MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2017. november 24., péntek


A vámpíros Urban Fantasyk egyik koronázatlan királynője, a fél vámpír vámpír vadász Cat, és a szemtelenül sármos Bones megalkotója, maga Jeaniene Frost tér vissza, hogy újra meghódítsa a magyar rajongók szívét. Ezúttal a Cat & Bones sorozat spinoffjával, melynek egyik főszereplője nem más, mint maga Vlad Tepesh! A Blogturné Klub 9 bloggere pedig 2017. november 22-től 2017. november 30-ig mutatja be nektek Vlad és Leila perzselő történetét.





Szerző: Jeaniene Frost

Kiadói sorozat: Zafír pöttyös

Sorozat: Az éjszaka hercege #1

Címszavak: erotikus, felnőtt, paranormális, urban fantasy, vámpír, 

Oldalak száma: 344

Fordító: Szebegyinszki Szilvia

ISBN: 9789633997383

Várható megjelenés: 2017. december 1.

Eredeti ár: 2 999,-Ft

MFKata: ★★★★★ (kedvenc)

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele! Rendeld meg!

Leila ​egy sötét erővel megátkozott halandó… 
Miután egy tragikus gyerekkori baleset szétzúzta az álmait, Leila nem gondolta volna, hogy ennél rosszabb is következhet, de tévedett. Rájött ugyanis, hogy hatalma van az elektromosság felett, mi több, egyetlen érintéssel látja az emberek fejében lakó legsötétebb gondolatokat. Az élete magányra ítéltetett… Legalábbis így hitte, amíg az éjszaka teremtményei el nem rabolták, és arra nem kényszerítették, hogy telepatikus segítséget kérjen a világ leghírhedtebb vámpírjától.
Ő az éjszaka hercege… 
Vlad Tepesh inspirálta minden idők legismertebb vámpírlegendáját – de semmi esetre sem szabad Drakulának hívni! Képes irányítani a tüzet, ez teszi a legrettegettebb vámpírrá. Azonban ellenségei új fegyvert találtak ellene: egy gyönyörű halandót, akinek legalább olyan félelmetes a hatalma, mint neki.
Amikor Leila és Vlad találkoznak, azonnal fellobban köztük a mindent elemésztő szenvedély. Akad azonban valaki, aki porig akarja égetni őket. Vajon mi mindent kell feláldozniuk, hogy megállítsák az ellenséget? 
A lány érintése hatalommal bír, a férfi csókja az örök életet rejti…

Véleményem

A blog legelső könyves „véleménye” az Jeaniene Frost Félúton a sírhoz c. könyve volt és az egyik legnagyobb kedvenceim közé sorolom a teljes sorozatot. Nalini Singh után ennek a sorozatnak az átvételét vártam a legjobban, és ha minden igaz jövőre a Könyvmolyképző gondozásában olvashatjuk is.

Addig is érkezik a sorozat spinoffja, ami meglepő módon ugyanabban az évben íródott (2012), mint amikor én írtam a könyvekről. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy picit csalódott voltam, hogy ezzel debütál Frost téren a kiadó, de Vladról már olvashattunk és bíztam benne, hogy melléfogás nem lehet.

Mindenképpen tudni kell, hogy a könyv Cat&Bones „ismerete” nélkül is teljesen olvasható, ellenben én mégis most két részre bontanám a véleményem...

…azoknak akik nem olvasták>>

Az írónő stílusa rendkívül sodró, szinte azonnal magával ragad, ebben nagy hasznára van az E/1 elbeszélő mód, azaz végig Leila szemével látjuk a világot. 
Leila is az első pillanattól kezdve szimpatikus volt. Bátor, belevaló csajnak, aki nem ijed meg az árnyékától, de ettől függetlenül nőies marad. Még az ún. hisztijének is helyt adok, én sem tettem volna semmit másképp az ő helyében.
Én vagyok az egyetlen igazi Vlad. Mindenki más csak irigy hasonmás.
Vladról már olvastam, de igazán csak most ismerhettem meg. Mi mást is várhatna az ember egy ősi vámpírtól, mint azt, hogy arrogáns legyen, kicsit nagyképű, emelett rendkívül vonzó és még humora is van. Az én érdeklődésem már anno is felkeltette, de most *megpaskolja maga mellett a kanapét* már igazi Háremtaggá fogadom! 
... ez a bonyolult, elbüvölő és gyakran ijesztő férfi olyan mélyen a bőröm alá ásta magát, hogy keresztüldöfte a szívemet is.
Persze a „kapcsolatuk” elején vagyunk és várhatóan még csak a felszínt kapargatjuk, de az már biztos, hogy Leila és Vlad között szó szerint szikrázik a levegő és fel kell készülni pár igencsak arcpirongató 18+os jelenetre!😁 

Igaz, hogy C&Brajongó lévén előnyből indulok a vámpírok világával kapcsolatban, mégis a kötet szépen fokozatosan mutatja be a világot, egyáltalán nem leterhelve vele a történetet, finoman csepetgetve az információt, illetve a vámpírtörténelmet is. 
A történet nagyja Romániában játszódik és párszor erőteljesen megszólalt bennem az őshonos magyar, hogy szeretnénk picit magunkról is olvasni, persze ezt a kívánságom is teljesítette az írónő. Azt, hogy örültem-e végül neki vagy sem, azt majd olvasás közben megtudjátok! 😉

Nem szeretnék semmi fontosat elárulni, de a kalandok, akció és a nyomozás alapvető eleme a történetnek és egy percig nem fog senki unatkozni.

…azoknak, akik olvasták az eredeti könyvsorozatot>>

Az első pár oldal után arra gondoltam, hogy hazatértem. Ismerős a stílus, a világfelépítés és persze Vlad is. És természetesen kedvenc kis párosunkból is kapunk egy kis csemegét is.
Csoda, ha úgy érzem magam, mint valami függő?
Hosszú évek kihagyása után megkaptam az én kis Frost-adagom és most még többre vágyom. Még több Vladra és még több Bonesra! Rendesen elvonási tüneteim lesznek…
szóval gyorsan vásároljuk fel a Vlad könyveket és a utána a Bones köteteket és követeljük a folytatást, hogy minél hamarabb olvashassunk még róluk!!! Hisz van még a 4 részes sorozatból még 3!!!
Bár a könyv vége nem falat kaparó függövég, én biztony olvastam volna még tovább!!!

Érzem, hogy az írónő és a sorozatai végre megtalálják a helyüket a Zafír pöttyös kategóriában, de azért javasolnám mindenképp ráírni a könyvek borítójára, hogy Függőséget okoz!!!

Olvass bele az ikonra kattintva>>  Olvass bele!
Rendeld meg a könyvet az ikonra kattintva>> Rendeld meg!
Tedd a kívánságlistádra az ikonkra kattintva>> Moly

Játsszunk!

Ebben a turnéban egy igaz-hamis játékot kell hibátlanul teljesítenetek, ahhoz, hogy esélyesek legyetek a három db Első lobbanás egy példányára. Minden állomásom találtok egy-egy állítás, amiről el kell döntenetek, hogy igaz-e avagy hamis. A helyes választ a rafflecopter megfelelő helyére kell beírnotok.
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk

Leila barátja és mentora, Marty egy vérfarkas

Blogturné


11.22. Függővég
11.24. MFKata gondolatai



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum