MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. július 1., szerda

A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Katie McGarry legújabb regénye, a Crash Into You - Szívkarambol, mely a Feszülő húr című sorozat harmadik része. Ennek örömére a Blogturné Klub nyolc bloggere bemutatja egy jó kislánynak vélt, ám vakmerőségre is hajlamos lány, és egy dörzsölt srác kirobbanó történetét.

2015. június 19-től minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


Szerző: Katie McGarry

Kiadói sorozat: Vörös Pöttyös

Sorozat: Pushing the Limits #3

Besorolás: autók, realista, romantikusYA

Oldalak száma: 496

ISBN: 9789633992883

Fordító: Komáromy Rudolf

Megjelenés: 
2015. június 4.

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★★ (kedvenc)

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

– CSÓKOLJ MEG! – suttogja Isaiah. – Akkor beolvadunk a környezetünkbe.
A szívem tébolyultan dobog.
Isaiah dögös pasi. Ijesztő és dögös.
Miért akarhat egy ilyen srác egyáltalán közel kerülni EGY MAGAMFAJTA LÁNYHOZ?
A sikerszerző Katie McGarry újabb kirobbanó története egy jó kislányról, aki a vakmerőségre is hajlamos, egy dörzsölt srácról, akinek nincs vesztenivalója, és egy száguldó tempóban szövődő szerelemről.
Színjeles tanulmányi eredmény, dizájnerrucik, kifogástalan élet – ennyit várnak Rachel Youngtól. A magániskolába járó tizenegyedikes lány azonban titkol ezt-azt jómódú szülei meg basáskodó bátyjai elől… sőt, épp két újabb tétellel gyarapította a listát. Az egyik, hogy sötét országutakon szokott száguldozni vadidegenek társaságában a Mustangjával. Hát a másik? A tizenhét éves Isaiah Walker – egy nevelőszülőknél fölcseperedett, tetovált srác, akivel szóba állnia sem lenne szabad. Ám miután a szürke szemű, átható tekintetű fiú a segítségére siet, többé nem tudja kiverni a fejéből.
Isaiah is rejteget titkokat. A lakóhelyéről és Rachel iránti tényleges érzéseiről. Csak az hiányozna, hogy belegabalyodjon egy gazdag csajba, aki nyilván csak a kaland kedvéért kívánkozik a város rossz hírű, déli fertályára – még ha ránézésre valóságos angyal is ez a lány.
Amikor azonban közös szenvedélyük, az aszfalton száguldozás mindkettejüket életveszélybe sodorja, hat hetük marad, hogy kiutat találjanak. Hat hét, hogy kiderítsék, meddig hajlandók elmenni egymás megmentéséért.

Véleményem

Emlékszem, hogy miután láttam a Halálos iramban 7. részét (erről pár napja írtam), akkor arra gondoltam, hogy milyen lenne egy hasonló témájú könyvet olvasni. Aztán az jutott eszembe, hogy nagyon nehéz lehet átadni a könyvön keresztül a száguldás örömét, az adrenalint. 
Aztán két nap múlva a kezembe akadt Katie McGarry Crash into you könyve, ami az előzménykötetek miatt került várólistára. Hatalmas meglepetés-öröm-boldogság volt, amikor realizáltam, hogy a könyv az autók szerelmeseiről, az autóversenyzésről és persze Isaahről és
Rachelről szerelméről szól. 

Arról, ami az első pillanattól kezdve perzselte a lapokat. Kicsit klisésnek indul a gazdag lány és a szegény fiú románca, de a kémia azonnal érezhető kettejük között. Szinte robban, amitől már az első pillanattól kezdve drukkoltam nekik. Kettejüket az autók iránti szeretet köti össze, ami valami igazán csodálatossá alakul át. 
Talán ez történik, ha az ember szerelmes lesz. Az öngyújtóban ránézésre nincs semmi rendkívüli, de magában foglalja mindazokat az összetevőket, amikkel valami csodálatosat hozhat létre. Néhány megfelelő irányú nyomással valami olyan ragyogót teremthetünk, ami visszaszorítja a sötétséget. 
Rachelről az első pillanatban megtudjuk, hogy mennyire autómániás. Bevallom, hogy sokszor éreztem magam én is furán, hogy mennyire szeretem az autókat-motorokat és azonnal átéreztem Rachel szenvedélyét. 
Bejönnek nekem a kocsik. Tetszik a hangulatuk. A hangjuk. Kitisztul az agyam, ha volán mögé ülök, és amikor a járgányt sebességbe téve a gázra lépek, a motorzaj valahogy… erőt ad.
Imádok vezetni és annyira jó volt olvasni, hogy Rachel is ugyanazt az eufóriát érzi vezetés közben mint én. És ami a legszebb, hogy az írónő át tudta adni a vezetés és a száguldás élményét úgy, hogy szerintem az is ráérezhetett az ízére, aki még sosem vezetett. 
A világot nem adhatom neked, Rachel, de odaadom mindenemet. 
Isaiah. Az előző két részből már kialakult egy kép róla bennem és bevallom, hogy nem volt túl biztató. Pontosan olyannak láttam, amilyennek Isaiah saját magát akarta láttatni: egy tetkós kemény csávónak és veszélyesnek. Az utóbbiban nem tévedtem, de a kemény macho külső mögött bizony egy könyves álompasi rejtőzik. Isaiah ha nem lenne hajad, akkor Dominic Toretto-nak hívnálak :D
McGarrytől megszokhattuk, hogy ezeknek a fiataloknak a szenvedélyükön túl van takargatnivalójuk, gyógyulásra váró sebeik, amire hála az égnek sikerül valamilyen úton-módon sikerül megoldást találni. Persze a helyzet sohasem egyszerű, főleg az utcán és ha az ember rossz társaságba keveredik, ehhez adjunk pár gyors autót és kész is finom adrenalinfröccs. 

Az én egyetlen szívfájdalmam talán az, hogy Rachel nem adott akkora bizalmat a szüleinek, mint kellett volna, de tudom azt is, hogy 17 évesen én sem tettem volna. Még szerencse, hogy ilyen szülei és ilyen barátai lesznek. Mert a könyvben felbukkannak a régi jó ismerősök, Noah és Echo és jó volt róluk olvasni.

Mivel a témában nem olvastam hasonlót, ezért az írónő és sorozat rajongóin túl azoknak ajánlanám a könyvet, akik szeretik az autóversenyzős filmeket. Nem fogtok csalódni, szerintem a sorozat legjobb része lett!

Megteszett? 
Olvass bele az ikonra kattintva>>  Olvass bele!
Rendeld meg az ikonra kattintva>> Megveszem!

Játsszunk!

A történetben fontos szerep jut a száguldásnak és az autóversenyzésnek, így hát mostani játékunk során szintén az illegális gyorsulás világa lesz a középpontban. Olyan filmes karaktereket keresünk, akiknek lételeme a száguldás. 

Minden blogon találtok egy kis infómorzsát az adott figuráról, illetve egy képet annak autójáról. Nektek pedig nincs más dolgotok, mint ezek segítségével kitalálni, kire gondoltunk. (Fontos, hogy a filmbeli karakter nevére gondoltunk, nem pedig a színészekére!) Majd ezt megismételni az összes állomáson. Ha minden feladatot teljesítettetek, esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott 3 példány egyikét.

Figyelem!
A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta.
A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



Álruhás zsaru, aki egy kamionokat fosztogató csapatot szeretne lekapcsolni, ezért beépül az illegális autóversenyek legjobbjának baráti körébe.


A blogturné állomásai


06/21 CBooks
07/01 MFKata gondolatai
07/03 Dreamworld

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum