MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2014. április 16., szerda

A rovat célja, hogy teljes képet kapjunk a friss megjelenésű könyvekről. 
A slideshow-ban az elkövetkezendő két hónap megjelenését vagy 15 db könyvet láthattok kiadóval és megjelenési dátummal. 
Ez elmúlt hét friss információiról egy listát készítek,
illetve a heti megjelenésű könyvekből bemutatok párat.
További információt a várható megjelenésekről, megvásárolt jogokról a
molyos Megjelenésre várva polcomon tájékozódhattok. Megnézem >>
Érdemes a Twitteren is követni, mert ott csicsergem az először a frisseket Megnézem>>
A Könyvfesztivál idején (április 24-27) megjelenő könyveket az Extra rovatban,
azaz a Könyvfesztiválra várva címűben látjátok >>

Hírmorzsák

  • A Rovásember folytatását év végére várhatjuk!
  • Az év második felében jön a Fekete Tőr Testvériség új része (J.R.Ward: The King)!!!
  • Amanda Stevens: A próféta (Sírkertek királynője 3.) Várható megjelenés: 2014. május 20.
  • Június elején várható a Pioneer Bookstól a Sylvian Reynard Pokoli erény második része, valamint Julie James A hamis partner folytatása
  • Gayle Forman Csak egy nap című könyve a Ciceró kiadásában májusra várható!
  • Katy Evans Reál című könyve elvileg április 23-án jelenik meg.
  • Ransom Riggs könyvének megjelenését áttették április 30-ára.
  • Alex Marwood A sátán lányai május 20-án lesz a boltokban.

Friss megjelenésű könyvek

Monica Murphy: Second chance boyfriend- Második esély pasi

Sorozat: Drew+Fable #2
Kiadó: Ulpius
Oldalak száma: 348
Borító: puhaborítású
ISBN: 9789632549415
Megjelenés: 2014. április 4.
Fordító: Szabó Olimpia
Ár: 3 499,-Ft
MFKata: ?
Romokban hever az életem. Így tudnám összefoglalni jelenlegi helyzetemet. A futballedzőm engem hibáztat a szezonzáró meccs kudarcáért, ahogy az egész csapatom is.
Két teljes hónapot töltöttem azzal, hogy a sebeimet nyalogattam, mint egy igazi lúzer. Elvesztettem a barátnőmet, Fable Maguire-t, az egyetlen lányt, aki igazán fontos nekem, mert azt gondoltam, hogy csak szenved mellettem.
Most rájöttem, én vagyok az, aki nem tud nélküle létezni. Ő hiába csinál úgy, mintha már túltette volna magát a dolgon, tudom, hogy legalább annyit gondol rám, mint amennyit én őrá. Túl jól ismerem. Annyira sebezhető… én csak segíteni szeretnék neki, átölelni és szeretni őt.
Csak annyit kérek, hogy adjon még egy lehetőséget.
Egymás nélkül elveszettek vagyunk, de együtt az örök szerelem vár ránk!

Odette Beane: Egyszer volt, hol nem volt - Ébredés

Sorozat: -
Kiadó: Gabo
Oldalak száma: 368
Borító: puhaborítású
ISBN: 9789636898397
Megjelenés: 2014 április
Fordító: Bosnyák Viktória
Ár: 2 990,-Ft
MFKata: -
Az Eddy Kitsis és Adam Horowitz által írt televíziós sorozat alapján!
Emma Swan élete cseppet sem hasonlít egy tündérmeséhez. Nincsen senkije, amióta kisbaba korában magára hagyták. Mindez megváltozik, amikor huszonnyolcadik születésnapjának estéjén megjelenik az ajtaja előtt Henry, egy tízéves kisfiú, akit Emma a születésekor örökbe adott. Váratlan látogatása mindent a feje tetejére állít.
Henry elviszi Emmát a Maine állambeli Storybrooke-ba, ahol él, és ahol állítása szerint minden lakos mesefigura, aki nem emlékszik valódi kilétére. Márpedig ha Henrynek igaza van, akkor Mary Margaret Balnchard, a kedves és magányos tanítónő valójában Hófehérke, a híres hercegnő… és egyben Emma rég elvesztett édesanyja.
Meseországban Hófehérkét rabló képében látjuk, aki gonosz mostohája, a királynő elől szökött meg, és kénytelen száműzetésben élni. Hófehérke fiatal nő, aki beletanul a hősi létbe, és bármit megtenne, hogy boldogan élhessen igaz szerelmével, a szőke herceggel, Délceggel míg meg nem hal.

Minél közelebb kerül Emma Henryhez, annál nehezebb figyelmen kívül hagynia az átkot, amely Storybrooke-on ül és összeköti őt Mary Margarettel. Ha Emma képes elfogadni sorsát Storybrooke megmentőjeként, és megtöri az átkot, végül rátalálhat családjára is, amiről egész életében álmodott.
Az ABC televízió Egyszer volt, hol nem volt sorozata kalandos, modern mese, némi borzongással és sok csodával fűszerezve, tele a legismertebb tündérmesék szereplőivel.

Doranna Durgin: Szellemekkel suttogó- A bosszú

Sorozat: -
Kiadó: Studium Plusz
Oldalak száma: 304
Borító: puhaborítású
ISBN: 9786155054723
Megjelenés: 2014 április
Fordító: ?
Ár: 2 999,-Ft
MFKata: -
Egy hűvös, tavaszi éjszakán Grandview városkájában Gordon Reese, a nehézfiú fejébe vette: végleg szakít addigi életével, és búcsút int cimboráinak a Whetstone bárban. Arról, hogy fogadalmát soha ne szeghesse meg, ádáz gyilkosa gondoskodott. Ekkor kezdődött minden. 
Mert Gordon a halála pillanatában visszatért erőszakos gyökereihez, és megkeseredett lelke gyorsan megtalálta a módját, hogyan vezesse le tomboló dühét, ami emésztette. Craig Lusakot, az utolsó embert, akivel életében találkozott, kísérteni és terrorizálni kezdte. Nem ismert kegyelmet: a bosszú, a harag és hajthatatlan vérszomj fűtötte. 
A gond csak az, hogy Gordon nem a megfelelő embert vette célba… 
Mikor Melinda Gordon, a szellemekkel suttogó hozzálát az ügy felgöngyölítéséhez, rábukkan Lusakra, aki félelemben éli napjait, rettegve tűri a szellem kínzásait. Azonban hamar kisül az is, a férfi titkol valamit Gordon halálával kapcsolatban. Melinda közbelépése a gyilkost arra készteti, hogy a nő nyomába eredjen. Ő a következő célpontja. Amíg a gyilkosság megoldatlan, Lusak minden egyes perccel gyengébb lesz, Melindára egyre nagyobb veszély leselkedik. 
De vajon a jó és rossz között hányódó Gordon Reese-nek sikerül elűznie belső démonait és megmentenie Melindát az alattomos gyilkostól, vagy csillapíthatatlan bosszúvágya tragédiába torkollik?

Salla Simukka: Vérvörös

Sorozat: Lumikki Andersson #1
Kiadó: Athenaeum
Oldalak száma: 240
Borító: puhaborítású
ISBN: 9789632932781
Megjelenés: 2014 Könyvfesztivál
Fordító: Panka Zsóka
Ár: 2 490,-Ft
MFKata: ?
A 17 esztendős Lumikki Andersson kivételesen zárkózott lány, aki szinte minden iskolai aktivitásból kihúzza magát. Egyik nap azonban a fotószakkör előhívójában bankjegyeket talál felaggatva a szárítóra. Mint hamarosan kiderül, Lumikki három osztálytársa tetemes mennyiségű véres bankjegy birtokába jutott, de ekkor még egyikük sem sejti, hogy egy nemzetközi drogkartell piszkos ügyeibe nyúltak. A baráti társaság egyik tagja kinyomozza, hogy apja, a közkedvelt rendőr is nyakig benne van az ügyben, és a fiatalok orosz és észt bűnözőkkel a nyomukban végül egy titokzatos kastélyban találnak menedéket, ahol a fura fedőnevű Jeges Medve vendégszeretetét élvezhetik, ki tudja meddig… Majd az évtized leghidegebb telén, mikor mindent beborít a kékesen csillogó friss hó, vércseppek lepik el az utcákat.

Nicci French: Legdrágább szerelmem

Sorozat: -
Kiadó: Magnólia
Oldalak száma: 368
Borító: puhaborítású
ISBN: 9786155442506
Megjelenés: 2014 április
Fordító: Lakatos Anna
Ár: 2 980,-Ft
MFKata: -
Alice Loudon nem tudott ellenállni a kísértésnek, hogy egy szenvedélyes viszonyért feladja megszokott, biztonságos életét. Adam Tallis, a forróvérű és hősként ünnepelt hegymászó minden nő álma, ráadásul kalandjuk során Alice olyan dolgokat fedez fel önmagával kapcsolatban, melyekről korábban sejtelme sem volt. Csakhogy a vad vágyakhoz hasonlóan Adamnek is megvan a sötét oldala.
És ez a sötét oldal hamarosan már nemcsak Alice józan eszét fenyegeti, hanem az életét is.
Anglia legismertebb író házaspárjának bestsellere nemzetközi siker lett, most végre a hazai közönség is elolvashatja ezt a felejthetetlen és lebilincselően izgalmas regényt.

Robert Galbraith: Kakukkszó

Sorozat: Cormoran Strike #1
Kiadó: Gabo
Oldalak száma: 548
Borító: keménytáblás
ISBN: 9789636898847
Megjelenés: 2014 április 17.
Fordító: Nagy Gergely
Ár: 3 990,-Ft
MFKata: ?
Amikor egy zűrös életű modell lezuhan londoni lakása erkélyéről és meghal, mindenki azt gondolja, öngyilkos lett. A bátyjának azonban kétségei támadnak, és felfogadja Cormoran Strike magánnyomozót, hogy nézzen rá az ügyre.
Strike háborús veterán, aki megsérült Afganisztánban, ráadásul az élete is romokban van. Az ügy pénzügyi mentőövet dob neki, de ennek megvan az ára – minél mélyebben ássa bele magát a fiatal modell életébe, annál sötétebbnek tűnnek a dolgok, és ő maga is annál szörnyűbb veszélynek teszi ki magát…
A Kakukkszó J.K. Rowling Robert Galbraith írói álnéven írt nagysikerű első bűnügyi regénye.

Veronica Roth: A hűséges

Sorozat: Divergent #3
Kiadó: Ciceró
Oldalak száma: 450
Borító: puhaborítású
ISBN: 9786155442506
Megjelenés: 2014 április 17.
Fordító: Logos
Ár: 2 990,-Ft
MFKata: ?
Darabjaira hullott a csoportokra épülő társadalom, amelyben Tris Prior hitt korábban: erőszakos cselekmények és hatalmi harcok vezettek a széteséséhez, a túlélők veszteségek és árulások sebeit hordozzák. Tris ezért aztán él a felkínált lehetőséggel, hogy feltérképezze a város általa ismert határain túli világot. Hátha ott, a kerítésen túl megadatik neki és Tobiasnak, hogy elkezdjék egyszerű, közös életüket, amelyet nem terhelnek szövevényes hazugságok, érdek-összefonódások és fájdalmas emlékek. 
Az új világ azonban félelmetesebbnek bizonyul, mint amelyet Tris maga mögött hagyott. A korábbi felismerések értelmüket veszítik, veszélyes új igazságok formálják át az embereket, akiket szeretett. Trisnek ismét meg kell vívnia a maga csatáját, hogy megérthesse a bonyolult emberi természetet és önmagát: képtelennél képtelenebb döntéseket kell hoznia a bátorság, a hűség, az áldozatkészség és a szeretet próbatételei során.


Pár nap múlva jön a Könyvfesztiválra várva #6


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum