MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. október 27., kedd


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Kerstin Gier: Silber - Az álmok első könyve című regénye, a Silber trilógia első része. Ennek örömére a Blogturné Klub hét bloggere bemutatja a szkeptikus Silber történetét, aki hirtelen részesévé válik egy vad, álombeli kalandnak, és aki számára a “ne” és a “titok” egy mondatban való szereplése valóságos vörös posztó, rejtélyek iránti szenvedélye miatt.

2015. október 27-től mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!



Szerző: Kerstin Gier

Kiadói sorozat: Vörös Pöttyös

Sorozat: Silber #1

Besorolás: fantasy, démonromantikusYA

Oldalak száma: 

ISBN: 9789632456744

Fordító: Szakál Gertrúd

Megjelenés: 
2015. október 29.

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★★ (kedvenc)

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

Kerstin Gier bestseller-szerző az álmok titokzatos birodalmába csábít minket.
Titokzatos ajtók gyíkot mintázó ajtógombokkal, beszélő kőfigurák és egy megvadult dadus, kezében egy bárddal… Liv Silber álmai az utóbbi időben meglehetősen félelmetessé váltak. Az egyik végképp nem hagyja nyugodni. Ebben az álomban egy temetőben járt éjjel, és szemtanúja volt, amint négy fiú komor hangulatú, mágikus rituálét hajt végre. Ezek a fiúk azonban nagyon is valós kapcsolatban állnak Livvel, hiszen Grayson és három legjobb barátja tényleg léteznek. Liv nemrég iratkozott be abba az iskolába, ahová ők is járnak. Tulajdonképpen egészen kedvesek. De ami igazán ijesztő – még az éjszakai temetőknél is sokkal ijesztőbb –, az az, hogy a fiúk olyan dolgokat tudnak Livről, amiket nappal soha nem ejtett ki a száján – álmában viszont igen.
Ez vajon tényleg lehetséges? Hogy miképpen, az tökéletes rejtély Liv számára, de egy jó kis rejtélynek Liv még soha nem tudott ellenállni…

Véleményem



Kerstin Gier Időtlen szerelem trilógiája nálam ott van a Top10-ben. Az egész sorozat hatalmas szerelem első olvasásra, sőt mindhárom rész abszolút kedvenc. Aztán a barátnőm ajánlgatta a Silbert is olvasásra, így nagyon vártam már a magyar megjelenést. 

Liv Silber
Egy ilyen kaliberű kedvenc után szerintem nagyon nehéz megütni a mércét, hisz automatikusan hasonlítgatni kezdesz. Nálam sem maradt ez el, de a legnagyobb örömömre, csak a stílusban találtam hasonlóságot. Gier stílusa ugyanolyan fergeteges, mint a másik sorozatnál. Az első oldalak után belevesztem a történetbe. Hangvétele könnyed és humoros. ezáltal a szereplők is szimpatikusak. Nem tökéletesek, vannak hibáik, de tudnak nevetni és csak azt veszed észre, hogy kedvenceket avatsz. 

Maga a cselekmény kicsit borongósabb, mert valljuk be elég ijesztő az éjszaka közepén egy temetőben sétálgatni, majd azon gondolkozni másnap, hogy álom volt vagy valóság. Valljuk be, hogy hasonló történt már mindenkivel, hogy egy rossz álomból felébredve úgy érezte, hogy az nemcsak egy álom volt… bizony az álmok játszanak fő szerepet a könyvben. És a Halloween, így szerintem nagyon is aktuális lesz a napokban, készüljetek fel egy kellemes borzongásra! Főleg, ha este elalvás előtt olvassátok, nekem az első éjszaka okozott egy kis rémálmot ;-) 

Ezekután nappal olvastam, ami bevallom nagy előny volt. Egyszer-kétszer akkorát nevettem, hogy a családom tagjai tuti felkeltek volna. Nagyszerű humora van az írónőnek, ez most már tagadhatatlan. 
Nélküled valahogy nem szórakoztató álmodni.
Már említettem, hogy a szereplőket hamar a szívembe zártam, de fontos megemlíteni, hogy mindegyiket másért. Liv a főhősnő átlagos 16 éves, de rendkívül talpraesett és ügyesen forgatta a lapokat. Korából fakadóan a radarjára a fiúk is felkerülnek és bizony én sem tudtam választani az elején a két szépfiú Grayson és Henry között. De a szerelmi háromszögtől nem kell tartani, mert a szálak szépen kibogozódnak és mindenki megtalálja a helyét. Nekem sem lehet egy szavam sem, de a háremtaggá avatással várnék a következő részig. De az biztos, hogy a fenti mondattal a szívembe zártam az egyik fiút ;-)

Mert bizony a következő részek hasonló gyönyörű borítóval rendelkeznek. Alig várom, hogy megsimogathassam őket és újra elmerüljek az álmok világában Livvel. És persze rettentően kíváncsi vagyok, hogy ki lehet a Secrecy, aki a Tittle Tattle blogot vezeti. Nagyon jó volt Livvel és Miával együtt nyomozni, de most már tényleg kíváncsi vagyok. És persze a további rejtélyekre is, mert maradt még megoldásra váró...
Ha sikerült kizárni a lehetetlent, akkor ami megmaradt, az az igazság, bármilyen valószínűtlenül is hangzik. Csakhogy mi marad meg, ha a lehetetlent nem lehet kizárni?
És amíg várakozom, nektek pedig még nagyobb kedvet csináljak, kiválogattam Mr. Wu (Liv kung-fu edzőijének) a mondásait, melyek fontos szerepet játszanak a történet során Liv döntéseiben. 


Kinek ajánlom? Kerstin Gier és Időtlen szerelem rajongóknak kötelező, készüljetek fel, hogy újabb kedvenc sorozatot fogtok avatni, ahogyan én is. Valamint azoknak ajánlom, akik szeretik a humoros és nagyon izgalmas YA történeteket!

Megteszett? 
Rendeld meg az ikonra kattintva>>  Vedd meg!

Játsszunk!

A történet során fontos jelentőséggel bírnak a különféle ajtók. Mindegyik más és más ember álmaiba enged betekintést, számtalan új világot tárva fel azok számára, akik belépést nyernek rajtuk. Így hát mostani játékunk során hasonló feladattal találkozhattok.

Nincs más dolgotok, mint az egyes állomásokon látható, híres ajtókat felismerni, majd megfejteni, melyik világba, helyszínre röpítenek el benneteket. Ha ez megvan, akkor a hely(szín) nevét írjátok be a rafflecopter megfelelő mezőjébe. Amennyiben mindegyik állomáson teljesítitek a feladatot, úgy esélyetek nyílik megnyerni a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott regény három példányának egyikét.

Figyelem!
A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta.
A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



10/27 MFKata gondolatai
10/28 Deszy könyvajánlója
10/29 Media Addict
10/30 Insane Life
10/31 Always Love a Wild Book
11/01 Dreamworld
11/02 Könyvszeretet


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum