MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2016. december 28., szerda



A Twister Media jóvoltából hazánkban is megjelent C. J. Redwine nagysikerű regénye, Az Árnyékkirálynő. Ennek örömére a Blogturné Klub három bloggere tükröt ragadott, hogy megtudja ki a leghatalmasabb varázserejű uralkodónő a Ravenspire nevű vidéken.

Tartsatok velünk, ismerjétek Lorelai történetét, és vigyétek haza a regény egy példányát.



SzerzőC. J. Redwine

Kiadói sorozat: -

Sorozat: Ravenspire


Oldalak száma: 368

ISBN: 978615563130

Fordító: Bozai Ágota

Megjelenés: 
2016. november 5.

Eredeti ár: 3 490,- Ft

MFKata: ★★★★★

Moly  Goodreads  Maxim Kiadó  Blogturné Klub  Olvass bele! Rendeld meg!

Tükröm, ​​tükröm, mondd meg nékem: ki uralja e vidéket?

Lorelai Diederich szökevény koronahercegnőnek egyetlen célja van: megölni a gonosz királynét, aki magához ragadta a hatalmat, elfoglalta Ravenspire trónját, és megölte a hercegnő apját. Ehhez Lorelai kénytelen a varázslat fegyverét bevetni, amivel azonban Irina királyné is élhet. A hercegnőnek erősebbnek, gyorsabbnak és kitartóbbnak kell lennie Irinánál, akihez fogható veszélyes varázslót még nem látott Ravenspire.
A szomszédos királyság, Eldr földjén Kol herceg apját és bátyját megölik az országot lerohanó, varázserővel irányított ogrék, így hirtelen a másodszülött herceg felelősségévé válik megvédeni az országot. Ehhez Kolnak varázserőre van szüksége. Ezt csak úgy szerezheti meg, ha egyezséget köt Ravenspire uralkodójával. Irina azt kéri tőle, hogy segítségéért cserébe vigye el neki Lorelai szívét.
A hercegnő azonban egyáltalán nem olyan, mint amilyennek Kol gondolta. Gyönyörű, megzabolázhatatlan és megállíthatatlan. A sötét varázslat ellenére Lorelai vonzódik a zaklatott ifjú királyhoz. Azért küzd, hogy mindig egy lépéssel a sárkányszívű vadász király előtt járjon, akit a kelleténél sokkal jobban kedvel. Mindent megtesz, hogy legyőzze a gonosz királynét. Irina azonban nem adja fel harc nélkül, és végső lépésének következménye az is lehet, hogy a hercegnő elveszti utolsó megmaradt vesztenivalóját.

Véleményem

Lorelei
Azt hiszem ideje színt vallani: 33 éves vagyok. Meserajongó. Hercegnős meserajongó. 
Bár a nagy kedvenc az A Szépség és a Szörnyeteg, de a Hamupipőke, Csipkerózsika és a Hófehérke is mindig kedvenc volt.

Ebből kiindulva nem meglepő, hogy az ezekből készült mesefeldolgozásokat is előszeretettel olvasom, így került terítékre a nemrég megjelent Hófehérke-feldolgozás is. Ami egyben a hónap „közönségszavazatos” olvasmánya is lett.

Senkinek nem ismeretlen az alaptörténet a gonosz mostohával és a mérgezett almájával, illetve az ébenfekete hajú-hófehér bőrű- vérvörös ajkú szépséggel. Természetesen mindegyik fontos meseelem megjelenik a könyvben is!

Mégis az első újdonság számomra „Hófehérke”, azaz Lorelai, aki egyáltalán nem olyan törékeny és elveszett bárányka, mint akit a mesékben megismertünk. Egy igazi tökös csaj, aki tudatosan készül testileg és lelkileg is a végső összecsapásra a gonosz királynővel. 
Bár a varázslat nem meglepő a YA fantasy történetekben, mégis meglepett, hogy Lorelai is képes használni. És tagadhatatlan, hogy ebben a mágikus világfelépítésben is akadtak ismerős és akár sablonos részek is, mégis nagyon szórakoztató volt. Mi több, még így is fordulatos és izgalmas történetet tudott az írónő adni számomra.
Irina (gonosz királynő)

Akárcsak a herceg. Akarom mondani a vadász, mert igazából itt kettő az egyben található. Szóval Kol engem mindkét szívével levett a lábamról, az emberivel is és a sárkánnyal is! Bizony ám! Egy alakváltó sárkánnyal van dolgunk! Már az idejét sem tudom megmondani, hogy mióta várok valami brutáljó sárkányos-alakváltós könyvre, erre ott bukkanok rá, ahol nem is vártam. Elfogultság ide vagy oda, de Kol tényleg egy igazi mesebeli herceg! Minden YA rajongó róla álmodik 😊

Tartozom még egy vallomással. Egy kicsit rossz szájízzel tettem le a könyvet, ugyanis nincs Hófehérke a hét törpe nélkül. Hiányoltam őket. Ellenben e sorok írása közben döbbentem rá, hogy természetesen a hét „jóbarát” is megjelenik a könyvben. Csak annyira izgultam a történet vége felé, hogy fel sem tűnt 😉

Mert az írónő stílusa, cselekményleírása nagyot dob az egészen és teljesen magával ragadja az olvasót. Ezért is sorolnám a legjobb retelling könyvek közé, mert rendkívül szórakoztató olvasmány, annak ellenére, hogy nincs benne sok ismeretlen tényező, de hisz ez egy feldolgozás. Ezért persze az sem meglepő, hogy a vége lezárt, bár ez a Ravenspire sorozat nyitókötete, viszont a folytatásban Rumpelstitskin történetét ismerhetjük meg.

Elsősorban a mese-feldolgozás kedvelőinek ajánlanám a könyvet. Főleg azoknak, akiknek tetszett a Hófehér és a vadász c. film. Észrevehető egy kis párhuzam, de én szerettem a filmeket így engem nem zavart.
Másodsorban pedig azoknak akik szeretik a hasonló stílusú fantasy könyveket, ahol a főhősnő nem ijed meg az árnyékától, mint például Az árulás csókja vagy az Üvegtrón.
Rendeld meg a könyvet az ikonra kattintva>>  Rendeld meg!

Újramesélt történetek


Játsszunk!!!

Mostani játékunk során az Irinához hasonló gonosz királynőké lesz a főszerep. Minden állomáson találtok egy animációt, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, hogy hívják az adott királynőt. (Annyit segítünk, mindegyiküknek van legalább egy keresztneve.)
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.





A blogturné



12/25 Kelly & Lupi olvas

12/28 MFKata gondolatai

12/30 Dreamworld

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum