Rutkoski könyvére is ezért figyeltem fel…

Ahogy a külföldi kiadásokat nézem megakadt a szemem az utolsó borítón, mert az egy az egyben az Üvegtrónt juttatja eszembe. De hozzáteszem, hogy végül a magyar könyv borítója is egy cseppet tévútra visz, mert egyáltalán nem a báli ruhákról szól a könyv.

Kicsit hajaz az Üvegtrónra, de csak annyiban, hogy a főhősnő itt is egy igazi harcos. Bár nem gondoltam volna az első részeknél, hogy tényleg ilyen Kerstel, de a történet során megmutatja, hogy az igazi harcos ereje nem a testi erejében, ügyességében rejlik, hanem az elme játékában. Egy igazi stratéga, amihez társul még a bátorság és kitartás.

A boldogság forrása a szabadság, mondta gyakran a tábornok, a szabadság pedig a bátorságon múlik.
Ebből kiindulva nem mondok újdonságot azzal, hogy a történet is rendkívül izgalmas, disztópikus világba kalauzol minket, ahol szemben állnak egymással a valoriaik és a herraniak. E két nép különböző kultúrával és társadalmi rendszerrel rendelkezik és kettejük viszálya hosszú évekre nyúlik vissza. Érdekes úgy megismerni a történelmüket, hogy nem is tudod melyik oldalra állj. Hisz a valoriaik világát Kerstel, míg Arin szemszöge a herraniak érzéseit mutatja be.
A nyertes átka azt jelenti, hogy te nyered meg ugyan a licitet, viszont hatalmas árat fizetsz érte.
Kettejük kapcsolata pedig még bonyolultabb és bizony sok rétegűbb. Több szerepben és felállásban látjuk őket, de már az első pillanatban érezni a szikrát kettejük közt. Az én ízlésemnek egy picit kevéske ez a szerelmi szál, de azt el kell ismerni, hogy a hasonló fantasy történetek nem is a nagy romantikus jelenetekről híresek. Nem állítom, hogy nem lesz semmi forró pillanat, ső még egy kis szerelmi háromszög is belefért, de nem szabad elfelejteni, hogy itt a cselekményen, illetve a nagyszerű világfelépítésen van a hangsúly. 
Az ellenséget ki kell figyelni. Mindig mérd fel az ellenfeled erősségeit és gyenge pontjait...
Harcra, csatajelenetre, háborúra és sok izgalmas jelenettel kell számolnia az olvasónak.
A túlélés nem bűn. A becsületedet sokféleképpen eladhatod, ha közben önmagad nem adod fel.
Szerettem a történetet és nagyon kíváncsi vagyok, hogy a folytatásban mivel lep meg az írónő, mert bizony kellemes kis függővéggel zárta a könyvet.
Mint már említettem az Üvegtrónnak, illetve Az árulás csókja című könyvnek van rendkívül hasonló hangulata. Ha ezeket a könyveket szereted, akkor ezt a könyvet bátran ajánlom figyelmedbe!


Megteszett? 
Rendeld meg az ikonra kattintva>> Rendeld meg!

Játsszunk!

A történetben is szerepel a “Marj és Csípj” játék, amit kártyajáték formájában megtalálhattok a sorozat weboldalán. Minden állomáson fel kell ismernetek a kártyán szereplő állatot, amit be kell írnotok a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Extra esély (5x) jár azoknak, akik a hat állomás kártyáin szereplő számokat összeadják és beírják a megfelelő sorba
Figyelem!
A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta.
A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.




A blogturné





0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum