MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2017. november 2., csütörtök

A ​Vámpírakadémia nemzetközi bestsellerszerzője,
Richelle Mead új, lenyűgöző romantikus sorozata
a pompa és a felfedezések világába kalauzolja az olvasót.


Szerző: Richelle Mead

Kiadói sorozat: Vörös Pöttyös

SorozatRagyogó udvar #1

BesorolásromantikusYoung Adult

Oldalak száma: 536

ISBN: 9789634571483

Fordító: Szabó Krisztina

Megjelenés: 2017. november 3.

Eredeti ár: 3 999,- Ft

MFKata: ★★★

Moly Goodreads   Blogturné Klub  Olvass bele! Rendeld meg!

A ​Vámpírakadémia nemzetközi bestsellerszerzője, Richelle Mead új, lenyűgöző romantikus sorozata a pompa és a felfedezések világába kalauzolja az olvasót. 
A The Glittering Court – Ragyogó Udvar Osfrid előkelő palotáitól Adoria aranyporán és vadregényes erdein keresztül mutatja be Adelaide életét: az osfridi grófnő komornája személyazonosságát ellopva megszökik előre elrendezett házassága elől, hogy új életet kezdjen Adoriában, az Új világban. Ehhez pedig be kell iratkoznia a Ragyogó Udvarba. 
Az Udvar egyszerre iskola és üzleti vállalkozás: szegény lányokból előkelő hölgyeket faragnak, hogy tehetős, hatalommal bíró férjet foghassanak maguknak az Új világban. Adelaide számára természetesen semmiféle kihívást nem tartogat a tananyag. Tanulmányai során összebarátkozik a tűzről pattant hajdani mosónővel, Tamsinnel, valamint a gyönyörű sirminicai menekülttel, Mirával. Csupán egyetlen ember jön rá, ki is valójában Adelaide: a ravasz Cedric Thorn, a Ragyogó Udvar gazdag tulajdonosának fia. 
Adelaide rádöbben, hogy Cedric is sötét titkot rejteget, és közös tervet szőnek: megpróbálják a lehető legtöbbet kihozni Adelaide hazugságából. Csakhogy hamarosan bonyodalmak akadnak – először akkor, amikor átkelnek az Osfridet és Adoriát elválasztó veszélyes tengeren, majd később, amikor Adelaide felkelti egy leendő kormányzó figyelmét. 
Ám egyetlen bonyodalom sem bizonyul olyan ijesztőnek, mint az Adelaide és Cedric közötti vonzalom. Ha engednének az érzelmeiknek, botrány törne ki a Ragyogó Udvarban, és mindkettejüket a vad, feltérképezetlen, messzi területekre száműznék…

Véleményem

Az egyik legnagyobb öröm volt, hogy a Könyvmolyképző meg tudta szerezni Richelle Mead kiadási jogait, hisz a Vámpírakadémia óta nagyon sokan várták az írónő további köteteit. Bár a sorozattal időhiányában még nem végeztem, én is kíváncsi voltam a Glittering Courtre, aminek a gyönyörű
borítója azonnal elvarázsolt, mégis a könyv befejezése után elég vegyes érzelmeim vannak.

Először is a legnagyobb problémám a fantasy címkével van. Bár én már direkt nem tettem bele a besorolásba, mégis a Goodreadsen és a Molyon is megtalálható. Mitöbb a folytatásokban is, de engem már nem vernek át. 

Szóval a könyv kétharmadáig arra vártam, hogy feltűnjön végre a mágia, a rejtett tehetség, természetfeletti erő vagy valami démon vagy akár egy sárkány/goblin/akármi. De semmi nincs benne. Még a vallásra is gondoltam, hogy talán abban lesz a rafináltság, de csalódnom kellett. Ez számomra nem elég ahhoz, hogy kiérdemelje a fantasy címkét.

Ami azért is szomorú, mert ha én az első pillanattól kezdve egy romantikus-történelmi-kosztumös regénnyel számolok, akkor nincs ez a hiányérzetem. 

Mert ha megpróbálom csak így nézni, akkor viszont egy kellemes kalandos kis történet ez. Igaz, hogy kicsit kiszámítható, nincsenek benne nagy fordulatok és az érzelmi sincs a hatalmas kilengés, de a stílus sodró és kíváncsi voltam, hogy mi lesz a lányokkal. Mi több a könyv vége igazán izgalmasra is sikeredett. 
... szándék és a valóság ritkán esik egybe.
A történetünk főhősnője egy gazdag nemesi, ámde elszegényedett családból származik (gentry :D ), akinek egyetlen menekülési vagy megélhetési lehetősége van az a jó házasság. Természetesen ehhez Adelaide-nek egyáltalán nem fűlik a foga és megszökik, úgymond kezébe veszi a sorsát. Ami nekem nagyon szimpatikus és bátor tett volt tőle, főleg úgy, hogy még öltözködni sem tudott egyedül. De ebből kiindulva a fejlődése a történet során látványos is, hisz a végére már nem retten meg a kemény fizikai munkától sem, csakhogy Cedrickel lehessen. Bár a nyafogást nem vetközi le teljesen, de azért ez érthető valahol, azt tekintve, hogy honnan jött. 
Mindannyian a saját sorsunk kovácsai vagyunk, és mindegyikünknek együtt kell élnie a döntéseik következményeivel.
És ha már Cedric, akkor meg kell említeni, hogy azért piros pontot érdemel, hogy a kettejük szerelme nem az a tipikus „meglátni és megszeretni” szerelem, hanem az a lassan és finoman alakul ki és szerintem ez mélyebb is. Könnyebben kiállja a próbákat, amiket az írónő felállít számukra. 
Amikor beléd szerettem, rögtön tudtam, hogy ez ott ólálkodik körülöttünk. Körülöttünk, de nem közöttünk. Megoldjuk ezt éppúgy, mint minden mást.
Másik nagy kedvencem volt a lányok barátsága. Mindhárman máshonnan érkeznek az udvarba, különböző társadalmi helyzetből és még különböző stílussal, mégis az udvarban nagyon erős barátság alakul ki köztük, amit senki és semmi nem tud megrengetni. A könyv utolsó harmada pedig aztán nagyszerűen felvezette, hogy a folytatásokban az ő történetüket olvashatjuk majd, úgyhogy én kíváncsian várom Mira és Tamsin kötetét, mert szerintem izgalmakban nem lesz hiány.

Kicsit csalóka a könyvcím is, hisz a sztori csak egy része szól a Ragyogó udvarban, az csak a dobbantó az igazi új világ előtt. 

Az én javaslatom az, hogy ne a Vámpírakadémia legyen a mérce és véletlenül se várjatok fantasy történetet csak egy igazi romantikus-báli ruhás történetet és akkor nem lesz senkinek hiányérzete!

Olvass bele az ikonra kattintva>> Olvass bele!
Rendeld meg a könyvet az ikonra kattintva>>Rendeld meg!
Tedd a  kívánságlistádra az ikonkra kattintva>> Moly

Adelaide


Tamsin


Mira


Játsszunk!



A könyv hősnője, Adelaide nagyon tehetséges festő, és tökéletesen ért ahhoz, hogy híres művészek képeit lemásolja. 
A mostani játékunk során olyan híres festményeket mutatunk nektek, amiket Adelaide könnyedén tudna reprodukálni. A feladatotok, hogy a festő nevét, vagy a festmény címét beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem!
A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta.
A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.




10.26. - Sorok Között - 10.28. - Függővég - 10.30. - CBooks - 11.02. - MFKata gondolatai- 11.04. - Deszy könyvajánlóje - 11.06. - Fummie Bibliotheca


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum