MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2016. március 23., szerda

A Könyvmolyképző Kiadó jelenteti meg hamarosan Amy Kaufman és Meagan Spooner sci-fi sorozatának első részét: These Broken Stars - Lehullott csillagok címmel. A könyv hatalmas sikert könyvelhet el az olvasók és a kritikusok részéről is, számos díjban részesült többek között a Goodreads-en a legjobbak közé jutott a Best Young Adult Fantasy & Science Fiction of 2014 kategóriában. Kövessétek végig a hat állomásos turnénkat, a bloggereink véleményei mellett sok érdekességet is találtok, valamint nyereményjátékunkon megnyerhetitek Lilac és Tarver történetének három példányát a kiadó felajánlásában.


Kiadói sorozat: Vörös Pöttyös



Oldalak száma: 488

ISBN: 9789633995013

Fordító: Ipacs Tibor

Megjelenés: 2016. tavasz

Eredeti ár: 3 499,- Ft

MFKata: ★★★★★ (kedvenc)

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Az Icarus fedélzetén ez az éjszaka is olyan, mint a többi. És egyszer katasztrófa történik: a hatalmas, luxusűrhajó valami kirántja a hiperűrből, és a jármű a legközelebbi bolygóra zuhan. Csak Lilac LaRoux és Tarver Merendsen élik túl a katasztrófát, és úgy tűnik, hogy rajtuk kívül senki más nem él az égitesten.
Lilac az univerzum leggazdagabb emberének lánya, Tarver ugyanakkor nincstelenségből indult. Fiatal kora ellenére már háborús hős, aki régen megtanulta, hogy a Lilac féle lányok csak bajt hoznak ez ember fejére. Mivel csak egymásra számíthatnak, együtt kell működniük, hogy átjussanak a kísértetés vidéken, melyen túl talán segítséget remélhetnek.
És egyszer csak, a körülmények dacára, Lilac és Tarver ráébred, hogy furcsamód volt valami haszna is annak a tragédiának, ami egymáshoz sodorta őket. Mivel a valódi világukban nem lehet közös jövőjük, így azon kezdenek el töprengeni, hogy vajon nem lenne-e jobb örökre itt maradni?
Minden megváltozik, amikor rájönnek, hogy mi a titka a lépteiket kísérő, hátborzongató suttogásnak. Lilac és Tarver talán elhagyja ezt a bolygót, de azt biztos, hogy már nem ugyanazok, akik korábban ide érkeztek.

Véleményem

Lilac
Azt hiszem, hogy nem én vagyok az első és nem is az utolsó, akit annyira elvarászolt a borító, hogy a fülszöveg elolvasása nélkül döntött úgy, hogy kell neki ez a könyv! Bár akadt a múltban egy-két csalódásom ezen a téren, de legnagyobb örömre a könyv belül is ugyanolyan zseniális, mint kívül!

Sőt, a spoileres fülszövegből kiindulva nem is baj, ha nem olvassátok el. Sokkal izgalmasabb lesz ;-)

Annyit mindenesetre elárulhato,, hogy a történet a távoli jövőben játszódik , főhőseinket pedig az Icarus nevű űrhajó fedélzetén ismerjük meg: Tarver katona, míg Lila a LaRoux Industries tulajdonosának lánya. Ebből kiindulva azt gondoltam, hogy a könyv témája biztosan a „rendszer” elleni lázadás lesz disztópia lévén, de ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna! 

Tarver (akit én folyton Travernek olvasok) Lilac-kel kettesben egy idegen bolygón térnek magukhoz a nagy űrkatasztrófa után és ezzel elkezdődik a kalandjuk. 
Tarver
A váltott szemszögön keresztül ismerjük meg őket és a történetet is, de leginkább Tarver szemszögét látjuk. Ami azért érdekes, mert ettől függetlenül is elkényeztetett fruskának tartottam Lilacot, sőt nyafogásnak és hisztinek véltem az ő képzelt dolgait. Igazán izgalmassá és félelmetessé akkor válik a helyzet, amikor a könyv felénél rájössz, hogy nem minden hiszti és képzelgés. 
Ez az idegen bolygó millió és még egy meglepetést tartogat számukra.

Kettejük szemszögét néha egy-egy mondat erejéig felváltja egy párbeszéd Tarver és egy felettes katonatiszt között, ami egy kis betekintés a jövőből, hogy még jobban megzavarjon minket. Ez a pár sor előrevetít, sejtet dolgokat, pontosan annyit, hogy a frász kerülje az olvasót, hogy mi fog történni! Nagyszerű húzás!
Ha te meghalsz- suttogom a szemébe nézve-, akkor én is.
A szerelmi szálsem maradhat el, amiben mondjuk semmi meglepő nincs. De mégis ahogyan a helyzet egyre forróbá váli, úgy szurkoltam én is a két túlélőnek, hogy egymásra találjanak, mert ők tényleg egymás lelki társai, hiába jöttek az univerzum két végéből. Minden idegszálammal kettejükért szurkoltam, hogy megmentsék őket. Aztán meg azért, hogy ne ;-)
Nem számít, hogy ha megmentenek, az a kettőnk végét jelenti. 
Az írőnő párosunk könnyed stílusától az egész olyan filmszerű lett, teljesen a részévé váltam alig bírtam elszakadni a könyvtől. A gondolná az ember, hogy 450 oldal megterhelő egy-két szuszra elolvasni, de jelen esetben észre sem veszed. 

Bár a könyv vége lezártnak tekinthető. A továbbra is gyönyörű borítókkal ellátott folytatások más szereplők történetét mesélik el, én mégis alig várom, hogy olvassam, mert hiszem, hogy azok is ilyen nagyszerű élményt fognak nyújtani számomra.

Egy szó, mint száz… gyönyörű borító, forró szerelem, izgalmas kalandok, misztikus szál a könnyed stílussal ötvözve, a végeredmény pedig egy új kedvenc!


Megteszett? 
Rendeld meg az ikonra kattintva>>  Vedd meg!

Bookfashion

Játsszunk!

Sokak kedvencei közé tartoznak az űrhajós filmek, ebben a játékban most a sci-fi rajongóknak kedvezünk. Egyetlen jellemző kép alapján kell kitalálnotok a filmcímeket, amiket be kell írnotok a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem!

A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta.
A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



A blogturné

03.21 Kelly és Lupi olvas

03.23 MFKata gondolatai

03.25 CBooks
04.02 Dreamworld





0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum