MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. december 9., szerda



A Maxim Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Anna Banks: Triton című regénye, a Szirénia öröksége trilógia második része. Ennek örömére a Blogturné Klub öt bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Emma és Galén szárazföldön és óceánokon átívelő történetének folytatását, melyben a szív és a sors ádáz harcot vív egymással!

2015. december 9-től naponta egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!

Szerző: Anna Banks

Kiadói sorozat: Dream válogatás

Sorozat: Szirénia öröksége #2


Oldalak száma: 258

ISBN: 9789632616803

Fordító: Komáromy Rudolf

Várható megjelenés: 
2015. december 15.

Eredeti puhakötéses ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★

Moly  Goodreads  Maxim Kiadó  Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

Emma éppen most jött rá, hogy édesanyja egy réges régen eltűnt Poszeidón hercegnő, és az a tény megrengeti identitását. Félvérként az emberi világban különcnek és bogarasnak tartják, a Szirének között pedig utálat tárgya, ugyanis törvényeik szerint a félvérek által megérdemelt sors a halál.
Ha még ez nem lenne elég gond, édesanyja feltűnése a Szirének világában egymás ellen fordítja a két királyságot, Poszeidónt és Tritont. Vajon Emmának most mit kellene tennie? Teljesítse Galen kérését, azaz legyen biztonságban és reménykedjen a legjobbakban? Avagy érdemes lenne felvállalnia önmaga felfedésének kockázatát- és az ajándékáét-, olyan emberek életét mentve meg így, akiket sosem ismert?

Véleményem

Már az első rész olvasása után is késő lett volna Anna Banks Triton című könyvéhez, mert végre egy olyan hiteles sellős történetet kaptam, amilyenre évek óta vágyom. Igaz, hogy nyáron a Balcsi partján lett volna a legjobb olvasni és közben lesni a vizet, hogy mikor látok egy szexi sellőfiút, de majd jövőre bepótolom egy újraolvasással és remélhetőleg a folytatással ;)

Ez a világ újra és újra elvarázsol. Imádom ezt a meseszerű és mégis annyira hihető világot, amit teremtett az írónő. Minden alkalommal újra beleszeretek és kedvem lenne azonnal vízbe vetni magam és megkeresni a sziréneket és Galént. Arról nem is beszélve, hogy én is felfedezhetném a mélytengeri élővilágot, régen elsüllyedt kalózhajókat, ó és a Titanicot! Micsoda kalandokat rejt a víz :D
... szeretné kiélvezni mindkét világ legjavát. Szalagavatót, ballagást, továbbtanulást. Delfinekkel úszkáslást, Titanic-látogatást, Amelia Earhart repülőgépének felkutatását.
A karakterek nem változtak semmit, előnyükre: a szirének még mindig szenvedélyesek és intenzívek. Galén és Emma mindig humoros és cuki párost alkotnak. Remélem hamarosan többet is olvashatunk róluk. Illetve Raina is ugyanolyan heves vérmérsékletű, mint anno. Mondjuk meglepett, hogy most nem Raina és Emma került összetűzésbe, hanem Tóraf és Galén, pedig ők ketten, mintha testvérek lennének.

Ennek a sok feszültség is az oka. A fő mozgatórugó inkább szirénvilág sorsa, aminek következtében most sokkal több időt töltünk a víz alatt. Hisz előkerült Nália és ez rettentő sok feszültséget kelt a odalent. Beindul a konfliktus- áradat és  igazán közelről ismerhetjük meg a szirének igazságszolgáltatási rendszerét egy csöppnyi hataloméhséggel fűszerezve. Bár a romantikus szál kicsit a háttérbe szorul, de ennek megfelelően több izgalomra és meglepő fordulatokkal lehet számolni. 

De senki ne aggódjon, mert a romantika- kedvelők sem maradnak szívmelengető jelenetek nélkül, csak én ízlésemnek ez most kevéske volt. Még több Galénre vágytam, hisz persze belőle sosem elég. Az igazi gáláns szirén, aki minden emberi lány és sellő szívét megdobogtatja ;)
Két olyan dolog elegyedett abba a csókban, amit becsben tart. Víz és szárazföld. Szirénvilág és emberi világ.
Apró spoilert engedjetek meg… ahogy az első résznél, most is a drámai hangulatot az írónő a halállal váltotta ki. Amit más könyvekben teljesen el tudok fogadni, azt ebben a történetben nehezen tudom elfogadni. Annyira nem ideillő és nem jövök rá, hogy miért. 

Akárhonnan veszem, én akkor is szeretem ezt a világot, Biztos, hogy van hibája, de én elfogult vagyok és annak ellenére, hogy ez a rész lezártnak tűnik, mégis alig várom, hogy olvassam a befejező részt! 

A sorozat borítóiról még annyit, hogy gyönyörű színük van és imádom őket. Eleve nagyon különlegesek a víz alatti borítók, de így, hogy ténylegesen kapcsolódik a könyv cselekményéhez, plusz pont. Alig várom, hogy a teljes sorozat egyben a polcomon csücsüljön.

A könyvet szeretném ajánlani azoknak, akik szeretik a mitológiai és mesebeli lényeket, illetve ez a történet a legjobb választás nyaraláshoz, mert remek szórakozást nyújt!

Rendeld meg a könyvet az ikonra kattintva>>  Vedd meg!



Játsszunk!!!

Mostani játékunk a történet címét is képező Triton mitológiai figurája körül forog. Minden állomáson találtok egy vele kapcsolatos kérdést, nektek pedig nincs más dolgotok, mint a helyes válaszokat beírni a Rafflecopter megfelelő soraiba Ha ezt az összes állomáson megtettétek, esélyetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott regény három példányának egyikét.
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz! A nyertesek jelentkezésére 72 óra áll rendelkezésre a megküldött e-mailre válaszolni, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.
Kiknek a fia Triton a görög mitológia szerint?

A blogturné

12/09 MFKata gondolatai
12/12 CBooks
12/13 Dreamworld

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum