MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2016. január 5., kedd


A Könyvmolyképző Kiadó egy régi kedvenccel tér vissza. Kelley Armtsrong neve sem új a hazai könyvpiacon, hiszen a Sötét Erő Trilógiát már elhozta nekünk a kiadó pár éve. Most viszont egy jóval hosszabb sorozatba vágják a fejszéjüket. A Bitten - Megmarva egy 13 részes Felnőtt Urban Fantasy sorozat (Otherworld) első kötete, melyben egy vérfarkas falkával ismerkedhetünk meg az egyetlen Női vérfarkas, Elena Michaels tragikus történetén keresztül. A Bittent az erős hősnők, az akció, a kaland,a természetfeletti lények és a romantika kedvelőinek ajánljuk. 

A négy napos Blogturné végén egy szerencsés nyertes egy Bitten - Megmarva példánnyal, és egy egy Kelley Armtsrong által dedikált Frostbitten könyvjelzővel lesz gazdagabb!

Oldalak száma: ???

Fordító: Godó Klára

ISBN: 9789633990858

Várható megjelenés: 
2015. ősz

Eredeti ár: 3 499,-Ft

MFKata: ★★★★

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

Elena Michaelsnek fogalma sincs arról, hogy Clay, a kedvese, vérfarkas, amíg az meg nem marja, és ezzel mindörökre megváltoztatja az életét. Elárulva érzi magát és feldühödik: képtelen tudomásul venni az átalakulását, és nem tervez semmilyen kapcsolatot a Falkájával – karizmatikus vérfarkas társainak csapatával, akik azt állítják, segíteni akarnak. 
Amikor azonban a Falkát brutális gyilkosságsorozat fenyegeti, Elena képtelen választásra kényszerül. Sorsára hagyja-e az egyedüli embereket, akik valóban megértik újonnan szerzett természetét, vagy segítsen nekik régi kedvesének a megmentésében, aki nemcsak tönkretette az életét, de még mindig vissza akarja szerezni Elenát, mindenáron.

Véleményem

Már több éve annak, hogy az Egmont Dark sorozatán belül olvastam a Nightshade trilógiát, ami nagy hatást tett rám. Azt hiszem az első alakváltós, sőt vérfarkasos sorozat volt, amit olvastam. Később persze a TeenWolf-fal csillapítottam a vérfarkasok iránti vágyam, de még mindig vártam valami ütős vérfarkasos történetre. A Bittenről sok jót hallottam és a borítókkal már felcsigázták az érdeklődésem. 
Farkas vagyok, hatvan kilós, fakószőke bundájú farkas.
A címből kiindulva azt vártam, hogy egy kezdő vérfarkas történetét olvasom, illetve az átváltozásáról és a vérfarkas világba való beilleszkedésről fog szólni, miközben mi is jobban megismerjük a világot. Erre fel Elenát (nem a Gilbertet) már rögtön az elején farkas alakban ismerjük meg. Sőt rögtön belecsöppenünk a világába, az érzéseit megismerjük, ahogyan vívódik a két világ között. A bonyodalom is nagyon hamar érkezik, illetve ahogyan Elena Stonehavenbe, azaz a farkasverembe érkezik. Ezzel együtt szépen megismerjük a szokásaikat, a világuk felépítését és amit én annyira szeretek a farkasokban, a falka-szellemet. Az az összetartás, az egymás iránti szeretet és hűség mindig elkápráztat, mi emberek csak tanulhatnánk tőlük. 
Csak az ember öl sportból.
Clay és Elena (sorozat)
A szerelem is hasonló intenzitással működik a farkasoknál. Bár az elején azt hittem, hogy az első fiú, Phillip lesz a befutó, hamar rájöttem, hogy egy igazi vérfarkasnak csak és kizárólag hasonszőrű lehet a párja. Mint Clay: egy ízig-vérig vérfarkas, halálig tartó hűséggel, heves vérmérséklettel és forró szenvedéllyel!!! Ha már szenvedély, akkor értem, hogy miért nem lett végül Vörös Pöttyös ;-) 

De a farkasok élete nemcsak játék és mese… a könyv felnőtt vérfarkasokról szól és a célközönség is inkább a felnőtt kategória, abből kiindulva az írónő sem bánt kesztyűs kézzel. Persze a farkasok sem ártatlan kis kutyuskák, hisz vadállattok. A vadonban élnek, a természetükből eredően sem várhatjuk el, hogy nem lesz vér és brutalitás. Erre fel kell készülni, de nekem kifejezetten tetszett, mert így lett igazán valósághű. Arról nem is beszélve, hogy farkas formában mennyire kiélesedett az állati énjük a szereplőknek, a játékok már vadabbak voltak és szinte az állatias ösztön vezérelte őket a futásra és vadászatra. Ez igazán érdekes volt. 

Nem mondanám, hogy a történet sok újdonságot hozott volna, de mégis akadtak nagyon izgalmasan megírt jelenetek, amikor (újévi fogadalom ide vagy oda) szükségem volt egy kis nasira. Amikor kicsit megült a sztori, akkor jött egy kis vadászat, egy kis hajsza vagy valami kergetős rész, amitől az ember adrenalinszintje megemelkedett.
részlet a sorozatból

Az hiszem, hogy ez egy jó kis sorozatindító kötet, ahol teljes mértékben megismerjük a szereplőket, látjuk Elenát hogyan fogadja el végre a farkaslétet és ismerjük meg a korcsokat és az egész vérfarkas világot. Nagyon remélem, hogy hamarosan olvashatjuk a folytatást is, mert igazán messze lesz a 13. rész, azaz a sorozat záró kötete. Ettől függetlenül is azt mondom, hogy aki szereti a vérfarkasos történeteket, mint a Nightshade és nem rettenti el, hogy ez nem fiatalokról szóló történtet, akkor semmiképp ne hagyja ki! 
És ha ez sem lenne elég, akkor jobb, ha tudjátok, hogy 2014-ben elindult a könyv TV sorozata is, amit én hamarosan el is kezdek ;-)

Rendeld meg a puhaborítós könyvet az ikonra kattintva>>

Kelley Armstrong

Kelley Armstrong New York Timest bestseller szerző, a magyar olvasók előtt a Sötét erő trilógiával lett ismert. Elmondása szerint Kelley már azelőtt történeteket mesélt, hogy megtanult volna írni. Napjainkban is ezt teszi, csak komolyabb szinten.
Az első kiadott regénye a Bitten volt, amiből Laura Vandervoort főszereplésével tévésorozatot is készítettek. A regény 2015 decemberében jelenik meg Magyarországon. 
Az írónő jelenleg Ontarioban él a férjével, a gyermekeivel és a háziállataival.
WebFacebook TwitterTumblr GoodreadsMoly

Játsszunk!

A Bittenben egy vérfarkas falkát ismerhettek meg, ezért a játékot is a farkasok köré építettük fel.
Ezúttal a feladatok az lesz, hogy Négy alakváltó farkas falkának a nevét kitaláljátok. Minden állomáson találtok egy-egy rövid ismertetőt és egy-egy borítókép részletet, ami alapján rá kell jönnötök melyik falkát keressük. 
Aki mind a 4 falkát kitalálja versenybe szállhat egy Bitten: Megmarva példányért, és egy Kelley Armtsrong által dedikált Frostbitten könyvjelzőért!
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

A falka 2004-ben alakult, a La Push védelmezői.

Blogturné

01/11 Függővég



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum