MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2016. november 17., csütörtök

Karácsony első napján az igaz szerelmem adott tizenkét mesés történetet, hogy megmelengesse szívünket. Mi pedig a következő napokban elmeséljük, miként varázsoltak el a novellák, és továbbadjuk nektek az ajándékot. Ha velünk játszotok, megnyerhetitek a Libri kiadó által felajánlott novelláskötet egyikét!





Kiadói sorozat: Insomnia

Sorozat: -

Besorolás: karácsony, romantikus

Oldalak száma: 472

ISBN: 9789633108727

Fordította: Greskovics Eszter

Megjelenés: 2016. október 7.

Eredeti ár: 
3 599,- Ft

MFKata: ★★★★

Moly Goodreads  Libri Kiadó  Blogturné Klub  Olvass bele! Rendeld meg!

Az Ajándékba adlak néhol torokszorító, máshol humoros történetei hagyományos ünnepeket örökítenek meg, de korántsem hagyományos szereplőkkel és helyzetekkel.
David Levithan, többek között az Egy másik nap világhírű szerzője, egy eszeveszett karácsonyról ír, amelyben egy srác Mikulásnak öltözve próbálja meglepni barátja kishúgát. A félreértések és bonyodalmak elkerülhetetlenek, de mit szól majd a család, ha kiderül, hogy a Mikulás idén valójában szerelmet vallani jött?
Gayle Forman, aki az Itt voltam című regénnyel szerzett több millió rajongót, Sophie és Russell világába enged bepillantást, ahol a kívülállás erény is lehet, és egy apró csoda akár szerelmet is hozhat az iskola falai közé.
Noel súlyosan allergiás a diófélékre, Mags majdnem a biztos halálból hozza vissza. Minden évben együtt ünneplik a szilvesztert, de vajon van-e a más a barátságon túl is a számukra? Rainbow Rowell, az Eleanor és Park és a Fangirl népszerű írója négy varázsos éjszaka történetét meséli el.

Véleményem

Két évvel ezelőtt, amikor megjelent a könyv külföldön, már akkor eldöntöttem, hogy ezt nekem olvasnom kell. Igaz, hogy akkor még csak egy-két szerző volt ismerős, de karácsony-mániás lévén minden ilyen történet igazi csemege számomra. Angolul nem olvastam, de ismerőseim is bátran ajánlották, ezért az első között kaptam a magyar megjelenés után.

A történetek rövidsége miatt csak pár mondatot fűznék csak a történetekhez. A tizenkét történet nem egyforma, ahogyan a karácsonyfák sem egyformák sosem. Hiszem, hogy mindenki megtalálja a szívéhez legközelebb állót, hogy aztán az író/írónő stílusát megismerve újabb könyveket tegyen a várólistájára, ahogyan én is tettem. 

Rainbow Rowell: Variációk éjfélre 

Ha olvastátok az Eleanor és Parkot, akkor ismerős lesz az érzés, amit a történet olvasása közben fogtok érezni. 
Most pontosan ezt éreztem. Szinte minden évben ugyanígy vártam a szilvesztert, hisz az valaminek a vége, de a kezdete is, az igazi változás. A remény, hogy végre valóra válnak az álmaink… a történet pontosan erről a reményről szól! 

Kelly Link: Hölgy és a róka 

Bájos, varázslatos, mesés, de mégsem az igazi. Egyszerű, hirtelen lezárt a vége. Az egyetlen, amit igazán értettem belőle és egyetértek vele, hogy a havazás varázslatos. Talán nem vagyok elég elvont ehhez a sztorihoz. 

Matt de la Pena: Angyalok a hóban 

Amikor a hó elzár New Yorkban a külvilágtól és két szív egymásra talál, hasonlót olvastunk már áramszünettel, de azért bájos történet. 

Jenny Han: A sarkcsillagon megtalálsz 

Először azt hittem, hogy valami elf tematikájú karácsonyi bálon vagyunk és szó szerint visítva pattantam fel, hogy ez az Északi sark!!! Tudom, hogy felnőtt fejjel már benőhetne a fejem lágya, de imádom a Télapót és az ötlet, hogy a Télapónak van egy lánya az egészen felvillanyozott! 
Soha nem tudnék nem hinni! 

Stephanie Perkins: Csoda történt, Charlie Brown 

Nincs karácsony fenyőfa nélkül és szexi fenyőfa-árus srác nélkül sem! Romantikus, kedves, vicces, mint SP eddig olvasott történetei! 

David Levithan: Átmeneti Mikulás 

David Levithantól nem is várhat mást az embert, csak egy olyan történetet, ami tabu témákat feszegetünk. Bár biztos hamarabb kijött az angol nyelvben, hogy két lány közti szerelemről van szó, de piros pont jár érte mindenképpen! A zsidó mikulás ötlete pedig zseniális! 

Holly Black: Krampuszünnep

Érdekesség, hisz magáról a krampuszünnepről ritkán olvasunk, de az utána következő vad szilveszteri buli már nekem sem ismeretlen :D A legjobb mégis az egészben, ahogy az egészbe beleszőtte az írónő a varázslatot, mágiát. És tetszik nekem is a Joachim név! 

Gayle Forman: Mi a franc volt ez, Sophie Roth? 

A Hanuka sem maradhat ki a történetek közül. Tetszett, hogy ebbe is betekintést nyerhettünk, bár nem vagyok meggyőzve arról, hogy ezentúl sajttal eszem az almáspitét, de Sophie és Russel története is szívmelengető. 

Kiersten White: Isten hozott a kaliforniai Karácsonyban 

Ez lett a kedvencem. Számomra a karácsony mindig is a meglepetésről szólt és fog is szólni. Nem arról, hogy kinek mit és mikor és mennyiért veszel ajándékba. Hanem arról, hogy kitaláld, mi a leghőbb vágya és azt add neki. Megható! Azt hiszem szeretnék még az írónőtől olvasni! 
Ahol ti vagytok, én ott vagyok otthon.

Ally Carter: Betlehem csillaga 

A karácsonyi történetek közül nem maradhat ki az sem, amikor egy híresség is megtalálja a boldogságot az egyszerű életben, hisz az igazi boldogságot a családi otthon melege adja. 

Laini Taylor: A lány, aki felébresztette az álmodót 

A végére egy ismerős világból való történetet kapunk, kevesebb romantikával, de annál több fantasy elemmel. Kedvet kaptam, hogy olvassam a folytatását a sorozatnak!!! 


A könyv olvasása közben arra gondoltam, hogy arra kérlek majd titeket, hogy osszátok be az adventre a könyvet. 12 történet csodálatos történet, ami biztosan meghozza az igazi karácsony hangulatot. Aztán rájöttem, hogy még én magam sem tudok megálljt parancsolni. Mint egy gyerek a karácsonyfa alatt, amikor az ajándékot bontogatja. Minden ajándék után, jobban égetett a vágy, hogy a következő történetet „kibonthassam”. Még, még, még!

Azt hiszem, aki könyvet szeretne karácsonyra, mikulásra, adventra adni- az ennél tökéletesebb ajándékot könyv formájában nem is találhat!


Az eredeti borítón a szereplők





Megtetszett?
Rendeld meg az ikonra kattintva>> Megveszem!

Játsszunk!

Karácsony további napjain mit adott az igaz szerelmem? Minden állomáson találhattok egy képet,
amelyen azt láthatjátok, mit is kapott a blogger az adott napon. A ti feladatotok pedig az lesz, hogy minél pontosabban, amit láttok. Ha elég cselesek vagytok, egy dal dúdolása sokat segíthet! A helyes megfejtők között pedig kisorsolunk három darabot a Libri kiadó által felajánlott Ajándékba adlak kötetekből!
Figyelem!
A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta.
A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolun
k.

A blogturné

11.14. Always Love a Wild Book
11.15. Könyvvilág
11.16. Bibliotheca Fummie
11.17. MFKata gondolatai
11.18. Deszy könyvajánlója
11.19. CBooks
11.20. Sorok között
11.21. Dreamworld




0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum