MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. október 6., kedd

Most utoljára állhatunk be Mortain szolgálólányainak sorába a Maxim kiadó jóvoltából. Szomorú a búcsúzás, de még vár ránk az utolsó nagy kaland. A Blogturné Klub október 2-a és 12-e között indul el a nagy utazásra, és ha velünk tartotok, megismerhetitek a könyv történelmi hátterét és számos más érdekességet.

Ó, és persze ha ügyesek lesztek, a jutalom sem marad el!


Besorolás: romantikus, történelmi

Oldalak száma: 456

ISBN: 9789632616476

Fordító: Bozai Ágota

Várható megjelenés: 
2015. szeptember 8.

Eredeti ár: 3 299,- Ft

MFKata: ★★★★★

Moly Goodreads  Maxim Kiadó  Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

OKOS, ERŐS ÉS MINDENRE ELSZÁNT
Annith izgatottan várja, hogy küldetést kapjon, hogy ő is Mortain istenség szolgálóleánya lehessen. Csendben figyeli, ahogyan különleges képességű novíciatársnői elhagyják a kolostort, és küldetésre indulnak a világba, hogy beteljesítsék a Halál istenének komor, végzetes utasításait. Türelmesen vár, hogy mikor kerül rá a sor. Ám legsötétebb félelmei válnak valóra, amikor rájön, hogy az apátasszony neki nem szán feladatot, hanem azt akarja, ő legyen a zárda Látnoka, vagyis magányban és szüzességben kell leélnie hátralévő életét a kolostor kőméhébe zárva. Annith ezt elmondhatatlan árulásnak tekinti, hisz egész életében arra készült, hogy orgyilkos lehessen. Ezért saját kezébe veszi sorsát. Ebben segítik a hellequinek, a megváltásra vágyó elátkozott lelkek, valamint a nőket és ártatlanokat védelmező Arduinna istennő papnői is. Annith megszökik a kolostorból, a breton udvarba megy, ahol Anne hercegnő és hívei éppen a francia invázió elleni stratégiáról tanácskoznak.
A kolostor meggondolhatta magát, de ez nem jelenti azt, hogy ő belenyugszik.
A sorozat lezárásában LaFevers mesterien illeszti helyükre a kirakós darabjait. Lenyűgöző könyv, melyben az ész és a szív harcolnak egymással. Ez a tökéletes befejezés.

Véleményem

Bevallom, hogy nem tudtam, hogy a Halálos szépséges szolgálólányainak befejező részénél mire számítsak. Persze volt sejtésem, hogy ki lesz a főszereplő, de nem tudtam elképzelni, hogy milyen új mozzanatot tudna belevinni az írónő a történetbe.

Azt eddig is tudtuk, hogy Annith adottságaira nem derült fény és én naivan gondoltam, hogy majd most kiderül mi is lesz az, kap egy küldetést, amely során megismerkedik egy lovaggal és majd együtt szállnak ringbe az uralkodónő megmentéséért. Mondtam már valaha, hogy szeretem, ha az írónők meglepnek valami váratlan fordulattal? Nos Robin így tett. Annith-nak nem derül ki az adottsága, ellenben a kitartása, akaratereje és a makacssága annál erősebb. Ha a hegy nem megy mohamedhez, akkor mohamed megy a hegyhez… vagyis ha nem küldik Annith-ot, akkor Annith szerez magának szent küldetést. 

Az útja során megismerkedik Balthazarral, akivel már az első pillanatban érezhetően kialakul valami. Én legalábbis bíztam benne, főleg amikor el-eltűnedezett Balthazaar, akkor szerettem volna, hogy visszajöjjön. A vonzás kettejük között földöntúli. 
Bár tudom, hogy veszélyes mégis önkéntelenül, ellenállhatatlanul, úgy mozdulok Balthazaar felé, ahogy azok a vaspor részecskék a magnetitkőhöz.
Azt hiszem Balthazaarnak sokan lennénk a kis vasporszemcséi! Én legalábbis biztosan, mert imádom az ilyen veszélyes és titokzatos fickókat.

Aztán felbukkannak Arduinna istennői és érdekes volt látni, hogy más szolgálólányok milyenek. Igazából ekkor fordult meg először a fejemben, hogy mi van akkor, ha Annith még sem Mortain szolgálatába való. Rengeteg megoldás futott végig a fejemen és ahogy tovább olvastam, a legnagyobb meglepetésemre a cselekmény egyáltalán nem ebbe az irányba vitt.

A Halál három szolgálólányának története körülbelül a könyv felénél összekapcsolódik. Érdekes, hogy hárman mennyire különböznek egymástól, de a barátságuk végig és minden keresztül kitart.

A találkozásukkal együtt felpörögnek a történelmi- illetve a a szerelmi szál eseményei is, melyeket felváltva ismerünk meg, mégis végig egymással párhuzamosan haladnak. Bár nincsenek térbeli és időbeli ugrások, de váratlan fordulatok és csavarok annál inkább. Ahogyan az az ember egy zárókötettől. Fel kell készülni könnyekre és izgalomra egyaránt. 

Imádtam, szerintem zseniális megoldásokkal zárta le az írónő a könyvet és az egész sztorit. Azt nem tudnám megmondani, hogy a három lány közül melyik lett a kedvencem, de azt kijelenthetem, hogy ez a rész volt a legjobb. Attól függetlenül, hogy zárókötet és a szívem szakad meg, hogy búcsúzni kell tőlük.
De bátran fogom ajánlani a sorozatot minden történelmi romantikus kedvelőnek, attól függetlenül, hogy a szerelmi szál nem annyira hangsúlyos, mégis a hangulata, a története és a kalandossága miatt a legjobbak között van számomra.

 Megteszett? 
Rendeld meg a könyveket az ikonra kattintva>>  Vedd meg!

Játsszunk!!!

Egy kis történelmi túrára invitálunk Titeket! Ahogyan azt már tudjátok, a Halandó szív fiatal királynője, Anna valóban élt és uralkodott. Élete során számtalan kastélyban megfordult, de voltak fontosabb állomásai is utazásokkal teli éveinek. 
A mostani játékban 6 kastélyt mutatunk be nektek! Minden állomáson találtok egy képet és egy rövid leírást arról, hogyan is kötődik Anna életéhez. A Ti feladatotok, hogy kitaláljátok a kastélyok nevét vagy helyét - a település nevét is elfogadjuk, ám figyelem! Egy település két kastéllyal is képviselteti magát, itt mindenképp konkrétumot várunk!
További segítséget jelent a kis térkép, amit a Blogturné Klub közös blogján találtok a turné adatlapján - 5 nyilacska jelzi a 6 kastélyt, szóval akár egy francia térkép is nagy segítség lehet.
Sok szerencsét és jó túrát mindenkinek! Ha ügyesen nyomoztok, Tiétek lehet a Halandó szív három példányának egyike.
Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz
Agnès Sorel és Jean d’Arc mellett Anna is azok közé a nők közé tartozott, akik naggyá tették ezt a helyet. VII. Károly kedvenc rezidenciája volt, az új kastély pedig VIII. Károly és XII. Lajos uralkodása alatt épült. A királyné, Anna saját dolgozószobát és kápolnát kapott benne.



A blogturné

10.04. - Angelika blogja
10.06. - MFKata gondolatai
10.10. - Dreamworld

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum