MFKata

• 3 kisfiú anyukája • műkörömépítő • blogger • twimom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Kapcsolat

 Moly.hu    Goodreads    Facebook
 Snitt    Pinterest   
   

Mérföldkövek

Legnagyobb napi letöltés 2014. május 26 > 1328
Legnagyobb havi letöltés 2015. április > 11 246
Legtöbbet látogatott post 2016-ban > 2915

0>> 2012. január 13.
1 000>> 2012. június
10 000>> 2013. április
50 000>> 2013. december
75 000>> 2014. május
100 000>> 2014. augusztus
200 000>> 2015. szeptember

Rendszeres olvasók

Látogatók

Ti ezt olvassátok tőlem

2014. november 11., kedd

Néha olyan helyzetben találjuk magunkat, amilyenre álmainkban sem számítottunk volna.
Épp így jár ezzel Cara is, amikor váratlanul egy idegen bolygó
nagyon is dögös pasiját kapja cserediákként.
A turnénkból megtudhatjátok, hogyan boldogul egymással két fiatal,
akiket szó szerint fényévek választanak el egymástól.
És a végére még talán az is kiderül,
hogy nem is kettejük kapcsolata a legfontosabb tényező az egyenletben. 

Természetesen a nyereményjáték sem maradhat el,
három példányt sorsolunk ki azok között, akik bebizonyítják,
hogy egy L’eihr sem hozhatja őket zavarba.

Kiadói sorozat: Dream válogatás

Sorozat: Elidegenítve #1

Besorolás:  fantasyföldönkívüliek,  romantikusYA

Oldalak száma: 364

ISBN: 9789632615325

Fordító: Szűr-Szabó Katalin

Várható megjelenés: 
2014. november 18.

Eredeti ár: 2 999,- Ft

MFKata: ★★★★

Moly  Goodreads  Maxim Kiadó  Blogturné Klub  Olvass bele!  Vedd meg!

Cara, a 17 éves diáklány az egyik legkiválóbb tanulója a midtowni középiskolának, amikor egy nap Ferguson igazgató behívja az irodájába. Nem mindennapi hírt közöl a lánnyal: Carát választották ki a L'eihrek arra, hogy egyik cserediákjukat fogadja otthonába egy teljes évre. Két évvel ezelőtt derült fény egy másik bolygó létezésére, melyen az emberekhez hasonló lények élnek, a L'eihrek. Bár kinézetükben szinte azonosak az emberi fajjal, de technológiájukban, felfogásukban, és az élethez való hozzáállásukban teljesen különböznek. Egy jóval fejlettebb fajt képviselnek, és céljuk a Földön élő emberekkel való barátságos kapcsolat kiépítése. Carának egy éve van rá, hogy megismerje Aelyxt, és vendégül lássa, majd ő maga is egy évet fog tölteni Aelyx otthonában. De nem egyszerű a helyzet, mivel az emberek kétkedve fogadják a más bolygóról érkező idegeneket. Carára nagy nyomás nehezedik, mert barátai is egyre bizalmatlanabbak Aelyxszel szemben. És ahogy az emberek és a L'eihrek kapcsolata egyre inkább kezd meginogni, úgy fűzik egyre szorosabb szálak a lányt Aelyxhez. Úgy tűnik, a két nép közötti összecsapás elkerülhetetlen. Az egyre baljósabb eseményeket felgyorsítja, mikor az emberek egy radikális csoportja megöl egy l'eihrit. Vajon milyen szerep jut Carának és Aelyxnek ebben a kiélezett helyzetben? Elég erős a szerelmük, hogy átvészeljék a megpróbáltatásokat, vagy örökre el kell engedniük egymást?

Pár hónappal ezelőtt a radaron feltűnt egy gyönyörű borítós külföldi könyv, amiről csak álmodozhattam, hogy egyszer a polcomra kerül. Minden kívánságom így teljesüljön, hisz a Dream válogatás keretein belül olvashattam. 

A történetről már a cím alapján tudjuk, hogy földönkívüliekkel kapcsolatos. Fenntartásom volt ezzel kapcsolatban, mert nem szerettem volna egy másolat-Damon piszkálódását olvasni, de hála az égnek a l’eihreknek csak a kezdőbetűje azonos a Luxenekkel. 

A L'eihrek pár évvel ezelőtt felvették a kapcsolatot velünk, majd a közös együttműködés érdekében cserediák-program indul köztük is a Földön élők közt. Carát választják ki, hogy az egyik földönkívüli diákot, Aelyx-et vendégül lássa. 

A váltott szemszög miatt nagyon hamar megismerjük és megkedveljük a főszereplőket. Szükség is van erre, mert kettejük barátsága az elején nagyon döcögős és nehézkes, ami szép lassan alakul át szerelemmé. 
Cara egy rendkívül okos lány és örültem, hogy a rózsaszín köd sem vette el a józan eszét és végig önmaga tudott maradni. Végig megmaradt annak az intelligens lánynak és semmilyen butaságot nem követ el.

Aleyx szemszög volt szerintem a legérdekesebb, mert nemcsak így ismerjük meg a L'eihrek világát, a céljaikat és végül az érzéseiket, hanem egy teljesen más szemszögből láthatjuk a mi világunkat is. Az emberi reakciókat egy esetleges földönkívüli találkozás esetén.

Önkéntelenül is eszembe jutott pár földönkívüli film is ezekkel kapcsolatban.
Például K ügynök a MIB-ből, amikor arról van szó, hogy miért is titkoloznak az emberek előtt.
Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik
Így van ez akkor is, amikor a földönkívüliek nem is árulnak el magukról semmit, amivel csak a félelmet erősítik az emberekben. Ahogy azt a L'eihrek is tették.
Aleyx fogadtatása az iskolában pedig a külföldön tavaly bemutatott, de hamar elkaszált Starcrossed sorozatot juttatta eszembe. A diákok reakciója szinte azonos volt. 

A L’eirhek történelme megismerésénél önkéntelenül is a Stargate sorozat ugrott be. No nem a csillagkapus rész, hanem inkább egy elmélet az emberek szármázásával kapcsolatban.

Ha bármelyik film is tetszett neked, akkor a sorozattal biztos nem fogsz mellé!


Amit nagyon szerettem…


az a földönkívüli civilizáció és a gondolatok.  A kidolgozottságról nem beszélve, mert a könyv során nem akadt olyan apró-pici részlet, ami kérdőjeles maradt volna, kezdve a globális problémáktól a szaporodáson át az étkezésig. Az olyan fanatikus UFO-rajongóknak, mint én azoknak, minden ilyen információ, elmélet igazi kis csemege :D


Ami böki a csőröm…


Tori és az ő barátsága. Nem tudom miért, de már az első pillanattól kezdve úgy éreztem, hogy simlis a csaj. Nem állt teljes mellszélességgel Cara mellett, holott én vallom, hogy egy barátságnál ez a minimum. De a tettei nem igazán győztek meg. Sőt! 
Ő volt az ellenség, és az Egyetemes csajkódex értelmében az ilyeneket a barátnőknek együttes gyűlölettel kell utálniuk az idők végezetéig.








A könyv egy gyorsan olvasható, izgalmas YA könyv, ami szerintem csak a kezdet. A könyv vége után állítom, hogy a következő részre tartogatja az írónő a ráadást, a meglepetéseket. Annak a borítóját elnézve még inkább elfog a vágy… ti is észrevettétek az ellentétet a két borító között és mégis mennyire kapcsolódik a kettő egymáshoz? Imádom!




Pizza

– Készítsd az ízlelőbimbóidat, mert ettől el fognak szállni. A nagykövet azt írta, hogy a l’eihrek nagyon egyszerű ételeket esznek, úgyhogy ezt imádni fogod.
– Mi ez? 
– Piiii-zzzza – közölte Cara ünnepélyesen. – De vannak, akik úgy hívják, kulináris nirvána.

Hozzávalók

  • 500 g BL80 liszt 
  • 1 ek durva szemű tengeri só 
  • 300 ml langyos víz 
  • 1 tk cukor 
  • 1 tasak (7 g) szárított élesztő 
  • 3 ek olívaolaj 
Pizzaszósz

  • paradicsompüré 
  • fokhagyma 
  • oregánó 
  • bazsalikom 
  • só 
  • bors 
Elkészítés
Három gyerek mellett a gyorsaság híve vagyok... így mindent bedobálok a kenyérsütőbe és fél óra kelesztés után kiveszem. Gömbölyítem és megint hagyom kelni fél órát. Eközben elkészítem a pizzaszószt, amiről egy régi, kedves olasz baráttól megtudtam, hogy a titka az egyszerűség. És tényleg! Paradicsompürét vegyünk (hámozott paradicsom is jó, de azt aprítani kell és magos marad) és tegyük fel melegíteni. A fűszereket beletesszük és összeforraljuk.
A pizzatésztát olajozott tepsibe teszem, rá a pizzaszósz, sajt és a feltétek.
Forró sütőbe tolom és 10-15 perc múlva kész is!

Jó étvágyat kívánok!

tsszunk!!!

Egy űrutazás során olyan dolgokat lát az ember, amit addig maximum könyvekből vagy dokumentumfilmekből ismert. Tarts Te is Carával és Aelys-szel a L'eihr-re, és találd ki, mit látnak, mit tapasztalnak útközben! 
Minden állomáson egy-egy kis versikét/találós kérdést találtok, mely valamely űrhöz kapcsolódó tárgyat, fogalmat, helyet rejtenek. Találd ki, mire gondolhatott Aelys, írd be a rafflecopter doboz megfelelő kérdéséhez, és esélyes lehet megnyerni a 3 nyereménykönyv egyikét!


Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! 

Amennyiben a nyertes 72 órán belül nem válaszol a sorsolás után kiküldött értesítő emailre, úgy új nyertest sorsolunk!
Közelről milyen szép e égitest!
Minden hónapban egy esetben,
Elfogy, s lesz megint kerekded.
Földeteket naponta körbejárja,
S világosságot hoz az éjszakába!

A blogturné állomásai

nov. 11. - Roni olvas
nov. 12. - MFKata Gondolatai
nov. 13. - Dreamworld
nov. 14. - CBooks
nov. 15. - Book Heaven
nov. 17. - Kelly Lupi olvas
nov. 18. - Insane Life
nov. 19. - Könyvszeretet

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztottad a véleményed!

Ha a blogról elviszel valamit,
kérlek jelöld meg az oldalam forrásként!

Facebook

Értékelés

★ ★ ★ ★ ★
Tökéletes.
Többször is újraolvasnám!
★ ★ ★ ★
Nagyon kellemes.
Lehet, hogy elolvasom még egyszer.
★ ★ ★
Jó, de nem ájultam el tőle.
Nem valószínű, hogy újraolvasom.
★ ★
Nem rossz, de nem is jó.
Nem szeretném újraolvasni.
Borzalmas.
Időpocsékolás.

Keress rá...

Blogarchívum