MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2017. október 12., csütörtök

„A sok különböző ajtó és a lágy fény akár derűs és békés hangulatot is teremthetett volna a folyosón, de nem így történt. A síri csendben mintha valaki folyton hallgatózott volna, és képtelenség volt kideríteni, vajon honnan jön a fény. Mégis szerettem ezt a helyet, és a gondolatot, hogy minden ajtó mögött egy másik lélek álmodik éppen, és hogy ez a labirintus az összes embert összeköti a világon. Mágikus hely volt, titokzatos és veszélyes…”


Szerző: Kerstin Gier

Kiadói sorozat: Vörös Pöttyös

SorozatSilber #3

BesorolásfantasyhumorromantikusYoung Adult

Oldalak száma: 368

ISBN: 9789634570875

Fordító: Szakál Gertrúd

Megjelenés: 2017. november 10.

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★★ (kedvenc)

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele! Rendeld meg!

Kerstin Gier nagy sikerű trilógiájának grandiózus befejező része.
„A sok különböző ajtó és a lágy fény akár derűs és békés hangulatot is teremthetett volna a folyosón, de nem így történt. A síri csendben mintha valaki folyton hallgatózott volna, és képtelenség volt kideríteni, vajon honnan jön a fény. Mégis szerettem ezt a helyet, és a gondolatot, hogy minden ajtó mögött egy másik lélek álmodik éppen, és hogy ez a labirintus az összes embert összeköti a világon. Mágikus hely volt, titokzatos és veszélyes…”
Március van, Londonba lassan megérkezik a tavasz, Liv Silber pedig mindjárt három problémával is küzd.
Először is: hazudott Henrynek.
Másodszor: az álmok egyre veszélyesebbek. Arthur olyan titkokra jött rá, amelyek segítségével az álomvilágban borzalmas dolgokat tehet. Feltétlenül meg kell állítani.
Harmadszor: Liv anyja, Ann, és Grayson apja, Ernest júniusban össze akarnak házasodni. És a gonosz Bokkernek, Grayson nagymamájának nagy tervei vannak a fia esküvőjét illetően, de legalábbis egészen más tervei, mint a menyasszonynak.
Liv alig győzi elhárítani a fenyegető katasztrófák sorát…
Merülj el e csodálatos világban!

Véleményem

Immáron ez a harmadik ősz, hogy a Könyvmolyképző egy KerstinGier könyvvel jutalmazza az olvasóit engem. Ami persze nagyszerű hír, de ez azt is jelenti, hogy a Silber trilógia végéhez értünk.
A történetünk körülbelül ott folytatódik, ahol abbahagytuk és nagyon hamar az álombéli folyóson találjuk magunkat. Érdekes, hogy még most is érzem azt a sötét hangulatot, ami körülveszi ezt az ajtós-álomcsapdás világot. Borzongató, hogy mennyire könnyen be lehet lopakodni valakinek az intimszférájába.

Ahogy azt eddig megszokhatttuk többféle szálon futnak az események. Ugye az álombéli folyosón történteken felül, Secrecy is folyton akciózik, illetve Liv családjában sem untakozik soha senki. 
A végkifejlethez közeledve az események felgyorsulnak és jó sok meglepetéssel és vár az olvasókra. 
Az írónő nagyszerűen forgatja a lapokat és helyezgeti a szereplőket, egy pillanatig sem lehettem  biztos abban, hogy mi fog történni. Olyannyira, hogy a 93%nál azon kezdtem el gondolkozni, hogy esetleg lesz még negyedik rész is?
Sajnos nem, az utolsó oldalakon minden apró szálat elvarr az írónő.


Például azt is megtudhattam végre, hogy kit is takar a nagy Tittle Tattle Blog, ami az egyik legnagyszerűbb húzása a sorozatnak!  Tippeljetek, hogy ki lehet Secrecy!!! 
No nem mondom meg, hogy ki az, de azt elárulom, hogy jól tippeltem és mégsem! Fricska a javából!

Talán pont ezért, vagy ezért is tudok csak rébuszokban beszélni az írónő stílusáról. A világfelépítés, a cselekmény vezetése a 3 könyvön keresztül is folyamatosan fenntartja az olvasó figyelmét. A humorért pedig plusz pont jár! Képtelen vagyok úgy olvasni egy Gier könyvet, hogy hangosan ne kacagjak fel rajta. A legjobb terápia!

Arról nem is beszélve, hogy szinte mindegyik karaktere kedves és szerethető. Nagyon fog hiányozni Lottie is a kis tortácska-szeretetével! Kénytelen leszek répatortát sütni a napokban!!! Vagy mondjuk Mia, aki nagyszerűen látja a dolgokat, még mindig megvan benne a gyermeki naivitás. Grayson és Florence, vagy a szülők! Egytől egyig imádnivalóak!


A történet során cselekmény és a szerelmi szál sosem nyomja el egymást, nagyszerű egyensúlyban marad végig.
Liv és Henry annyira bájosak együtt és attól függetlenül is, hogy hibáznak, mégis nagyszerűen kezelik a helyzetet, minden kliéstől mentesek! Henry igazi cuki pasi (majdnem annyira, mint anno Gideon).

És ha már Gideon szóba került és már mindkét sorozatot elolvastam, be kell látnom, hogy Gier tényleg képes újra és újra megcsinálni. Nem tagadhatom, hogy az Időtlen szerelem trilógia hatalmas kedvenc, az „ első szerelem”, de a Silber is az lett. Ebből kiindulva külföldön a napokban megjelent Wolkenschloss sem lehet kivétel. Hasonló kis könyvecskének tűnik (bár a német tudásomat senki ne vegye készpénznek, mert a guglin alapul) ezért én felvettem a várólistámra.
Ha szépen nézek, akkor jövő ősszel is megkapom az éves „Gier adagom”???

Olvass bele az ikonra kattintva>>  Olvass bele!
Rendeld meg a könyvet az ikonra kattintva>> Rendeld meg!


Mr. Wu bölcsességei #3



Játsszunk!

Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek a sorozat szereplőit. Minden állomáson találtok egy idézetet, melyről ki kell találnotok, ki mondta, majd a nevét beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem!
A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta.
A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
Az ellenségem ellensége a barátom


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum