MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2016. március 15., kedd

A Kolibri Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Melissa De La Cruz Az Elveszettek Szigete című regénye, az Utódok mozifilm és filmsorozat regényváltozata. Ennek örömére a Blogturné Klub hét bloggere bemutatja a legfélelmetesebb mesehősök gyermekeinek izgalmas kalandját, melyben kiderül, ki Auradon legokosabb, leggonoszabb, legromlottabb utódja.

2016. március 7-től minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!



Kiadói sorozat: -

Sorozat: Utódok #1


Oldalak száma: 346

Fordító: Nagy Ambrus

ISBN: 9786155591068

Várható megjelenés: 
2016. február

Eredeti ár: 3 499,-Ft

MFKata: ★★★★

Moly Goodreads  Kolibri Kiadó  Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!
Húsz évvel a történet kezdete előtt a gonosz lelkeket száműzték Auradon királyságából, és az Elveszettek szigetére kerültek. Egy energiapajzs veszi körül ezt a barátságtalan helyet, hogy ne tudjanak elmenekülni sem ők, sem utódaik: így esett fogságba a szigeten Demóna és lánya, Mal; a gonosz királynő és Evie; Jafar és fia, Jay, Szörnyella de Frász és Carlos. 
Megfosztva varázserejüktől, elvágva a külvilágtól, teljesen elfeledve élik életüket. De a Tiltott Erőd mélyén ott rejtegetik a Sárkányszemet: a kulcsot, ami a valódi sötétséghez vezet, és amivel elmenekülhetnek a szigetről. Csak a legokosabb, leggonoszabb, legromlottabb találhatja meg… Vajon ki lesz az? 
A nagysikerű Utódok című Disney mozifilm és a Disney Channelen futó sorozat regényváltozata.

Véleményem

Ha valaki esetleg nem tudná rólam, akkor elárulom, hogy erős Disney mániában „szenvedek”. Lehet megkövezni érte, hogy ennyi idősen is bolondulok a mesékért, de vallom, hogy a mesékhez nem lehet túl öreg az ember. Főleg nem a Disneyhez ;-)
Ezen a mániámon nem javított a tény sem, hogy gyermekeim lettek, sőt… együtt ültünk a TV előtt, amikor a Disney Channel-en bemutatták az Utódok című filmet is. Aztán persze a könyv is a palettára került és „engedtem” a csábításnak. 

Ha láttad a filmet, akkor elmondom, hogy ez a könyv, annak az előzménye, ami sokkal jobban megvilágítja a szereplők későbbi cselekedeteit. 

De ha nem láttad, akkor elmondom, hogy ez a kedvenc Disney meséimre épül, azoknak az újramesélése/újragondolása vagy inkább folytatása. A mesék vége után 20 évvel vagyunk: a jók Auradonban élnek boldogan, amíg… Ellenben a gonosz szereplőket száműzték az Elveszettek szigetére, ahol egy kupola alatt élnek, elzárva a mágiától és természetesen a külvilágtó.
Történetünk főhősei pedig nem mások, mint a régi tündérmesék gyermekei és muszáj megragadnom az alkalmat, hogy megemlítsem, hogy ez mennyire zseniális ötlet volt! Imádom! 

Emlékeztek még Demónára, a Gonosz boszorkára, Jafarra vagy Szörnyella de Frászra? Felejthetetlen karakterek és most a gyermekeiken a sor, hogy meghódítsák a világot! 
A gonoszság él! 
Az elején nagyon furcsa volt a gonosz szemszögből nézni ezt a világot., főleg mert a régi gonosz karakterek nem változtak semmit. Ugyanolyan gonoszok, egoisták, hazugok, mint régen. Egyáltalán nem puhultak el, még attól sem, hogy gyerekeik lettek, pedig első ránézésre ezt vártam volna tőlük. Sőt, szülőként is gyatrán viselkedtek, a legrosszabb fajta mindegyik. Bármennyire is erőlködnek velejéig romlottá és gonosszá nevelni gyermekeiket, hála az égnek nem sikerül nekik. Hisz nem minden csak fekete és csak fehér. 

Mint a Jing és a Jang. A gonosz-palánták élete sem egyszerűen fekete, de a jók élete sem tiszta hófehér. Sokkal több érzelem és háttér van a könyvben ahogyan az lenni szokott, mint a filmben. A karakterek és érzelmi hátterük sokkal érthetőbbek, átérezhetőbbek számomra.

Arról nem is beszélve, hogy a cselekmény is felpörög a könyv második felében és megkapjuk az igazi kalandot is, titkos kastéllyal és rejtvényekkel. 
Nem tudok ellent mondani magamnak, szeretem a meséket és ezt a mesét is szerettem.

A könyv végére teljesen elmosódott a határ a rossz és a jó között az új mese-generáció számára. Azt hiszem nagyon szórakoztató és bizony tanulságos könyv lesz a mai kiskamaszok számára, majd a könyv után meleg szívvel ajánlom a filmet és természetesen a film alapján készült rajzfilmsorozatot is. ha egyszer a Disney-gépezet beindul :D 

Az idősebb korosztályból ajánlanám a nagy meserajongóknak és azoknak akik szeretik a retelling történetek!
Rendeld meg a könyvet az ikonra kattintva>>  Rendeld meg!

Karakterek





Játsszunk!



A Blogturné Klub bloggerei szinte egytől egyik nagy Disney mese és -zene rajongók, így mostani játékunk során kedvenc meséink dalbetétei lesz a főszerep. Ám a gonosz hősőkről sem feledkezünk meg!
Feladatok:
  1. Minden állomáson találtok egy betűjellel ellátott dalszöveg részletet. Találjátok ki, hogy melyik főgonosz énekli, majd a nevét írjátok be a rafflecopter megfelelő sorába. Fontos, hogy ne a dal vagy mese címét, hanem a karakter nevét küldjétek el! 
  2. A blogokon a dalszövegek mellett találtok még egy számjellel ellátott dalt is. Ezeket a dalokat össze kell párosítanotok az adott mesében fellelhető főgonoszokkal. Itt egy betű és számjel párt várunk tőletek. Fontos, hogy mindegyik dalt és főgonoszt megtaláljátok a turnék állomásain. (Pl. ha X blogon S) Gonosz Királynő dalszövege szerepelt, és Y blogon Hófehérke dalolt a videóban, akkor nektek azt kell beírni, hogy S9)
  3. A párosítást ne kapkodjátok el, mert akár egy picike turpisságba is belefuthattok. 
  4. Összesen 7 db főgonoszt és 7 db párosítást kell elküldenetek Ha ez megvan, esélyetek nyílik megnyerni a könyv egyik példányát. 
  5. Extra pontért megírhatjátok kedvenc Disney mesétek címét.
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

E) dalszöveg
“Herceg jő, csak kicsit más,
Mint ahogy hinnéd.
*** más, kiderül még
A realitás.
Múltadban ő volt a folt.
Rád rossz hatást gyakorolt.
Nézd meg, ő a hajdani nagy ***!”

Blogturné

03/07 Deszy könyvajánlója
03/09 Always Love a Wild Book
03/11 Dreamworld
03/13 Kelly & Lupi olvas
03/15 MFKata gondolatai
03/17 CBooks
03/19 Media Addict

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum