MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2016. május 20., péntek



Szerző: Sarah MacLean

Kiadói sorozatArany Pöttyös


Címszavak: felnőtt, London, romantikus,

Oldalak száma: 416

Fordító: Hetesy Szilvia

ISBN: 9789633996157

Várható megjelenés: 
2016. június

Eredeti ár: 3 499,-Ft

MFKata: ★★★★★

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele! Rendeld meg!

Egy botrány beláthatatlan következményekkel járhat…
Juliana Fiori éltető eleme a szenvedély.
Vakmerő, lobbanékony és csak úgy vonzza a bajt, ő aztán tényleg nem egy affektáló angolkisasszony. Esze ágában sincs megfelelni a társadalmi elvárásoknak: ami a szívén, az a száján, és ráadásul figyelemre méltó pontossággal céloz, amikor behúz valakinek. Botrányos természete miatt kedvelt témája London fő pletykafészkeinek és pontosan az a fajta nő, akit a jó hírnevét féltve őrző Simon Pearson, Leighton hercege a lehető legtávolabb szeretne tudni magától.
A férfi jól rendezett életébe legkevésbé a botrány hiányzik. Gúnynevén a Hencegő herceg szinte csak azzal van elfoglalva, hogy rangjához méltón feddhetetlen maradjon és a titkai ne kerüljenek nyilvánosságra. Ám amikor egy késő este felfedezi a kocsijában rejtőzködő Julianát, akkor minden számára kedves dolgot kockára téve megfogadja, hogy leckét ad jólneveltségből a zabolátlan szépségnek.
Julianának azonban más tervei vannak: csak két hetet akar, hogy bebizonyítsa, még egy rendíthetetlen nyugalmú herceg is a mindent elsöprő szenvedély rabjává válhat.

Véleményem

Sarah MacLean nevére anno Lanore hívta fel a figyelmem és ha ő azt mondja egy történelmi romantikus könyvről, hogy el kell olvasnom, akkor az bizony tényleg a legek kategóriájába sorolható. Tavaly télen sort is kerítettem rájuk és egy szuszra el is olvastam az első két részt. Természetesen ezek után én is körmömet rágva vártam a folytatást. 

Ami Juliana Fiori személyében meg is érkezett. Akik olvasták az előzményeket, számukra nem ismeretlen a név, illetve az sem, hogy ezek a kötetek bár összekapcsolódnak mégis egymástól független történetet mesélnek el. Mégis ajánlom az első kötettől való olvasást, mert nincs annál kellemesebb, mint egy új történetben régi kedves szereplőkkel „találkozni”. 

Az jól ismert Ralston ikerpár féltestvére, Juliana kerül középpontba és nem hazudtolja meg olasz származását: egy igazi pörgős, temperamentumos, szókimondó ifjú hölgy, akit első pillanatban megkedveltem. 

Főleg azért, mert voltam olyan szerencsés, hogy a könyv egy részét Olaszországban olvastam és szinte első kézből láthattam, hogy mennyire tüzes népről is van szó, így azt kell mondjam, hogy az írónő teljesen reálisan festette le nekünk Juliana szenvedélyességét. 

Az viszont meglepő volt, hogy a férfi főszerepet a mindig hüvős, mi több kicsit rátarti hencegő herceg kapta. Sőt Leighton herceg szíve mégsem olyan zord és hideg, mint amennyire megismertük. Minél többet tudtam meg róla, annál inkább zártam a szívembe, mert kiderült, hogy mennyire fontos neki a családja, minden lépését az irántuk érzett szeretete vezérel. 

Ketten együtt igazi ellentétet alkotnak, hisz egyikük tüzes a másikuk hűvös. Ennek ellenére úgy vonzották egymást, mint a mágnes és minden találkozásukkor szikrák pattognak az elfojtott szenvedélytől. A szócsatáik, huzavonáik, a fogadásuk is mind ennek ékes példája és mégis együtt alkotnak egy kerek egészet. 

Nagyon drukkoltam nekik, a gördülékeny stílus pedig egyáltalán nem segített abban, hogy a zárókötet jól kiélvezhessem és sokáig olvashassam, mert csak úgy faltam a lapokat. 
Egyszerűen nem lehet megálljt parancsolni az olvasó kíváncsiságának! 

Aki ismeri az írónő könyveit az tudja, hogy számíthat humorra, romantikára és perzselő szenvedélyre. Aki pedig nem ismeri, az azonnal pótolja a hiányosságát, mert biztosan nem fog csalódni. Történelmi romantikus történetek kedvelőinek alapkövetelmény a sorozat. 

Olvasva mindhárom részt, látva egyben az egész történetet, nem tudnék kedvenc szereplőt vagy történetet mondani. Csak azt, hogy ez egy igazi kedvenc sorozat lesz, amitől nem tudok búcsút venni. Biztosan újraolvasom még A csábítás kilenc szabályát.

Idézetek

Kegyelmes uram, én bármikor elismerem, hogy elvesztettem egy csatát, de egy háborút soha nem adok fel.

Szenvedélyre mindenkinek szüksége van. Egy nagy adag szenvedély az élet bármely területén jól jön.

Még egy rideg herceg sem élhet tűz nélkül.

De a szerelmi történetek mindig így kezdődnek: fellángolás, szenvedély, odaadás. De mi történik akkor, amikor a szenvedély lángja kihűl, és az odaadás törődés fárasztóvá válik?

Nincs pompásabb lakoma annál, mint amelyet házasságkötés céljából rendeznek...

Egy jó angol házasságban nincs helye szenvedélynek.

Szerintem mindent csak úgy érdemes csinálni, ha azt jól csinálja az ember.

Játsszunk!

A regény hősnője, Juliana Fiori kisasszony édesapja lévén félig talján, s bár már jó fél esztendeje Londonban tartózkodik, beszédét olykor - olykor bizony még mindig színesítik olasz kifejezések. Mi is ellestünk tőle néhányat. Vajon ki tudjátok találni, mit jelentenek ezek az olasz kifejezések?
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


3. kifejezés: carina

a Rafflecopter giveaway


Blogturné


05.16. - Angelika blogja
05.18. - Deszy könyvajánlója
05.20. - MFKata gondolatai
05.22. - Kristina blogja
05.26. - Insane Life
05.27. - Dreamworld

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum