MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2017. június 1., csütörtök


Időutazás, kincsvadászat és egy csipetnyi romantika. Alexandra Bracken legújabb regényében, a Könyvhéten megjelenő, Az idő vándoraiban, mindezt egyszerre élhetjük át. Tartsatok ti is a Blogturné Klubbal egy korszakokat átívelő kalandra! Ha pedig velünk játszotok, megnyerhetitek a Maxim kiadó által felajánlott három regény egyikét.



Kiadói sorozat: Dream válogatás

SorozatAz idő vándorai #1


Oldalak száma: 418

ISBN: 9789632617381

Fordító: Béresi Csilla

Várható megjelenés: 
2017. könyvhét

Eredeti ár: 3 299,- Ft

MFKata: ★★★★✮

Moly  Goodreads  Maxim Kiadó  Blogturné Klub  Olvass bele!  Rendeld meg!

A ​17 éves Henrietta kiválóan hegedül, ez az élete, és kész ezért bármit feláldozni. Ám egy tragédia rádöbbenti, hogy az emberek a zenénél is fontosabbak. Ezért megpróbálja helyrehozni megromlott kapcsolatukat szerelmével, és megtalálni az egyensúlyt az életében.
Etta lehetőséget kap rá, hogy a New York-i Metropolitan Múzeumban hegedülhessen. A koncert előtt azonban olyasmi történik, amire sohasem számított. Az egyik percben még a folyosón van, a következő pillanatban arra eszmél, hogy egy tengeri csata részese. Az Ardent hajón találja magát az Atlanti-óceán kellős közepén. Az év, amit írnak pedig 1776, mikor egy pillanat alatt minden megváltozik…
Kiderül, hogy Etta képes utazni az időben. Hamarosan az is világossá válik a lány számára, hogy okkal került a hajóra. Egyedül ő tudja megtalálni azt a különleges tárgyat, ami képes megmutatni a világok közötti átjárókat.
Ezzel kezdetét veszi egy őrült kaland, melyben Nicholas, a jóképű kalóz lesz a lány segítője és védelmezője. Útjuk során Etta lassan felfedezi különleges képességét, megismeri az időutazók világát, feltárja a múlt titkait, és eközben egyre közelebb kerül Nicholashoz. De gonosz erők azzal fenyegetnek, hogy elválasztják Ettát nemcsak a fiútól, hanem a hazatérés lehetőségétől is, méghozzá örökre.

Véleményem

Alexandra Bracken nekem már bizonyított a Sötét Elmék sorozatával, ezért kíváncsian vártam az új sorozatának magyar megjelenését, aminek a csodálatos külföldi borítója önmagában is figyelemkeltő.
Hála az égnek itthon is ezzel a gyönyörűséggel jelenik meg. 

Bár szokásomhoz híven a fülszöveget nem olvastam, de annyit megtudtam, hogy ez a sorozat fő témája az időutazás, amiről nem sok könyvet olvastam még. Amiket olvastam, azok pedig nagy sikert arattak. És ezzel Ette története sem lett kivétel. 

Az írónő szinte azonnal, már az első fejezetben bedob minket a mélyvízbe, vagyis az események már az első oldalakon felpörögnek, ami aztán az egész történet során végigkísér. Rendkívül izgalmas és kalandos, amivel fenntartja az olvasó érdeklődését az utolsó pillanatig. 

Ezt hivatott a váltott szemszög is fokozni ami azért is különleges, mert a két főszereplőnk két külön korból származik. Vagyis a gondolataik, nézeteik és teljes életfelfogásuk is teljesen különböző, amit a kettejük közti kémia vagy izzás természetesen szép lassan felülír. 

Meglepő volt, hogy Nicholas sötét bőrű vagyis félvér, mert elég ritkán olvasunk vagyis én nem is emlékszem, hogy valaha is olvastam volna színes bőrű főszereplőről. Bár azt hittem, hogy hangsúlyosabb szerepet kap a történetben, de így is különlegességnek számít.
Ettől függetlenül a könyv felénél már nekem sem tűnt fel, sőt Nick addigra már az én szívembe is belopta magát a kedvességével, tiszta szívével és odaadásával.

 Maga az időutazás rendkívül izgalmas téma, és talán pont annyira kényes is. Rengeteg kérdés merül fel a világfelépítés során, sok kérdés felmerül és hála az égnek az írónő ezekre megfelelő időben és módon választ is az olvasóknak. Mondjuk még a Gubancolókkal érzek még zavart az erőben, de azt hiszem arra már csak a folytatásban kapok választ. 

Szeretném még kiemelni az időbeli utazásokon túl a térbeli ugrásokat is. Mert ugye elég érdekes olvasni arról, hogy mi volt a XVIII. Században vagy éppen a II. Világháború alatt, de mindezeket különböző helyszínekről kapjuk, amitől még érdekesebbé válik a történet. Egyáltalán nem tudhatjuk, hogy a következő fejezetben hol és mikor lesznek a szereplőink.
A rendkívül részletgazdag leírásoknak köszönhetően belekóstolhatunk mindenhol az adott kor hangulatába, társadalmába és természetesen a történelmükbe is. Minden új helyszín, akarom mondani időpont felér egy kisebb történelmi regénnyel. 

Izgalmas kalandokkal teli,  romantikával fűszerezett időutazós könyv, melyet elsősorban az Időtlen Szerelem rajongóinak ajánlanék és természetesen azoknak, akik szeretik a történelmi romantikusokat,
de nem rettennek meg attól, hogy a könyv Young Adult besorolást kapott (szerintem a szereplők viselkedése érettebb gondolkodásra vall). Kellemes és rendkívül kalandos kikapcsolódás vár az olvasókra, majd türelmetlen várakozás a második és egyben befejező rész megjelenésééig.
Rendeld meg a könyvet az ikonra kattintva>>  Vedd meg!

Pinterest



Játsszunk!!!



Etta Spencer az útja során több jelentős történelmi esemény részese lehetett, azonban mindig kellett valami jel, hogy tudja, mikor is jár pontosan. A mostani nyereményjátékban ti is hasonló helyzetben találhatjátok magatokat. A megadott rövid leírás alapján találjátok ki, melyik korba utaztunk, és a helyes dátumot írjátok be a Rafflecopter megfelelő dobozába. A helyes megfejtők között kisorsolunk három példányt Alexandra Bracken: Az idő vándorai regényéből.
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
Az ostrom később szimbolikus értelmezést kapott, azon a napon azonban a párizsiak fő célja az ott tárolt puskapor megszerzése volt. A nap tárgyalásokkal indult, ám a délután lövöldözés kezdődött, ami a forradalmárok sikerével ért véget.

A blogturné

05.28. Always Love a Wild Book
05.30. Kelly & Lupi Olvas
06.01. MFKata Gondolatai
06.03. CBooks
06.05. Deszy Könyvajánlója

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum