MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2015. december 20., vasárnap

Hamarosan beköszönt a karácsony, a szeretet, a család és a rejtélyek ünnepe. Ugyanis valaki ellopta a karácsonyt, és sehol nem találni. Howardékhoz három blogger csatlakozott, hogy megoldják ezt a különös ügyet, és közben bemutassák Howardék újabb kalandját. És mivel mindenkinek jár a happy end, minden állomáson találkozhattok egy külön rejtéllyel, amelyek megoldásával megnyerhetitek a Főnix Könyvműhely által felajánlott Az ellopott karácsony könyvet.


SzerzőHolden Rose

Kiadói sorozat: -



Oldalak száma: 156

ISBN: 9789637051821

Várható megjelenés: 
2015

Eredeti ár:  1 880,- Ft

MFKata: ★★★★★

Moly  Goodreads Főnix Könyvkiadó  Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

Howard Matheu vagyok, nyolc és fél éves, és ami most hiányzik nekem, az egy karácsonyi ajándék.
Gillel közösen adtuk volna Nitának, de egyszer csak nyoma veszett. Persze nem magától vált köddé, hanem ellopták!
Ez nem egy szokványos karácsonyi történet, mert kimarad belőle a Télapó meg a csengettyűs zene. Helyette ott lesz a papi, egy zűrzavaros nyomozás és egy szemtelen szellem, akinek valahonnan kulcsa van a kémiaszertárhoz.
Most pedig leírtam ide azt, amit tudnod kell, neked és mindazoknak, akik kíváncsiak rá, mi is történt valójában.
Mielőtt belekezdesz, fontos, hogy tudd: ez nem mese!
Ez egy detektívtörténet gyerekeknek.

Véleményem

Holden Rose nevével a fiam nyári „Olvasni jó” elnevezésű iskolai olvasási versenyen találkoztam. A másodikosok könyve volt a Nyúl akta, eszembe véstem, hogy utána kéne nézzek a könyvnek, hisz lassan Márknak is kéne pár önálló olvasmányt a kezébe adni.
Aztán jött a karácsonyi készülődés és Holden Rose egy újabb könyvvel rukkolt elő, én pedig kaptam az alkalmon, hogy olvassak tőle. Igaz, hogy Az ellopott karácsony az a Howard Matheu különös eseteinek negyedik része, megnyugtattak, hogy a kötetetek egymástól függetlenül olvashatók.

Arra gondoltam, hogy ez jó alkalom lesz Márkkal együtt olvasni egy könyvet, így együtt kezdtünk neki.
Nyolc éve és hét hónapja születtem itt a kikötőtől nem messze, Southampontban.
Az első oldalt Márkkal olvastuk el és látni kellett volna azt az örömöt az arcán. Márk pontosan annyi idős, mint Howard és szinte láttam, ahogyan a fiam fejben elkezdett azonosulni a karakterrel. Annyira, hogy úgy döntött a könyvet egyedül folytatja tovább. Az ő véleményéről így később számolok be ;-)

Főhősünk és két barátja, Gil és Nita folyton valami kalandba keverednek. Nagyon tetszik a stílus, ahogyan bemutatja a kis csapatukat a CWTT-t, illetve magukat. Bár a kötet a sorozat negyedik része, egy csepp hiányérzetem sem volt, hogy kimaradtam volna valamiből.
Főleg, hogy azonnal valami különös eset adódik a trió életében, megbízást kapnak, hogy oldjanak meg egy rejtélyt. Mint az igazi detektívek és szinte látom, ahogy a nyomozásra felcsillan a korabeli olvasók szeme. Egy kis kalandból senki nem maradhat ki.

Főleg, hogy még egy kalandunk is kialakul, ami a karácsonyhoz kapcsolódik, miszerint a két fiú nagyon szeretné meglepni Nitát egy kis ajándékkal. Annyira bájos, ahogyan szeretnék a tervüket minden áron megvalósítani és csak Nita boldogsága lebeg a szemük előtt. Ha kell a saját vágyaikról is lemondanak és ez rendkívül önzetlen tett. Igazi barátság ez hármuk közt, melynek a hangulata a könyvön végigkísér. Bármilyen akadály, nézeteltérés is adódik közöttük, a barátságuk örök.

Az önzetlenségük példaértékű és a bátorságuk is. Bár bevallom, hogy nagyon remélem, hogy az én 8 évesem még nem lesz annyira bátor, hogy éjjel kiszökjön a hóba. Főleg, mert a mi nagypapánk nincs itt, hogy a segítségére siessen.
Én már nyugdíjas vagyok, tehát tulajdonképpen majdnem gyerek.
Papi nagyszerű karakter és az első pillanattól kezdve szimpatikus. Ahogyan a fiúkkal bánik az csodálatos és irigylésre méltó az igyekezet is, hogy minden szituációban együtt érezzen a fiúkkal és segítse a lépésüket. Ésszerű keretek közt próbálja őket a jó útra terelgetni mindezt úgy, hogy a fiúk élménye, hogy ők oldják meg a gondjaikat, megmarad. Ilyen egy igazi nagypapa.

Azt hiszem Howard Matheu megérdemli az öt csillagot, mert a könyvvel minden korosztálynak, illetve nemtől függetlenül is felhőtlen szórakozást nyújt. A nyelvezete egyszerű és könnyed, a fiatalabb gyermekek stílusában íródott, de mégsem gyerekes. Hiszem, hogy a célzott korosztály megtalálja az oldalak között, amit sokan keresünk egy jó könyvben: humort, kalandot és egy kis tanulságot az élet fontos dolgairól
Kíváncsian várom, hogy Márk fiam mit szól majd a könyvekhez, de élek a gyanúval, hogy az előzményeket és a folytatásokat is be kell szerezzem. Magam miatt, mert én is kíváncsi vagyok, hogy milyen vicces kalandokba keveredik a CWTT.
Rendeld meg a könyvet az ikonra kattintva>>  Vedd meg!

Játsszunk!!!

Eljött az ideje, hogy megtudjátok, milyen rejtély is vár rátok! Mivel nagyon szeretnénk megtalálni a karácsonyt, és a megfelelő hangulatot is hozzá, a legegyszerűbb módszerhez folyamodunk. Éneklünk. Vagy legalább is, egy képet mutatunk nektek, amely egy-egy híres karácsonyi dalt jelképez. A ti feladatotok rájönni, melyik dalra is gondoltunk pontosan, és annak címét beírni a Rafflecopter dobozba. Énekelni is ér!
A győztes Holden Rose: Az ellopott karácsony könyvét nyerheti meg. Viszont figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postázik, és a győztesnek 72 órája van jelentkezni, mielőtt új győztest sorsolnánk.
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


A blogturné




12/18 Always Love a Wild Book
12/20 MFKata gondolatai
12/22 Kelly & Lupi olvas



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum