MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2014. december 9., kedd
Marie Lu Legenda sorozatának befejező kötetét,
Champion - Bajnok címmel a Könyvmolyképző Kiadó hozza el,
a Blogturné Klub 3 bloggere,  pedig örömmel mutatja be nektek a könyvet,
néhány extrával és természetesen a már megszokott játékkal,
ahol 3 példányt nyerhettek a könyvből.


Kiadói sorozat: Vörös Pöttyös

Sorozat: Legenda #3



Oldalak száma: ???

ISBN: 9789633739525

Fordító: Ancsa T

Elit start: 
2014. december 9.

Várható megjelenés: 
2014. december 12.

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★★ (kedvenc)

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

A fiú egy LEGENDA.
A lány SZÜLETETT TEHETSÉG.
Ki lesz a BAJNOK?
June és Day annyi mindent feláldozott a Köztársaságért, és egymásért, de az ország végre a megújulás küszöbén áll. June visszanyerte a Köztársaság megbecsülését, a kormányzat legfelsőbb köreiben dolgozik mint princepsjelölt, Day pedig a hadseregben emelkedett magas posztra. Arra azonban egyikük sem számított, hogy a körülmények alakulása ismét összehozza őket. Épp mikor már küszöbön áll a békeszerződés aláírása, egy járvány kitörése okoz pánikot a Kolóniákban, és ismét háború fenyegeti a Köztársaságot. A fertőzést egy minden eddiginél halálosabb vírus okozza, az ország sorsa pedig June kezében van. De hogy megmentse milliók életét, arra kell kérje, akit mindennél jobban szeret, hogy áldozza fel mindenét. Szívszorító dráma, akció és feszültség. Marie Lu nagysikerű trilógiájának elképesztő befejezése.

Véleményem

Rengeteg sorozatot kezdtem már meg. Köztük a trilógiák száma is magas, de a befejezettek száma igen alacsony. Ennek több oka is van, a megjelentek közül többet nem mertem folytatni. Vagy az erős kezdés után jött a hatalmas visszaesés (Szürke trilógia, Divergent trilógia) vagy annyira rég olvastam az első két részt, hogy már nem is emlékszem, hogy mi történt anno (Sötét erő trilógia). Mégis a Champion más volt, különleges!

Nehéz úgy írni egy könyvről, hogy nem mesélem el a történetet, mert nagyon szeretném, ha ti is mindent „tudatlanul” élnétek át, ezért inkább csak az érzéseimről írnék, amit a könyv olvasása közben és után éreztem (persze pár idézetet muszáj segítségül hívnom).

Ahogyan az előző könyvekben is megszokhattuk, nagyon izgalmas és pörgős jelenetekkel van tarkítva a könyv. Most már nem a Köztársaság ellen harcolunk, hanem a Köztársaságért. És ehhez csak hozzájön még az aggodalom Day betegsége iránt, hisz most már nem csak a külvilággal kell küzdenie, hanem saját magával, illetve a testével is. 
A fiú, aki egy egész nemzetet képes felrázni, hogyan haldokolhat?
Anno a Together Thorsday keretén belül bemutattam nektek Tesst is, akkor nem éreztem magamhoz annyira közel. De most végre sikerült megismerni a tettei okát és így már érthetővé vált számomra is, hogy miért kedveli mindenki! 

Egyszer sem éreztem erőltetettnek a Day és June között megbújó feszültséget, amiért nem lehetnek együtt. Ésszerű okokat láttam és azt is, hogy bár a szerelmükért megtennének sok dolgot, de tudják, hogy hol a határ. Nem akartak a mennybe menni a szerelmükért, nem voltak túlzó érzelmek, de ettől függetlenül a szerelmük mindent elsöprő tudott lenni. Minden idegszálammal szurkoltam értük.
Emberek milliárdjai jönnek majd erre a világra, de soha senki nem lesz hozzád fogható.
Ezután már nem számít, mi történik, nem számít, milyen sors vár ránk. Ez a pillanat örökre a miénk marad.
A vége pedig.... fordulatos, bámulatos és megható. Lassan egy óra is eltelt a könyv befejezése óta, de az én szememből még mindig potyognak a könnyek. Már mosolygok azon, hogy azt hiszitek, hogy a post olvasása után felkészültetek mindenre… én is tudtam, hogy brutális a vége, de azért erre én sem számítottam!!!
Mennyi emlék, mennyi öröm és szomorúság. Könnyek csorognak az arcomon.
Nagyon nehéz elengedni egy sorozatot, főleg annyi érzelem után, amit az ember az olvasás közben érez, de ez a könyv ténylegesen egy méltó befejezése, a megkoronázása a Legenda trilógiának. Semmi sem kevesebb, mint az előző részekben. Brutális, kegyetlen, izgalmas, rettegést keltő, fájdalmas, de mégis gyönyörű, megható és abszolút kedvenc.

A végére meg kell mutatnom nektek a kedvenc idézetem, ami Day anyukájától származik és szintén 3 gyermekes anyukaként igazán átéreztem a gondolatmenetét…
Mindig azt mondta, hogy akinek három fia van, annak mintha egy pró tornádó volna a házába, ami ráadásul még vissza is beszél
Marie Lu!
Köszönöm, hogy megírtad ezt a nagyszerű sorozatot, melynek minden egyes része egy külön élmény volt és köszönöm, hogy megismerhettem Dayt és Junet!

Látogass el az írónő Pinterest oldalára!


Játsszunk!

A borítón lévő rózsa annyira megfogott minket, hogy úgy döntöttünk, hogy rózsákkal kapcsolatos lesz a játékunk is. Minden blogon fogtok látni egy képet, vagy egy rövidke leírást valakiről, akihez valamilyen módon kapcsolódik ez a gyönyörű virág. De mi nem a személy nevét kérjük, hanem a MŰ CÍMÉT, amelyben megjelenik ez a szereplő. (ha sorozatról van szó, akkor bármelyik résznek elfogadjuk a címét).
A helyes megfejtők között pedig a Champion - Bajnok három példányát sorsoljuk ki.

Figyelem! A kiadó csak Magyarország területére postáz, a győztesnek pedig 72 órája van válasz e-mailt küldeni, ellenkező esetben új nyertest kell sorsolnunk.





Blogturné Klub

12/07 Dreamworld
12/09 MFKata gondolatai




3 megjegyzés:

  1. Szia :)

    Nem tudod honnan lehet letölteni a könyvet:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      A könyvet legálisan sehonnan nem tudod letölteni és nem is javaslom...
      Ellenben a Könyvmolyképző (és sok más kiadó) könyvei szinte megjelenés után rengeteg könyvtárban fellelhető. :-)

      Törlés
  2. Rendben. Köszönöm. Kersetem könyves boltokban,könyvtárakban csak sajnos sehol nincs. :(

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum