MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2016. szeptember 13., kedd

A Twister Media kiadó jóvoltából jelent meg hazánkban a nagy sikerű Mások sorozat első kötete, a Vörös betűkkel. Meg nem egy átlagos lány, nem egy átlagos világban, ahol az erősebb győz és meg kell tanulni túlélni. Vajon sikerül neki?
Kalandozzatok velünk öt állomáson keresztül a könyv világában és ha játszotok, tiétek lehet a kötet egyik példánya!


SzerzőAnne Bishop

Kiadói sorozat: -

Sorozat: A Mások #1


Oldalak száma: 512

ISBN: 9786155631023

Fordító: Bozai Ágota

Megjelenés: 
2016. június

Eredeti ár: 3 490,- Ft

MFKata: ★★★★★ (kedvenc)

Moly  Goodreads  Maxim Kiadó  Blogturné Klub  Olvass bele! Rendeld meg!

Meggie Corbyn cassandra sangue, vagyis vérpróféta, azaz ha a bőrén vágás nyomán kiserken a vér, látja a jövőt. Meggie ezt a különleges képességét inkább átoknak, mint áldásnak tekinti. Meg nem szabad ember. Tartógazdája rabszolgaságban őrzi, hogy csak ő szerezhessen tudomást látomásairól. Meggie azonban megszökik és az egyetlen biztonságos hely, ahol elrejtőzhet, a Lakeside Udvar nevű üzleti negyed, amit a Mások működtetnek.
Az alakváltó Simon Wolfgard vonakodik felvenni az Emberi összekötő állásra jelentkező idegent. Egyrészt azért, mert úgy érzi, hogy valami titkot rejteget, másrészt azért, mert nincs emberi prédaszaga. Ám egy erősebb ösztön arra készteti, hogy mégis alkalmazza Meggie-t. Amikor megtudja róla az igazat, és azt is, hogy a kormányhatóság körözi, Simonnak el kell döntenie, vajon megéri-e, hogy bekövetkezzen az emberek és a Mások között szinte elkerülhetetlen harc.

Véleményem

A tavalyi év egyik nagy slágere volt számomra a Hó, mint hamu. Ezzel a könyvvel kerül fel a megfigyelendő kiadók listájára a Twister Média. Így, amikor nyár elején debütált ezzel a csodás borítóval a Vörös betűkkel , tudtam, hogy nekem olvasnom kell mondjuk az sem elhanyagolható információ, hogy a GR-n is szépen teljesített

A könyvet kinyitva Lakeside térképével találkozunk, valamint egy rövidített világtörténettel. Nem tagadhatom, hogy elsőre nem igazán értettem, hogy miről van szó, de a szemem felcsillant a Másokra. Hamar kiderült, hogy ezeknek a Másoknak közünk sincs a Trónok harcából megismert Másokra, de addigra már nagyon kíváncsi voltam, hogy pontosan mik ezek a teremtmények.

Meg kell említeni, hogy a könyv első negyedében egyáltalán nem a cselekményen van a hangsúly. Mi több, elég lassan indul be, viszont annál többet tudunk meg a világ- és társadalom felépítésről. Viszont rendkívül érdekfeszítő és sokrétű, hogy egyáltalán nem akartam letenni a könyvet. Amikor már azt hittem, hogy ismerem a nagyját, akkor kiderült, hogy még a felét sem tudom annak, amit ez a világ rejt. Sőt! Van egy érzésem, hogy még a folytatások is tartanak meglepetéseket számunkra!

A Mások alatt az őslakosokat értjük, akik különböző fajokból állnak: alakváltók, vámpírok és elementálok. Mi több az alakváltók is többféle alakot képesek felvenni (farkas, medve, holló stb). 
Rendkívül erősek és kegyetlenek, de amint megismerjük őket, kiderül, hogy nemcsak egy kereskedelmi társulás, hanem egy igazi nagy család. Én pedig nagyon megkedveltem az egész társaságot, különösen az tetszett, ahogyan egymással képesek kommunikálni. 

Miután a bonyodalom is kezd szép lassan kibontakozni, akkor a történet is picit pörgősebb lesz és onnantól kezdve egyáltalán nem akarod majd letenni a könyvet. És hogy lehet még fokozni az izgalmakat? Egy másik szálon futó bonyodalommal, amiről sejted, hogy az még sötétebb és sokkal nagyobbat fog ütni!

Nemcsak a főhősnő (Meg) és a főhős (Simon) szemszögét ismerhetjük meg váltakozva, hanem belebújhatunk egy két Más bőrébe is, például Tessébe. Az első pillanattól kezdve az egyik legtitokzatosabb karakter az érzelmeket kifejező hajával és a könyv végére az egyik kedvencem is lett. De nagyon megkedveltem Samet is és természetesen Meget és Simont is. Bár Meg esendő és elég szerencsétlennek tűnik az elején, nagyon örültem, hogy képes a fejlődésre és szinte biztos vagyok benne, hogy ő is nagyot fog változni a továbbiakban.

Simon pedig rettenetesen emlékeztetett egy másik könyvbolt tulajdonosra, aki ugyanolyan petúnia tud lenni, mint ő. Nem véletlen, hogy Simont felveszem a kis Háremembe, hisz bármennyire is mogorva és morgós, nagyon jó szíve van és külön piros pont azért, mert farkas!

A nyári olvasási szünetem után egy igazi kincs ez a könyv. Könnyen olvasható, részletekben gazdag, de nem száraz és kellően izgalmas urban fantasy, amit alig bírtam letenni. A szereplők rendkívül színes és szerethető egyéniségek és alig várom velük a következő találkozást, ami a Holló a Hollónak címet viseli majd. Reméljük nemsokára! Meleg szívvel ajánlom, mert nekem bekerült a kedvencek közé!

Rendeld meg a könyvet az ikonra kattintva>>  Rendeld meg!
Olvass bele az ikonra kattintva>>  Olvass bele!

Játsszunk!!!



A könyvben különböző Mások által alkotott klánokról olvashatunk, akik gyakran felbukkannak.
Mostani játékában könyvhöz kapcsolódóan minden állomáson találtok egy bizonyos klánt szimbolizáló, ábrázoló képet és ki kell találnotok, melyik klánra gondolunk. 
Játékra fel!
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


A blogturné


09.07 Insane Life
09.09 CBooks
09.11 Függővég
09.13 MFKata gondolatai
09.14 Dreamworld


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum