MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. október 31., szombat

A nagy sikerre való tekintettel idén ismét szeretnénk egy Halloween napot, turnét és nyereményjátékot tartani Nektek. Igaz, hogy mind könyvesbloggerek vagyunk, de most nemcsak könyvekről írnánk, hanem érdekességgekkel is színesítenénk a turnénkat - sok mindenről lesz benne szó, amelyek mind a Halloweenhez kapcsolódnak. 

Tartsatok velünk, ismerjétek meg ezt a Magyarországon is egyre népszerűbb eseményt és játsszatok a nyereményekért!

 Halloween a körmök világában

Nézzetek szét a Pinterest táblámon,
ahol a vicces-rémisztő ötletek mellett találtok pár tutorialt is,
hogy miként készítsétek el az alkalomhoz illő körmöt ;-)


Nektek milyen körmötök van Halloweenkor?
Íme az én körmöm>>

 Halloween-i interjúk

A halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep, amit elsősorban az angolszász országokban tartanak meg október 31. éjszakáján, mostanra azonban az egész világon elterjedt. Hazánkban sincs ez másként, nálunk is egyre nagyobb felhajtás övezi

Mi a véleményed erről az ünnepről? Mennyire preferálod? Esetleg szoktál tököt faragni vagy beöltözni?

  • Benina: Nehéz a külföldről behozott ünnepeket összeegyeztetni az itthoni hagyományokkal. A családommal elsődlegesen a magyar ünnepnek szeretünk megfelelni. Elsején a temetőbe sétalunk, mécseseket és gyertyákat gyújtunk a szeretteink sírjánál. Ettől függetlenül a tökfaragás, a halloweenes díszek, sütik várnak otthon. 
  • Kemese Fanni: A halloween számomra azt jelenti, hogy a virágboltokban megjelennek a tipikus ünnephez kapcsolódó dekorációk, vagy a piacon a nagy faragni való tökök a sok más szezonális őszi finomság mellett. Évekkel ezelőtt faragtam utoljára töklámpást, pedig tetszik a falra vetülő vigyori árnyékuk. Ha már ősz, akkor inkább a sült sütőtök és gesztenye / forró menzás tea / séta az őszi erdőben kombóra szavazok. :-)
  • Róbert Katalin: Számomra a Halloween vagy a farsang egyaránt háttérbe húzódó ünnep, egy ideje nem vonz a jelmezesdi. Tavaly faragtam tököt, idén elmegyek egy buliba, ahol be kell öltözni, de ezek inkább arról szólnak, hogy éppen a barátaimnak mihez van kedve. Hozzám nem áll különösebben közel ez az ünnep. (Egyébként a halottak napja vagy a mindenszentek sem.) Kicsi koromban egy évig éltünk Amerikában, és a képek tanúsága szerint a nővéremmel mi is mentünk minden környékbeli gyerekkel együtt „trick or treat” kiáltással édességet szerezni, szóval sohasem volt tőlem idegen, még akkor sem, amikor itthon még nem volt ennyire látványos az ünnep. Ma meg már az amerikai filmek miatt is természetesnek tűnik, hogy van Halloween. Szeretem a sokszínűséget, úgyhogy örülök neki.
  • Vivien Holloway: A Halloween elég megosztó ünnep – sok úgy gondolják, túlságosan amerikanizált, én ennek ellenére szeretem. Szerintem jó mulatság jelmezt húzni, és egy kicsit bohóckodni, vagy vicces süteményeket sütni, és feldíszíteni a lakást. Az utóbbi néhány évben volt rá precedens, hogy én is beöltöztem – sajnos ez nem akkora buli, ha a környezetedben senki más nem teszi, de azért én élveztem. Nagyon szeretnék egyszer normálisan is tököt faragni, de van egy olyan sejtésem, hogy előbb farigcsálnám meg a kezem, így egyelőre még nem nagyon mertem kísérletezni vele.

Amennyiben semmi nem akadályozna, és bármit el tudnál készíteni, milyen motívumot faragnál egy töklámpásba?

  • Benina: A hagyományosnak minősülő hiányos fogsorú tökfej és seprűlovagló boszorkány a kedvenc motívumom. Viszont egyszer kipróbálom a Bíborjahú logoját is. :-)
  • Kemese Fanni: Szerintem maradnék a hagyományos vigyori arcnál. :-)
  • Róbert Katalin: Imádom az olyan mintákat, mint amikor valaki mondjuk az Egy Gyűrű feliratát faragja egy tökbe. De én valószínűleg tintásüveget és tollat faragnék, ha elég ügyes lennék. Ez illene leginkább hozzám. Mondjuk sajnos nem a kézügyességemről vagyok híres, úgyhogy még akkor sem sikerülne lúdtollal és tintával díszítenem egy tököt, ha megkapnám hozzá a megfelelő, tökfaragó szerszámokat (Amerikában árulják őket, hasznos kis eszközök amúgy).
  • Vivien Holloway: Hm… Nem is tudom, valószínűleg cirádás, bonyolult mintájú fogaskerekeket.

Egy kis képzeletbeli játék során tételezzük fel, hogy saját történeted/történeteid főszereplői, vagy akár kedvenc karaktered Halloween buliba indul. Minek öltözne be? És miért pont annak?

  • Benina: Bíborhajú sorozatomból kedvenc Zsoldosom, Wentworth egész biztosan elmenne egy jelmezes buliba a kedvese, Kendare kérésére. Wentworth természetesen küklopsznak öltözne...
  • Kemese Fanni: A Pippa Kenn-sorozat szereplői közül kapásból Hazel jutott eszembe, aki minden bizonnyal sápadtnak öltözne, hogy megbotránkoztassa a városiakat (Peter biztosan csóválná a fejét). Pippa hercegnős jelmezt választana, Ruben pedig Pippa jelmezéhez passzoló frakkot/díszegyenruhát húzna. Gage csak akkor öltözne be, ha Pippa vele akarna elmenni a buliba, de akkor szó nélkül. 
    Mya (jósnő jelmezben :D) a terem szélén várná Philt, aki némi késéssel esne be a buliba, szintén sápadtnak öltözve, és hamar rájönne, hogy Hazelnek ez egy újabb hülye ötlet volt. Myával egész este táncolnának.
  • Róbert Katalin: Az új regényem szereplőiről fogok mesélni, mert most éppen nagyon benne vagyok a világukban, hiszen szeptemberben szerkesztettük a könyvet, és december elején várható a megjelenése.Szóval aki azonnal beugrott, az Zsófi volt. Zsófi biztosan vámpírnak öltözne, nem csillogós, hanem sápadt bőrű vámpírnak, és a hangsúly a vérvörös ajkakon lenne, meg a sok szemfestéken. És egy fűzős, kicsit múlt századi hangulatú ruhát választana mellé. Vámpírba oltott végzetasszonya. Marci valamilyen számítógépes játék figurájának öltözne be, és mivel én nem ismerem eléggé a számítógépes játékokat, fogalmam sincs, melyiket választaná, de az biztos, hogy pénzt nem kímélve szerezné be hozzá a legjobban passzoló ruhadarabokat. Barbi számára valamilyen irodalmi hősnő, esetleg egy nagy író múzsája lenne az öltözék ihletője. Ha elég tragikusra akarjuk venni a figurát – és miért ne akarnánk, hiszen ez Halloween –, akkor mondjuk egy megőrült Opheliát pont el tudnék neki képzelni, kócos, virágokkal díszített hajjal. Vencel biztos örülne egy páros beöltözésnek Gáborral, aki viszont biztos húzná a száját, hogy nincs kedve jelmezt venni. Aztán pedig mágusok lennének mindketten, csakhogy Vencel olyan Harry Potter-es stílusban talárral és süveggel, Gábor meg inkább az öltönyös-keménykalapos figurát hozná. Margó addig töprengene azon, hogy mi lehet az ideális választás, és egyébként is tényleg komolyan gondolják-e, hogy őt is meghívták, amíg elmenne az idő, és a végén már nem találna jelmezt magának. Ezután felmerülne végszükség esetén a macska – de erre Marci közölné vele, hogy az nem is ijesztő. Nem vagyok biztos benne, hogy Margó végül elindulna abba a buliba.Jó, annyit azért még elárulok, hogy a Szívből, színből, igazán szereplői közül Lilla halott menyasszonynak öltözne, Alex közölné vele, hogy a fél világ annak fog öltözni, mire Lilla vállat vonna, hogy de ő lesz a legszebb halott menyasszony mind közül.
  • Vivien Holloway: Ezen még sosem gondolkoztam, pedig érdekes kérdés… Lilian valószínűleg hanyagolná az egészet, a pokol kiöli az emberből a félelmetes dolgok iránti vonzalmat. Winie és családja hatalmas Halloweeni bulit csapnának, ebben biztos vagyok, főként a kisgyerekek miatt. Winie esetleg fejnélküli lovasnak öltözne – elég elvetemült hozzá. Moira, hogy bosszantsa Lainnt, valószínűleg Lainnak öltözne, és látványosan homályos és kétértelmű megjegyzéseket tenne mindenre, ami él és mozog. Lainn valószínűleg ettől kisebb agyérgörcsöt kapna. Becky nem venné túl komolyan a dolgot, ellenben a nagybátyja, Duke biztosan beöltözne. Valószínűleg kampókezű kalóznak.

Végül, de nem utolsó sorban: ajánlanál az olvasóknak egy olyan könyvet/filmet, ami illene ehhez a sejtelmes, kissé hátborzongató, misztikus éjszakához?

  • Benina: Régen imádtam Az Álmosvölgy legendája filmet. A Rém rom nem tudom mennyire kapcsolódik ehhez az eseményhez, de most hirtelen ez ugrott be. A Casper első része es a Scooby-Doo filmek rendszeresen előfordulnak nálunk ilyenkor. 
    Könyvekből lehetetlen ajánlani, mivel az olvasás nálam teljesen hangulatfüggő. Nincs kapcsolat az épp aktuális ünnepek és az olvasmányaim között. Olvasni mindig mindent minden mennyiségben. :-)
  • Kemese Fanni: A halloweenhoz szerintem horror(paródia?) dukál a hangulat kedvéért. A polcomon épp olvasásra vár a Horrorstör (egy bútoráruházban egyre furcsább dolgok történnek, és még a könyv formátuma is IKEA katalógust idéz) és a Mélység (különös járvány ütötte fel a fejét, és még ennél is félelmetesebb dolog szabadul el egy kutatóbázison az óceán mélyén). 
    De ha valaki inkább a YA műfaj mellett maradna, akkor ajánlok egy kísértet sztorit, mégpedig a Vérbe öltözött Annát. :-)
  • Róbert Katalin: Hú, én nem vagyok az ijesztgetős művek nagy rajongója, márpedig ez az éjszaka sokszor épül a borzongásra és az ijesztgetésre. De azért odasétáltam a könyvespolcom elé, hogy hátha megakad a szemem valamin, és egyértelműen Gaiman Coreline-ja nyert – lehet filmen vagy könyvben is, de azt hiszem, könyvben kicsit még durvább. Szóval jó szórakozást hozzá!
  • Vivien Holloway: Horrorfilmeket már egy ideje nem nézek – puhány lettem, nincs mese, könyvek közül talán Laurell K. Hamiltontól a Nevető Holttestet ajánlanám. Ez a könyv még a jóféle Anita Blake korszakból való, a második a sorozatban, de egyébként önállóan is megállja a helyét. Félelmetes, zombis, temetős, misztikus – épp illik a Halloween hangulatához.
           Benina                     Kemese Fanni               Róbert Katalin               Vivien Holloway
   
Facebook | Moly           Facebook | Moly          Facebook | Moly           Facebook | Moly 



Játssz velünk!

Most kivételesen nem szeretnénk tőletek semmilyen extra dolgot kérni, csupán annyit, hogy hozzászólásban írjátok le vagy linkeljétek be, hogy mi a kedvenc alkotásotok, ami a Halloweenhez kapcsolódik. Lehet ez töklámpás, fantasy kép, rajz, cosplay, zene, film, illetve bármi, rátok bízzuk a választást.

Összesen 6 nyertest választunk, a nyeremények pedig a következő könyvek lesznek:
  • Rachel Ward: Nem enged a mélység (dedikált)
  • Mindee Arnett: The Nightmare Affair - A rémálom ügy
  • Kim Harrington: Perception - A hatodik érzék
  • Katie Alender: Bad girls don’t die - A rossz lányok nem halnak meg 
  • T.S. Thomas: Londinium hercege
  • Ann Aguirre: Menedék
Figyelem! A nyertesnek 72 óra áll a rendelkezésére a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.


Deszy Könyvajánlója
Szembetűnő
Tekla könyvei
Insane Life
Függővég
Kelly&Lupi olvas
MFKata gondolatai
Dreamworld





1 megjegyzés:

  1. Nagyon ötletesek a körmök!
    http://www.almaimotthona.hu/upload/userupload/2/pumpkin-spider-candle-holder.jpg.pagespeed.ce.EzDUxg3lwY.jpg

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum